• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland
' E-bike tests: De beste elektrische fietsen op een rij

E-bike tests: De beste elektrische fietsen op een rij

In de wereld van e-bikes is het tegenwoordig lastig om door de bomen het bos nog te zien. Zoveel keuze! Een handig middel om u te helpen in uw keuze zijn de e-bike tests die worden uitgevoerd door verschillende instanties. We hebben voor u de e-bikes op een rij gezet die uit ons brede assortiment uitzonderlijke scores hebben behaald. Dit zijn de testuitslagen van de ANWB en de AD Fietstest (Algemeen Dagblad) 2021.


De ANWB is er niet alleen voor pechhulp en fietsverzekeringen: al jaren zijn ze ook één van de grootste partijen die (elektrische) fietstesten uitvoeren! Als u wilt weten wat het ANWB-testpanel van verschillende e-bikes vindt, dan bent u hier aan het juiste adres. In het verleden zijn er diverse e-bike tests uitgevoerd bij de ANWB. Deze e-bikes hebben goede resultaten behaald, waaronder de Brinckers Brisbane en Brinckers Boston. Dit jaar heeft de ANWB een test uitgevoerd in het segment middenklasse e-bikes tot €2.500.

Bekijk hier de testresultaten

De AD Fietstest, ook wel bekend als Fietstest.nl, is één van de bekendste fietstesten in Nederland. Ieder jaar voert het AD deze test uit, in samenwerking met haar lezers. Verschillende lezers met (elektrische) fietservaring worden uitgekozen om een flink aantal fietsen te testen. E-bikes, stadsfietsen, bakfietsen en speed-pedelecs: alles komt aan bod. Nog niet alle resultaten van 2021 zijn bekend, maar we hebben wel al een hoop rapportcijfers binnen! In de test lichten wij 6 fietsen uit met een uitzonderlijk resultaat in de testen van 2020 & 2021.

Bekijk hier de testresultaten

Wat is de beste elektrische fiets?

Hoe kiest u nu de beste e-bike met zoveel verschillende testen. Het belangrijkste, staar u niet blind op een merk. Hoewel merken soms wel op een bepaalde manier voor kwaliteit kan staan is het belangrijker om vooral de (technische) specificaties van een e-bike te bekijken. En ook na te denken over het doel waarvoor u de elektrische fiets wilt gebruiken. Een e-bike voor woon-werk verkeer kan bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor recreatieve tochten, en vice versa. Om u een beetje op weg te helpen hebben we een kort overzicht gemaakt van de eigenschappen van beste scorende elektrische fiets.

Elektrische fiets met middenmotor

Veel topscoorders hebben een middenmotor. E-bikes met een middenmotor rijden vaak net wat lekkerder dan e-bikes met een voor- of achtermotor. Vooral te danken aan een betere gewichtsverdeling, waardoor er minder kans is op slippen en de elektrische fiets gewoonweg beter in balans is. Ook zijn elektrische fietsen met middenmotor minder storingsgevoelig. Benieuwd welk motorsysteem bij u past? Kijk dan vooral op onze informatiepagina over de motorsystemen.

Elektrische fiets met hydraulische schijfremmen

Door de hoge snelheid die een elektrische fiets kan halen in vergelijking met een normale fiets zijn goede remmen natuurlijk extra belangrijk. U wil krachtige remmen, maar ook remmen die goed te doseren zijn, zodat u niet opeens stilstaat. Hydraulische schijfremmen staan erom bekend dat ze goed werken, ook onder regenachtige omstandigheden. En dat u de remweg goed kunt controleren, waardoor u veilig tot stilstand komt.

Elektrische fiets met goede vering

Waarvoor u uw elektrische fiets ook gebruikt, hij moet vooral lekker rijden. Daarom komt enige vering van de e-bike het comfort zeker ten goede. Door een elektrische fiets met vering op de voorvork te kiezen zit u al prima. Sommige e-bikes bieden, zeker in het duurdere segment, extra veringen aan. Dus als u nog meer comfort zoekt is daar ook voldoende aanbod in.

Producten vergelijken