• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Elektrische fietsen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een elektrische fiets

Elektrische fietsen - Display en Bediening

Een elektrische fiets is een tweewieler die naast het gewone fietsen, extra elektrische ondersteuning biedt. De motor en de accu zorgen ervoor dat deze ondersteuning wordt opgewekt en overgebracht. De elektrische fiets is populairder dan ooit en het is een ideale aankoop voor iedereen die tijdens het fietsen een extra zetje in de rug wil. Handig wanneer u bijvoorbeeld op de fiets naar het werk wil en niet moe wilt aankomen. Of wanneer u gewoon lekker wilt genieten van buiten zijn op de fiets. Ook het vervoeren van uw kinderen zal veel gemakkelijker gaan met de trapondersteuning die de elektrische fietsen bieden. Met een elektrische fiets (elektrische herenfiets of elektrische damesfiets) kunt u nog vaker gebruik maken van de fiets. Ook voor ritten waar u nu nog de auto voor zou gebruiken.

Elektrische fiets kopen

Elektrische fietsen - accu

U koopt niet zomaar een e-bike. Een elektrische fiets kost een hoop centjes en dan wilt u goed ingelicht worden en zeker van uw zaak zijn. Dat is dan ook de reden dat u bij Fietsenwinkel.nl terecht kunt voor professioneel advies op maat. Dit persoonlijke advies krijgt u via de telefoon, per chat of mail. Naast dit advies bieden wij ook algemene informatie op onze elektrische fietsen pagina's. Ook kun u er door middel van onze E-bike Keuzehulp achter komen welke elektrische fiets bij u past.

Bekijk ons assortiment e-bikes. U kunt de selectie aan elektrische fietsen alvast verkleinen door op onderstaande links te klikken:

Elektrische fiets, ebike, e bike of e-bike?

Elektrische fietsen - motor

Eigenlijk gebruikt iedereen de termen elektrische fiets en e-bike door elkaar. Er komen ook nog eens verschillende manieren van spellen voor: ebike, e bike en e-bike. E-bikes zijn gewoon een synoniem voor dit type fiets met trapondersteuning. De term e-bike heeft natuurlijk wel een wat modernere uitstraling en getuigt van wat meer lef. Maakt u zich vooral geen zorgen over deze verschillende benamingen: iedereen begrijpt waar het over gaat als u het over een e-bike hebt. Er zijn verschillende soorten elektrisch aangedreven fietsen, zo zijn er de elektrische stadsfietsen maar ook elektrische mountainbikes.

Elektrische fiets / Ebike aandrijving

De positie van de motor is erg bepalend voor het karakter van de e-bike. De motor kan in het voorwiel, in de trapas of in het achterwiel geplaatst zijn (voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor). De positie van de motor geeft de elektrische fiets een bepaald karakter. U kunt dus kiezen uit drie opties:

 

Hippe elektrische fiets: mooi, snel en comfortabel

De elektrische fiets is helemaal hip. De styling van hippe e-bikes krijgt namelijk steeds meer aandacht. De nieuwste exemplaren hebben een vormgeving die helemaal van deze tijd is. Daar is niks oubolligs meer aan. Fietsers van alle leeftijden ontdekken zo dat elektrisch fietsen supertof is. Op een hippe elektrische fiets rijdt u stijlvol en zonder zweet gemakkelijk naar uw werk of een date in de stad. Ontdek de hippe e-bikes van Fietsenwinkel.nl en profiteer van de lage prijzen.Met een hippe e-bike volgt u de laatste trends. Een mooi design en nieuwe technologie spreekt veel mensen aan. Fietsfabrikanten springen hierop in en brengen nu hippe modellen op de markt. Dit vertaalt zich in de vorm van het frame, het kleurgebruik, slimme accessoires, geavanceerde connectiviteit en het gebruiksgemak. De elektrische fiets van nu sluit aan op de wensen van de moderne man en vrouw. De e-bikes zien er cool en sportief uit. Zo ziet u vaak niet eens dat er een accu in uw fiets zit. U trapt moeiteloos over heuvels, bruggen en viaducten. Tegenwind is geen enkel probleem. Check eenvoudig uw prestaties en de instellingen van uw fiets via een app op uw smartphone. Gun uzelf het comfort en de klasse van een trendy elektrische fiets.

 Een hippe elektrische fiets voor dames en heren

Modern vormgegeven e-bikes zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar via Fietsenwinkel.nl. Wij leveren trendy dames- en herenmodellen van topmerken zoals Gazelle, Cortina en Stromer. Een strakke speed pedelec is een voorbeeld van een hippe elektrische fiets voor heren. Voor sportieve moeders zijn er diverse elektrische mamafietsen te koop. Er zitten zelfs elektrische mountainbikes in ons assortiment. Hier houdt u het langer op vol en maakt u dus urenlang plezier. Een hippe e-bike sluit perfect aan bij jouw lifestyle. Het is een trendy vervoermiddel waarmee u snel en comfortabel ritjes door de stad maakt. Ook in het woon-werkverkeer is de e-bike ideaal. Op de kortere afstanden bent u vaak sneller dan de auto. Bij Fietsenwinkel.nl vind u een uitgebreide collectie stoere elektrische fietsen. Deze kwaliteitsfietsen zijn zeer scherp geprijsd en snel leverbaar. 

Speed Pedelecs

Sinds een paar jaar zijn er ook nieuwe varianten van de elektrische fiets op de markt, de speed pedelecs. De speed pedelec is een elektrische fiets die een veel hogere snelheid kan behalen. Zo ondersteunt zo'n speed pedelec tot wel 45 km/h. Maar let op: hier zitten wel regels aan verbonden! Zo is het onder andere verplicht om een speciale speed pedelec helm dragen bij deze fiets. Ook bent u verplicht een kenteken te registreren voor uw fiets en moet u hem WA verzekeren.

Keuzehulp

Er is dus werkelijk van alles om rekening te houden wanneer u gaat kijken naar elektrische fietsen. De motorpositie, de actieradius, de positie van de accu: allemaal zaken om u goed in te verdiepen wanneer u bezig bent met het zoeken naar elektrische fietsen. Komt u er niet uit? Neem dan eens een kijkje op de E-bike Expertpagina. Ook interessant om eens een kijkje te nemen bij de keuzehulp van Elektrischefietsen.com. Op dit platform kunt u perfect oriënteren als u een nieuwe e-bike wilt kopen. Wilt u graag nog meer informatie over elektrische fietsen? Dan kunnen onze e-bike experts jou zeker verder helpen! U kunt op ons op diverse manieren bereiken: wij helpen jou graag op weg in de zoektocht naar jouw ideale elektrische fiets!

Producten vergelijken