Accu Upgrade Weken! Tot en met 21 april een gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes.

Best geteste e-bikes

E-bike tests: prijswinnende e-bikes

E-bike tests: prijswinnende e-bikes

De laatste e-bike tests in 2024 leveren weer een groot aantal winnaars. Ook dit jaar weer worden e-bikes en elektrische fietsen getest door gerenommeerde namen als ANWB, de Consumentenbond en de AD Fietstest. Wij zetten de prijswinnende e-bikes uit de diverse tests voor jou op een rij. Winnaars en goed scorende e-bikes in e-bike categorieën als schoolfietsen, transportfietsen en bakfietsen.

 

Eerdere best geteste e-bikes en hoog scorende elektrische fietsen

 

 

 

store
date
success
/ 3

Plan een proefrit

Plan een proefrit

Waarom een proefrit plannen?

  • We houden rekening met uw komst
  • We maken gewenste e-bikes klaar om te testen
  • U krijgt ruim de tijd van een e-bike specialist
1 / 2
Winkel

Waar wilt u langskomen?

Vul uw postcode of plaats in en bekijk welke winkel bij u in de buurt zit.

Sorry, we kunnen in de buurt van jouw locatie geen winkel vinden

Bekijk ook andere e-bike tests en prijswinnaars

E-bike tests

Het fenomeen van de e-bike test is afgeleid van de tests die vroeger verschenen voor reguliere fietsen. Nu elektrische fietsen het straatbeeld steeds meer vullen is dit voor de consument een goed aanknopingspunt bij de oriëntatie en uiteindelijke keuze. Aan de hand van verschillende e-bike testen is het eenvoudig af te lezen welke merken en modellen e-bikes de toppers zijn in een bepaald segment of categorie.

Zij wordt er bij de diverse test gelet op prijsklasse maar ook type e-bike. Zo worden er jaarlijks prijswinnaars toegekend aan de beste school- en of mamafiets, maar ook de beste keuze voor een speed pedelec of elektrische stadsfiets.

De ANWB e-bike test

De ANWB is sinds jaar en dag een autoriteit als het aankomt op rijwielen en alles wat verwant is. Het is dan ook niet gek dat de test van de ANWB als betrouwbaar wordt ervaren. Ieder jaar doet de ANWB de e-bike test in diverse categorieën. Zo doet zij de test voor een reguliere e-bike maar ook voor speedbikes. Bij FIetsenwinkel.nl zijn wij trots dat we door ANWB hoog beoordeelde e-bikes aan mogen bieden.

Bekijk resultaten ANWB e-bike test

De AD Fietstest

Het AD heeft een lange geschiedenis met het testen van fietsen, op Fietstest.nl is de hele geschiedenis van test terug te vinden. Zo ook van de e-bike tests.

Bekijk resultaten AD Fietstest

Wat is de beste elektrische fiets?

Hoe kies je nu de beste e-bike met zoveel verschillende testen. Het belangrijkste, staar je niet blind op een merk. Hoewel merken soms wel op een bepaalde manier voor kwaliteit kan staan is het belangrijker om vooral de (technische) specificaties van een e-bike te bekijken. En ook na te denken over het doel waarvoor je de elektrische fiets wil gebruiken. Een e-bike voor woon-werk verkeer kan bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor recreatieve tochten, en vice versa. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een kort overzicht gemaakt van de eigenschappen van beste scorende elektrische fiets.

Elektrische fiets met middenmotor

Veel topscoorders hebben een middenmotor. E-bikes met een middenmotor rijden vaak net wat lekkerder dan e-bikes met een voor- of achtermotor. Vooral te danken aan een betere gewichtsverdeling, waardoor er minder kans is op slippen en de elektrische fiets gewoonweg beter in balans is. Ook zijn elektrische fietsen met middenmotor minder storingsgevoelig. Benieuwd welk motorsysteem bij jou past? Kijk dan vooral op onze informatiepagina over de motorsystemen.

Elektrische fiets met hydraulische schijfremmen

Door de hoge snelheid die een elektrische fiets kan halen in vergelijking met een normale fiets zijn goede remmen natuurlijk extra belangrijk. Je wil krachtige remmen, maar ook remmen die goed te doseren zijn, zodat je niet opeens stilstaat. Hydraulische schijfremmen staan erom bekend dat ze goed werken, ook onder regenachtige omstandigheden. En dat je de remweg goed kunt controleren, waardoor je veilig tot stilstand komt.

Elektrische fiets met goede vering

Waarvoor je de elektrische fiets ook gebruikt, hij moet vooral lekker rijden. Daarom komt enige vering van de e-bike het comfort zeker ten goede. Door een elektrische fiets met vering op de voorvork te kiezen zit je al goed. Sommige e-bikes bieden, zeker in het duurdere segment, extra veringen aan. Dus als je nog meer comfort zoekt is daar ook voldoende aanbod in.

Producten vergelijken