Accu Upgrade Weken! Tot en met 21 april een gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes.

Fietspompen

Van hoog naar laag sorteren
  1. SKS Fietspomp 10.0
    SKS Fietspomp 10.0
    0 reviews
Van hoog naar laag sorteren

Fietspomp

Een fietspomp biedt altijd uitkomst in het geval van een zachte band. Een zachte fietsband is een vervelende verassing als je na een tijdje besluit om de fiets weer eens te pakken en ziet dat de band leeg is gelopen. Het feit dat een band leeg loopt heeft verschillende oorzaken. Eentje is dat warme lucht meer volume inneemt dan koude lucht. Daardoor is een band na 2 dagen al behoorlijk zachter omdat de lucht die in eerste instantie vanuit de pomp komt warm(er) is. Zodra de lucht in de band afkoelt neemt het volume af en zal ook de fietsband zelf zachter worden. Hoe dan ook, om je band weer op te pompen heb je een fietspomp nodig. En niet zo maar een. Je wilt de beste fietspomp die er is. Wij hebben goed nieuws. Zoals je kunt zien is Fietsenwinkel.nl niet alleen groot in fietsen. Ook accessoires zijn volop te verkrijgen online. Een aantal van de merken die wij verkopen zijn Topeak, SKS, XLC en Gazelle.

fietspomp

Verschillende soorten fietspompen

Het kan zijn dat het grote aanbod verschillende pompen verwarrend is. Daarom zullen we duidelijkheid scheppen in de verschillen. Het is niet zo dat een vloerpomp beter is dan een handpomp. Maar het heeft te maken met uw voorkeuren.

  • Vloerpompen
Velen kennen de vloerpomp als de standaard klassieke hollandse fietspomp. Voeten op het platform en pompen maar! Het voordeel is dat je in een comfortabele positie je band kan oppompen. Ook kan je makkelijk kracht zetten vanuit deze houding. De meeste vloerpompen zijn standaard uitgerust met een ventiel dat geschikt is voor de meeste stadsfietsen. Ook bieden wij verschillende tussenstukjes aan waardoor je banden met verschillende ventielen kan oppompen.

  • Handpompen
De handpomp heeft als voordeel dat deze klein is van formaat en daardoor simpel mee te nemen is voor onderweg. Sommige handpompen kan je zelfs aan het frame van je fiets bevestigen. Toch raden wij dit niet aan omdat deze wel eens worden gestolen. De ene handpomp is een stuk goedkoper dan de andere. Dit heeft te maken met bepaalde producteigenschappen, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde barometer die de luchtdruk kan meten.

  • CO2 fietspompen
De nieuwste en meest moderne fietspompen werken door middel van CO2. Het voordeel is dat je hier helemaal geen energie in hoeft te steken. Door middel van CO2-patronen wordt er in een keer een hoeveelheid lucht de band in geperst waardoor zelf pompen niet meer nodig is. Bonustip: Niet elke fietsband heeft een zelfde soort ventiel. Mountainbikes hebben vaak een groter ventiel dat overeenkomt met een autoventiel. Wil je zeker zijn dat je de juiste fietspomp koopt? Kijk goed bij de producteigenschappen of vraag het een van onze medewerkers. We verkopen ook verloop nippels waardoor je een fietspomp voor meerdere ventielen geschikt kan maken.

Bandendruk

Als je een normale recreatieve hobbyfietser bent dan is het niet nodig om de luchtdruk vast te stellen. Op gevoel de druk bepalen door de band in te drukken is voldoende. Vaak komt dit overeen met een luchtdruk van ongeveer 3.5 bar. Fanatieke racefietsers pompen hun fietsbanden echter vaak op tot wel 8 bar. Als je dit belangrijk vindt is het verstandig om een fietspomp met barometer te kopen.
Producten vergelijken