Fietspompen

(11) 11 producten gevonden
Accessoires Opruiming

Rooster Lijst

Laagste prijsgarantie op alle fietsen Laagste prijsgarantie!

Wij streven er naar om altijd de laagste prijs aan te bieden, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je een fiets ergens anders toch goedkoper vindt. Daarom bieden wij een laagste prijsgarantie. Bekijk hier de voorwaarden.

×
Voor 17u besteld, morgen in huis Morgen in huis!

Bestel je op werkdagen voor 17u een fiets die bij ons op voorraad is, dan bezorgen wij hem de volgende dag al. Dus ook op zaterdag. Of je kiest een dag die jou beter uitkomt en wij passen onze planning aan.

×
Service in de buurt én aan huis Altijd service in de buurt

Ook voor al het service en onderhoud aan jouw nieuwe fiets kun je terecht bij Fietsenwinkel.nl. Wij hebben 250 servicepunten verspreid door heel Nederland. Bekijk hier welk servicepunt het dichtst de buurt is.

×
100 dagen bedenktijd 100 dagen bedenktijd

Bij Fietsenwinkel.nl begrijpen we goed dat je jouw nieuwe fiets graag van alle kanten wilt bekijken. Daarom hanteren wij een bedenktijd van maar liefst 100 dagen! Zo heb je alle tijd om over jouw aankoop na te denken. Niet tevreden? Dan stuur je jouw fiets gewoon gratis terug. Bekijk hier de voorwaarden.

×
35 winkels met testparcours

Jouw favoriete e-bike eerst even uitproberen? Dan kom je gewoon naar één van onze winkels en probeer je alle e-bike systemen rustig uit. Onze specialisten staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

×

Rooster Lijst


Terug naar boven

Fietspomp

Een fietspomp biedt altijd uitkomst in het geval van een zachte band. Een zachte fietsband is een vervelende verassing als je na een tijdje besluit om de fiets weer eens te pakken en ziet dat de band leeg is gelopen. Het feit dat een band leeg loopt heeft verschillende oorzaken. Eentje is dat warme lucht meer volume inneemt dan koude lucht. Daardoor is een band na 2 dagen al behoorlijk zachter omdat de lucht die in eerste instantie vanuit de pomp komt warm(er) is. Zodra de lucht in de band afkoelt neemt het volume af en zal ook de fietsband zelf zachter worden. Hoe dan ook, om je band weer op te pompen heb je een fietspomp nodig. En niet zo maar een. Je wilt de beste fietspomp die er is. Wij hebben goed nieuws. Zoals je kunt zien is Fietsenwinkel.nl niet alleen groot in fietsen. Ook accessoires zijn volop te verkrijgen online. Een aantal van de merken die wij verkopen zijn Topeak, SKS, XLC en Gazelle.

fietspomp

Verschillende soorten fietspompen

Het kan zijn dat het grote aanbod verschillende pompen verwarrend is. Daarom zullen we duidelijkheid scheppen in de verschillen. Het is niet zo dat een vloerpomp beter is dan een handpomp. Maar het heeft te maken met uw voorkeuren.

  • Vloerpompen
Velen kennen de vloerpomp als de standaard klassieke hollandse fietspomp. Voeten op het platform en pompen maar! Het voordeel is dat je in een comfortabele positie je band kan oppompen. Ook kan je makkelijk kracht zetten vanuit deze houding. De meeste vloerpompen zijn standaard uitgerust met een ventiel dat geschikt is voor de meeste stadsfietsen. Ook bieden wij verschillende tussenstukjes aan waardoor je banden met verschillende ventielen kan oppompen.

  • Handpompen
De handpomp heeft als voordeel dat deze klein is van formaat en daardoor simpel mee te nemen is voor onderweg. Sommige handpompen kan je zelfs aan het frame van je fiets bevestigen. Toch raden wij dit niet aan omdat deze wel eens worden gestolen. De ene handpomp is een stuk goedkoper dan de andere. Dit heeft te maken met bepaalde producteigenschappen, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde barometer die de luchtdruk kan meten.

  • CO2 fietspompen
De nieuwste en meest moderne fietspompen werken door middel van CO2. Het voordeel is dat je hier helemaal geen energie in hoeft te steken. Door middel van CO2-patronen wordt er in een keer een hoeveelheid lucht de band in geperst waardoor zelf pompen niet meer nodig is. Bonustip: Niet elke fietsband heeft een zelfde soort ventiel. Mountainbikes hebben vaak een groter ventiel dat overeenkomt met een autoventiel. Wil je zeker zijn dat je de juiste fietspomp koopt? Kijk goed bij de producteigenschappen of vraag het een van onze medewerkers. We verkopen ook verloop nippels waardoor je een fietspomp voor meerdere ventielen geschikt kan maken.

Bandendruk

Als je een normale recreatieve hobbyfietser bent dan is het niet nodig om de luchtdruk vast te stellen. Op gevoel de druk bepalen door de band in te drukken is voldoende. Vaak komt dit overeen met een luchtdruk van ongeveer 3.5 bar. Fanatieke racefietsers pompen hun fietsbanden echter vaak op tot wel 8 bar. Als je dit belangrijk vindt is het verstandig om een fietspomp met barometer te kopen.