AD Fietstest resultaten

AD Fietstest.nl

De AD Fietstest is één van de bekendste fietstesten in Nederland. Ieder jaar voert het AD deze test uit, in samenwerking met haar lezers. Verschillende lezers met (elektrische) fietservaring worden uitgekozen om een flink aantal fietsen te testen. E-bikes, stadsfietsen: alles komt aan bod. De lezers worden in mum van tijd omgeschoold tot ervaren testers, die vervolgens hun ongezouten mening geven (in vorm van een cijfer met plus- en minpunten). Het rapportcijfer van elke fiets is het gemiddelde eindcijfer dat het fietspanel gaf. Daarbij werden onder meer de items ‘rijeigenschappen’, ‘comfort’, ‘motor’, ‘display’ en ‘prijs/ kwaliteit’ met een cijfer beoordeeld. Daarnaast noemde ieder panellid zoals gezegd plus- en minpunten per fiets.

AD Fietstest 2019

Dit jaar is het eerste jaar dat de fietsen een rapportcijfer krijgen, in plaats van het bekende label ‘winnaar’ of ‘beste koop’. Maar wat zijn nu de best geteste e-bikes in de AD Fietstest 2019? De absolute toppers zijn:

  • Sparta M8b. Rapportcijfer: 8,2
  • Velo de Ville CEB 400. Rapportcijfer: 8,0
  • Specialized Como 3.0. Rapportcijfer: 7,9

Maar wat weten we nog meer van de AD Fietstest 2019, behalve deze top 3?

Gazelle

Er zijn in de AD Fietstest 2019 3 Gazelle modellen die zijn getest en beoordeeld. De Gazelle CityZen C8+ HMB met Shimano Steps middenmotor scoorde goed met een 7,4. Ook de Gazelle Orange C7 HMS en de Gazelle Orange C310 HMS (ook een middenmotor van Shimano Steps) hebben meegedaan aan de test. Zij scoorden beiden een 7,0.

Brinckers

Tijdens de AD Fietstest 2019 zijn ook een aantal modellen van het merk Brinckers getest. Zo kwam de Brinckers Boston F8 (met voorwielmotor), prima uit de verf met een 7,2. Een ander model, de Brinckers Brisbane M310 scoorde een 7,0. In het sportieve segment deden ook de Brinckers Granville S9 (7,1) en de Brinckers Le Mans M310 mee (7,0).

Bekijk alle Brinckers e-bikes

Cube

Ook Cube heeft mee gedaan aan de AD Fietstest 2019. De Cube Elly Ride Hybrid sleepte een 7,5 in de wacht. Daarnaast deden er twee modellen uit de Touring-serie mee: de Cube Touring Hybrid SL 500 Kiox (7,4) en de Cube Touring Hybrid Pro 500 (7,5).

Bekijk alle Cube e-bikes

Giant

Van het bekende merk Giant zijn 2 modellen getest. De elektrische stadsfiets Giant Grandtour-E+ 1, met Giant SyncDrive middenmotor, is dit jaar beoordeeld met een 7,1 en de sportieve Giant Explore-E+ 1, een touring model, kreeg een 7,3.

Bekijk alle Giant e-bikes

Andere fietsmerken

Natuurlijk zijn er nog veel meer merken en modellen getest, zoals bijvoorbeeld Victesse (de Victesse Melville HM N7 kreeg een 7,4), Batavus (de Batavus Fonk E-go werd beoordeeld met een 7,0) en Stella (de Stella Livorno Superior MDS kreeg een 6,7). Benieuwd naar echt alle uitslagen? Neem dan vooral een kijkje op Fietstest.nl website!

Wat was de beste fiets volgens de AD Fietstest 2018?

In 2018 heeft het AD met de Fietstest een testpanel van 30 leden opgezet en vervolgens 37 fietsen getest, waarvan 25 e-bikes. De fietsen werden beoordeeld als ‘best getest’ of ‘beste koop’ en ingedeeld in de 5 categorieën elektrische stadsfiets, elektrische transportfiets, elektrische hybride en speed pedelec. De best geteste e-bikes van 2018 volgens AD waren de Victesse Strada N330 NuVinci (elektrische stadsfiets), de Cortina E-U4 Transport Raw Beltdrive (elektrische transportfiets), de Gazelle Chamonix T10 HMB (elektrische hybride fiets) en de Klever X Speed N (speed pedelec).

Producten vergelijken