Altijd de laagste prijs
89% tevreden klanten in januari

Zo bereid je je als werkgever voor op het nieuwe fietsplan

Zo bereid je je als werkgever voor op het nieuwe fietsplan

Het is makkelijker om een fiets van de zaak te krijgen in 2020. De nieuwe fietsregeling is namelijk in gegaan. Als werkgever is het handig om een paar dingen te weten. Daarom vertellen we hoe het nieuwe fietsplan werkt en hoe je overzicht creëert als je team straks in de rij staat voor een fiets van de zaak.

Goed nieuws: geen bureaucratische rompslomp meer

Vooral voor jouw werknemers is het nu een stuk makkelijker. Wat is er precies veranderd? Voorheen moest een werknemer nog bijhouden hoeveel privékilometers hij met zijn fiets van de zaak reed. Zo werd berekend welk voordeel een werknemer van de fiets heeft. Kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, afschrijving en stroom voor een e-bike mocht hij daar weer van aftrekken. Hoe dan ook, het was veel administratieve rompslomp. Bij het nieuwe fietsplan is dat niet meer nodig.

Het nieuwe plan in 2020 is super simpel

Hoe ziet het nieuwe fietsplan er dan uit? In het kort: een stuk eenvoudiger. Als werkgever tel je zeven procent van de waarde van de fiets op bij het loon van je medewerker. Dat is alles.

De werknemer betaalt dan een vast bedrag per maand; de zogenaamde fietsbijtelling van zeven procent. De fietsregeling is dus vergelijkbaar met de regeling voor een auto van de zaak. Voor een degelijke e-bike met middenmotor van €3.000 betaalt je collega straks tussen de €6,53 en €8,66 per maand. Wie van verder komt en kiest voor een speed pedelec van zo’n €3.500 is met de nieuwe regeling maandelijks tussen de €7,63 en €10,10 kwijt.

Als werkgever blijf je eigenaar

Het zogenaamde nieuwe fietsplan geldt voor een ter beschikking gestelde fiets. Dat betekent dat je bij het kopen van een fiets van de zaak als werkgever eigenaar blijft, wat extra fiscale voordelen met zich meebrengt. Ga je een fiets leasen, dan is het leasebedrijf de eigenaar. Bij uitdiensttreding of aan het einde van de leasetermijn kun je natuurlijk wel bespreken of iemand de fiets wil overnemen. Ook dat werkt vrijwel hetzelfde als bij een auto van de zaak.

Lees ook de tips van onze zakelijke expert over een fiets van de zaak.

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken