Framemaat fiets berekenen

  • Fietsenwinkel.nl
  • Zorgeloos bestellen
  • Eerste jaar gratis service
  • 100% fietsklaar geleverd aan huis
  • Gratis persoonlijk advies
  • Laagste prijsgarantie

Fietsenwinkel.nl helpt je graag met het vinden van de juiste fiets. Het is belangrijk dat je de juiste (frame)maat kiest: want met de goede framemaat zit je in een ideale houding op je fiets. Maar soms is het lastig om de juiste framemaat te vinden. De framemaat (ofwel framehoogte) is de afstand van de trapas tot aan het punt van het frame waar de zadelpen eruit komt (uitgedrukt in centimeters, maar soms ook in inches). Weet je niet zeker welke framemaat je moet hebben? Gebruik onze handige calculator. Op de productpagina's staat uitgelegd welke framemaat bij welke lengte hoort, zodat je gemakkelijk en snel een fiets kunt kiezen.

Bij Fietsenwinkel.nl willen we je het zo gemakkelijk mogelijk maken om de juiste fiets te vinden. Zo helpen we je graag bij het uitzoeken van de juiste (frame)maat. Je kunt je framemaat berekenen aan de hand van je binnenbeenlengte, maar wanneer je niet de mogelijkheid hebt om deze op te meten, helpen wij je graag verder. Voer hier je lichaamslengte in: wij tonen je dan fietsen in jouw maat op basis van jouw lichaamslengte.

Wil je je exacte framemaat berekenen? Ga dan naar onze informatiepagina over het berekenen van de juiste framemaat.


Proefrit maken?

Heb je een e-bike op het oog, maar maak je liever eerst een testritje? Plan dan een proefrit in en kom langs in één van onze winkels. Je kunt er alle bekende e-bike motorsystemen testen!

Boek een proefrit