Nieuwsoverzicht

Pagina:
  1. 1
  2. / 9
Fietsen maakt gelukkiger

Wij Nederlanders zijn een gelukkig volkje. Volgens het World Happiness Report van de Verenigde Naties is onze bevolking namelijk het op vijf na gelukkigste volk ter wereld. Mogelijk ligt onze liefde voor de tweewieler hieraan ten grondslag. Fietsen heeft namelijk merkbare gevolgen voor zowel de fysieke als mentale gezondheid, zo blijkt uit divers internationaal onderzoek.

Lees meer
Calorieverbruik fietsen

Met gemiddeld 1,3 fietsen per inwoner is Nederland hét fietsland van de wereld. Het is dan ook onze favoriete manier om van A naar B te komen. Maar, fietsen hoeft niet alleen praktisch te zijn. Zonder dat je het door hebt, kun je er namelijk een hoop calorieën mee verbranden. Daarnaast is fietsen gewoon fijn; lekker uitwaaien en je hoofd leeg maken. Of je nu fietst naar school, naar je werk, naar de supermarkt of lange tochten door het bos maakt. Iedereen vraagt zich hetzelfde af.

Lees meer
E-bike batterij opladen

De accu is het belangrijkste onderdeel van jouw elektrische fiets. Van alle onderdelen van een elektrische fiets gaat de accu echter het minst lang mee. Behandel de accu daarom met zorg om haar levensduur te verlengen. Als je niet precies weet hoe en wanneer je de accu van een E-bike dient op te laden, gebruik dan de onderstaande tips. Door middel van het aanhouden van deze adviezen oefen je invloed uit op het laadproces, waardoor je zeker weet dat de capaciteit van je batterij maximaal wordt benut.

Lees meer
Maximale uit raceprestaties halen

Wielrennen, voor de sportieve fietsers onder ons is het een kwestie van de blik op oneindig zetten en het verstand op nul. Een waanzinnig mooie sport om te beoefenen! Het zetten van doelen is van grootst belang binnen de sportbeoefening, aangezien er niets bestaat dat fijner voelt dan een zelfreflectie op wat je bereikt hebt. Het zetten van doelen is motiverend en geeft feedback aangezien je je doelen kan afwegen ten opzichte van je prestaties. Lees verder voor tips hoe jij het maximale uit je prestaties haalt na het zetten van deze doelen.

Lees meer
Nationale E-bike Test 2017

Regelmatig organiseert Fietsenwinkel.nl Testdagen bij haar testcentra, zodat fietsers zelf het verschil tussen diverse fietsen kunnen ervaren. Steekproefsgewijs worden proefrijders hier gevraagd hun bevindingen te delen voor de Nationale Fiets Test 2017. Daarnaast vraagt Fietsenwinkel.nl haar klanten na aankoop van hun fiets hoe deze bevalt. Ten slotte wordt de deskundige mening van verschillende fietsexperts meegenomen in het eindoordeel. Uit het geheel van deze variatie aan onderzoek wordt een overzicht van de beste fietsen gevormd. In deze blog wordt de categorie elektrische fietsen uit de Nationale Fiets Test 2017 uitgelicht.

Lees meer
Nationale E-bike Test 2017

De Zwitserse e-bike fabrikant Stromer en Fietsenwinkel.nl (International Bike Group) hebben zich aan elkaar verbonden. De volledige collectie e-bikes en speed pedelecs van Stromer (een e-bike die tot wel 45 km per uur kan) is vanaf heden te koop via de webshop van Fietsenwinkel.nl. In deze blog lees je meer over de samenwerking tussen Stromer en Fietsenwinkel.nl.

Lees meer
Geschikt fietszadel kopen

Er bestaat geen fietszadel dat voor iedere gebruiker goed zit. Iedereen is namelijk anders gebouwd. Om die reden zal een fietszadel test je dus niet helpen aan het voor jou meest geschikte zadel. Fietsen zijn standaard vaak voorzien van een basiskwaliteit zadel. Door een geschikt zadel te kopen verhoog je het fietscomfort aanzienlijk en kan je nare lichaamsreacties zoals zadelpijn voorkomen.

Lees meer
Giro D'Italia

Word jij ieder jaar ook zo enthousiast van de beelden van de Giro D’Italia? Dit jaar hebben de organisatoren echt alles uit de kast gehaald om het de mooiste Giro uit de geschiedenis te laten worden. De honderdste editie van de Italiaanse tegenhanger van de Tour de France verenigd en is ongelooflijk rijk in de historie. Speciaal voor de 100e editie duiken wij daarom de geschiedenisboeken in en halen we wat leuke feitjes naar boven.

Lees meer
Moederdag Fietsenwinkel.nl

Het is alweer bijna Moederdag. Dat betekent dat we onze moeders weer extra in het zonnetje mogen zetten. Wij hebben een aantal originele dagbestedingen en praktische cadeaus voor je op een rijtje gezet, zodat jij je sportieve moeder echt het gevoel van waardering kan geven. Benieuwd? Lees dan verder!

Lees meer
Fietsenwinkel.nl Koningsdag

Wie aan Nederland denkt, denkt aan fietsen. Zo moeten onze monarchen ook gedacht hebben. Het Koningshuis heeft de fiets namelijk al vijf generaties lang geadopteerd als symbool van de gewoonte. ‘De Oranjes’ voelen zich niet te groot voor het vervoersmiddel op eigen krachten. Integendeel, ze brengen de tweewieler zeer regelmatig, al fietsend, prominent in beeld. In deze blog meer over hoe Koningsdag echt kleur geeft aan de fietsliefhebber.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. / 9