• Thuisbezorgd in NL en BE
 • 10.000 e-bikes snel leverbaar
 • 120 servicepartners in Nederland
E-bike tests: De beste elektrische fietsen op een rij

E-bike tests: Dit zijn de beste elektrische fietsen van 2021

Ook dit jaar zijn er meerdere e-bike tests uitgevoerd in Nederland. In onze collectie zitten dit jaar veel prijswinnaars! Hieronder onze prijswinnende e-bikes van de ANWB, de AD Fietstest (Algemeen Dagblad), Kieskeurig en de Consumentenbond 2021. Veel van deze modellen hebben wij zeer ruim ingekocht, waardoor u deze zomer nog op een prijswinnende e-bike kunt rijden! Plan een proefrit op een prijswinnende e-bike in één van onze winkels.


Vyber Ride E1 Special Edition 2021

ANWB voordelige keus! - E-bike test 2021

 • Testresultaat: 8,1

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,1 gekregen bij de ANWB E-bike test 2021, waarin e-bikes t/m €2.500 zijn getest. Deze e-bike werd door een zeer sterke prijs-kwaliteitsverhouding uitgeroepen tot 'voordelige keus'.

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike

Giant Entour E+ 1 2021

AD Best Getest - E-bikes €1.500 t/m €2.500

 • Testresultaat: 8,2

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,2 gekregen bij de AD Fietstest 2021. De testers vonden de fiets heerlijk rijden, dankzij de krachtige ondersteuning. Daarnaast is de prijs ook erg aantrekkelijk!

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike

Popal Daily Dutch Prestige-E N3 2021

AD Best Getest - E-bikes t/m €1.500

 • Testresultaat: 8,1

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,1 gekregen bij de AD Fietstest 2021. De testers vonden deze fiets heerlijk rijden en de prijs is verrassend goed. De niet elektrische uitvoering werd een jaar eerder al testwinnaar!

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike

Stromer ST1 2021

AD Best Getest - Speed Pedelecs t/m €5.000

 • Testresultaat: 8,7

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,7 gekregen bij de AD Fietstest 2021. Zonder veel moeite te doen haalt u de maximale snelheid. Een zeer comfortabele speed pedelec voorzien van de nieuwste technologieën! 

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike

Klever X Speed Original 2021

AD Beste Koop - Speed Pedelecs t/m €5.000

 • Testresultaat: 8,3

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,3 gekregen bij de AD Fietstest 2021. Een unieke speed pedelec waarmee u lachend naar het werk fietst. Daarnaast spreekt het frisse design de testers ook aan.

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike

Giant DailyTour E+ 2 2021

Goed uit de test - Kieskeurig Duurtest 2021

 • Testresultaat: 8,0

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,0 gekregen bij de Kieskeurig E-Bike Duurtest 2021. De testers vonden deze e-bike een veelzijdige en gebruiksvriendelijke elektrische fiets.

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike

Watt Brooklyn 2021

Best Getest - Lifestyle e-bikes tot €2.250

 • Testresultaat: 8,2

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,2 gekregen bij de AD Fietstest 2021. De testers vonden deze fiets super mooi, krachtig en gaaf. De prijs voor deze e-bike met belt drive spreekt ook enorm aan.

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike

Watt Boston 2021

AD Beste Koop - E-bikes €1.500 t/m €2.500

 • Testresultaat: 8,0

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,0 gekregen bij de AD Fietstest 2021. De testers noemde deze fiets een pareltje en een topper mede door het retro design en de sterke achterwielmotor.

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike

Keewee Bakfiets 2021

AD Best Getest - Elektrische bakfietsen 

 • Testresultaat: 8,3

Het 2021 model van deze e-bike heeft een 8,3 gekregen bij de AD Fietstest 2021. Er is overal aan gedacht bij deze bakfiets volgens de testers. De bakfiets rijdt erg soepel en is voorzien van alle (veilige) gemakken.

