• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland
fietsenwinkel

E-bike tests: wat is de beste e-bike?

Als u naar een elektrische fiets op zoek bent, dan is het fijn als u de ervaringen van anderen kunt bekijken. Dan kunt u met gemak de e-bike uitkiezen die bij u past. Wij helpen u een extra handje door de grootste e-bike tests op een rijtje te zetten. Er worden elektrische fietsentests uitgevoerd door onder andere ANWB, de Consumentenbond en het Algemeen Dagblad (AD). Maar ook de Telegraaf heeft samen met de Fietsersbond verschillende merken en e-bike modellen onder de loep genomen. Wat is de beste e-bike? We hebben de belangrijkste uitkomsten voor u op een rijtje gezet!

ANWB E-bike test 2019

De ANWB is er niet alleen voor pechhulp en fietsverzekeringen: al jaren zijn ze ook één van de grootste partijen die (elektrische) fietstesten uitvoeren! De ANWB heeft meerdere e-bike tests uitgevoerd. Zo hebben ze de ANWB Fietsselect E-bike Test, waarbij een testpanel e-bikes test en beoordeelt. Deze resultaten vindt u terug in de E-bike Vergelijker van de ANWB. Welke modellen vormden de top 3? Dat waren de Qwic Premium MN8 Belt (8,5), de Trek TM4+ (8,4) en de Amslod Aston MX-600 (ook een 8,4). Maar er kwamen nog veel meer modellen erg goed uit de test! Benieuwd? Klik dan op de link hieronder!

Naast de Fietsselect E-bike Vergelijker heeft de ANWB nog een aparte e-bike test uitgevoerd, waar enkel een aantal modellen met middenmotor zijn getest. Ze hebben 20 e-bikes van 20 verschillende merken gekozen om uitgebreid te testen. De winaar van deze test? De Gazelle Grenoble C7+ HMB met een 8,4 als eindcijfer!

Bekijk de ANWB E-bike Test

AD Fietstest.nl 2019

De AD Fietstest, ook wel bekend als Fietstest.nl, is één van de bekendste fietstesten in Nederland. Ieder jaar voert het AD deze test uit, in samenwerking met haar lezers. Verschillende lezers met (elektrische) fietservaring worden uitgekozen om een flink aantal fietsen te testen. E-bikes, stadsfietsen: alles komt aan bod. Nog niet alle resultaten van 2019 zijn bekend, maar we hebben wel al een hoop rapportcijfers binnen! Zo kreeg de Sparta M8b het rapportcijfer 8,2 en kwam daarmee als beste uit de test. De Velo de Ville CEB 400 werd tweede met een 8,0, op de voet gevolgd door de Specialized Como 3.0 met een 7,9. Merken als Gazelle, Batavus, Brinckers, Cube en Giant werden ook getest. De Gazelle Orange C7 HMS kreeg bijvoorbeeld een 7,0 en de Brinckers Boston F8 scoorde ook goed met een 7,2!

Bekijk de AD Fietstest

Telegraaf / Fietsersbond E-bike Test 2019

De Telegraaf heeft in samenwerking met de Fietsersbond een e-bike test gedaan waarbij tientallen testers werden aangesteld om een rit te fietsen rondom Oosterbeek. Gemiddeld werd er op de fietsen 120 km gereden, ook onder zware omstandigheden met wind en regen. Hierdoor konden de testers het vermogen van de e-bikes echt goed testen. De testers hebben de fietsen beoordeeld op stabiliteit van het frame, kwaliteit van de onderdelen, de mate van trapondersteuning en het rijgedrag. De e-bikes zijn onderverdeeld in 3 categorieën: 'Voorwielmotor - naafversnelling', 'Middenmotor - naafversnelling' en 'Middenmotor - derailleurversnelling'. In de eerste categorie werd de Sparta F8e LTD uitgeroepen tot winnaar met 4 sterren en de Batavus Fonk E-go tot beste koop (met 3 sterren). Andere fietsen die goed scoorden waren van Cortina, Gazelle, BSP en Union.

In de tweede categorie werd de Ebike Das Original Comfort 400 uitgeroepen tot winnaar met 5 sterren. De Hercules Roberta F8 werd beste koop met ook 5 sterren. Andere toppers? De Koga Pace B10 Mixed (5 sterren), de Victesse Melville (4 sterren) en de Brinckers Le Mans M330 (4 sterren).

In de categorie 'Middenmotor - derailleur' is de Trek UM5+ uitgeroepen tot winnaar met 5 sterren. De Cube Touring Hybrid Exc werd met eveneens 5 sterren uitgeroepen tot beste koop. De Brinckers Granville Sport M9 deed het ook goed met 4 sterren, net als andere modellen van Cannondale, Specialized en Bulls.

Bekijk de Nationale Fietstest van de Telegraaf

Consumentenbond e-bike test 2019

De Consumentenbond voert jaarlijks duizenden testen uit. Ook in 2019 hebben zij een e-bike test gedaan. Er zijn meer dan 300 elektrische fietsen getest op verschillende onderdelen. De bond heeft de e-bikes getest op actieradius, stabiliteit, motorondersteuning, bouwkwaliteit en bediening. De beste elektrische fietsen? De Victoria eTrekking 8.8 500Wh (8,3), de Winora Sinus Tria 10 500Wh (8,3) en de Gazelle CityZen T10 HMB 500Wh (8,3). Maar er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen, buiten deze top 3. Bekijk snel de samenvatting!

Bekijk de Consumentenbond E-bike Test

Wat is de beste elektrische fiets?

Hoe kiest u nu de beste e-bike met zoveel verschillende testen. Het belangrijkste, staar u niet blind op een merk. Hoewel merken soms wel op een bepaalde manier voor kwaliteit kan staan is het belangrijker om vooral de (technische) specificaties van een e-bike te bekijken. En ook na te denken over het doel waarvoor u de elektrische fiets wilt gebruiken. Een e-bike voor woon-werk verkeer kan bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor recreatieve tochten, en vice versa. Om u een beetje op weg te helpen hebben we een kort overzicht gemaakt van de eigenschappen van beste scorende elektrische fiets.

Elektrische fiets met middenmotor

Veel topscoorders hebben een middenmotor. E-bikes met een middenmotor rijden vaak net wat lekkerder dan e-bikes met een voor- of achtermotor. Vooral te danken aan een betere gewichtsverdeling, waardoor er minder kans is op slippen en de elektrische fiets gewoonweg beter in balans is. Ook zijn elektrische fietsen met middenmotor minder storingsgevoelig.

Elektrische fiets met hydraulische schijfremmen

Door de hoge snelheid die een elektrische fiets kan halen in vergelijking met een normale fiets zijn goede remmen natuurlijk extra belangrijk. U wil krachtige remmen, maar ook remmen die goed te doseren zijn, zodat u niet opeens stilstaat. Hydraulische schijfremmen staan erom bekend dat ze goed werken, ook onder regenachtige omstandigheden. En dat u de remweg goed kunt controleren, waardoor u veilig tot stilstand komt.

Elektrische fiets met goede vering

Waarvoor u uw elektrische fiets ook gebruikt, hij moet vooral lekker rijden. Daarom komt enige vering van de e-bike het comfort zeker ten goede. Door een elektrische fiets met vering op de voorvork te kiezen zit u al prima. Sommige e-bikes bieden, zeker in het duurdere segment, extra veringen aan. Dus als u nog meer comfort zoekt is daar ook voldoende aanbod in.

Producten vergelijken