Lees testresultaat »

Bekijk deze e-bike


Plan hieronder een proefrit op een van de testwinnende e-bikes bij één van onze 10 winkels of Megastore


type
store
date

Plan een proefrit

 • Onze e-bike specialisten staan voor u klaar
 • Meer dan 250 modellen om te testen
 • Altijd een locatie bij u in de buurt

Wat voor type fietsen wilt u testen?


De ANWB is er niet alleen voor pechhulp en fietsverzekeringen: al jaren zijn ze ook één van de grootste partijen die (elektrische) fietstesten uitvoeren! Als u wilt weten wat het ANWB-testpanel van verschillende e-bikes vindt, dan bent u hier aan het juiste adres. In het verleden zijn er diverse e-bike tests uitgevoerd bij de ANWB. Deze e-bikes hebben goede resultaten behaald, waaronder de Brinckers Brisbane en Brinckers Boston. Dit jaar heeft de ANWB een test uitgevoerd in het segment middenklasse e-bikes tot €2.500.

Bekijk hier de testresultaten

De AD Fietstest, ook wel bekend als Fietstest.nl, is één van de bekendste fietstesten in Nederland. Ieder jaar voert het AD deze test uit, in samenwerking met haar lezers. Verschillende lezers met (elektrische) fietservaring worden uitgekozen om een flink aantal fietsen te testen. E-bikes, stadsfietsen, bakfietsen en speed-pedelecs: alles komt aan bod. Alle resultaten van 2021 zijn bekend en we hebben de best geteste e-bikes voor u op een rijtje gezet! Hieronder 9 uitgelichte fietsen met een uitzonderlijk resultaat in de testen van 2020 & 2021.

Bekijk hier de testresultaten

Wat is de beste elektrische fiets?

Hoe kiest u nu de beste e-bike met zoveel verschillende testen. Het belangrijkste, staar u niet blind op een merk. Hoewel merken soms wel op een bepaalde manier voor kwaliteit kan staan is het belangrijker om vooral de (technische) specificaties van een e-bike te bekijken. En ook na te denken over het doel waarvoor u de elektrische fiets wilt gebruiken. Een e-bike voor woon-werk verkeer kan bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor recreatieve tochten, en vice versa. Om u een beetje op weg te helpen hebben we een kort overzicht gemaakt van de eigenschappen van beste scorende elektrische fiets.

Elektrische fiets met middenmotor

Veel topscoorders hebben een middenmotor. E-bikes met een middenmotor rijden vaak net wat lekkerder dan e-bikes met een voor- of achtermotor. Vooral te danken aan een betere gewichtsverdeling, waardoor er minder kans is op slippen en de elektrische fiets gewoonweg beter in balans is. Ook zijn elektrische fietsen met middenmotor minder storingsgevoelig. Benieuwd welk motorsysteem bij u past? Kijk dan vooral op onze informatiepagina over de motorsystemen.

Elektrische fiets met hydraulische schijfremmen

Door de hoge snelheid die een elektrische fiets kan halen in vergelijking met een normale fiets zijn goede remmen natuurlijk extra belangrijk. U wil krachtige remmen, maar ook remmen die goed te doseren zijn, zodat u niet opeens stilstaat. Hydraulische schijfremmen staan erom bekend dat ze goed werken, ook onder regenachtige omstandigheden. En dat u de remweg goed kunt controleren, waardoor u veilig tot stilstand komt.

Elektrische fiets met goede vering

Waarvoor u uw elektrische fiets ook gebruikt, hij moet vooral lekker rijden. Daarom komt enige vering van de e-bike het comfort zeker ten goede. Door een elektrische fiets met vering op de voorvork te kiezen zit u al prima. Sommige e-bikes bieden, zeker in het duurdere segment, extra veringen aan. Dus als u nog meer comfort zoekt is daar ook voldoende aanbod in.

Producten vergelijken