Fietshelmen

(18) 18 producten gevonden
Accessoires Opruiming

Rooster Lijst

Laagste prijsgarantie op alle fietsen Laagste prijsgarantie!

Wij streven er naar om altijd de laagste prijs aan te bieden, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je een fiets ergens anders toch goedkoper vindt. Daarom bieden wij een laagste prijsgarantie. Bekijk hier de voorwaarden.

×
Voor 17u besteld, morgen in huis Morgen in huis!

Bestel je op werkdagen voor 17u een fiets die bij ons op voorraad is, dan bezorgen wij hem de volgende dag al. Dus ook op zaterdag. Of je kiest een dag die jou beter uitkomt en wij passen onze planning aan.

×
Service in de buurt én aan huis Altijd service in de buurt

Ook voor al het service en onderhoud aan jouw nieuwe fiets kun je terecht bij Fietsenwinkel.nl. Wij hebben 250 servicepunten verspreid door heel Nederland. Bekijk hier welk servicepunt het dichtst de buurt is.

×
100 dagen bedenktijd 100 dagen bedenktijd

Bij Fietsenwinkel.nl begrijpen we goed dat je jouw nieuwe fiets graag van alle kanten wilt bekijken. Daarom hanteren wij een bedenktijd van maar liefst 100 dagen! Zo heb je alle tijd om over jouw aankoop na te denken. Niet tevreden? Dan stuur je jouw fiets gewoon terug. Bekijk hier de voorwaarden.

×
37 winkels met testparcours

Jouw favoriete e-bike eerst even uitproberen? Dan kom je gewoon naar één van onze winkels en probeer je alle e-bike systemen rustig uit. Onze specialisten staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

×

Rooster Lijst


Terug naar boven

Waarom een fietshelm

Een fietshelm is een fietsaccessoire dat niet verplicht is in Nederland. De Nederlander heeft over het algemeen de houding dat wij als grootste fietsland ter wereld dat niet nodig hebben. Want wij kunnen toch prima fietsen? Dat klopt, wij kunnen goed fietsen maar dat is geen reden om geen fietshelm te dragen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en je hoeft er zelf niet eens schuldig aan te zijn. Fietshelmen zorgen ervoor dat men veilig de weg op kan en verkleint in grote maten de kans op letsel. Een goede fietshelm voorkomt in de meeste gevallen hoofdletsel, (zwaar) hersenletsel of schade aan het gezicht. Er is dan ook geen goed argument voor het niet dragen van een helm. Ook de smoes dat ‘het er gek uitziet’ is geen goede reden nu de moderne helmen een mooi design hebben. In een bijzonder geval is de fiets wel verplicht en dat is wanneer u gebruik maakt van een speed pedelec. De overheid heeft bepaald dat voor deze supersnelle elektrische fietsen een helmplicht van kracht is. En dat is een goede beslissing aangezien deze fietsen snelheden van wel 45 km per uur kunnen bereiken. fietshelm

Fietshelm kopen, waar let je op?

Er zijn een aantal criteria waar je als consument op moet letten bij het kopen van een fietshelm. Het eerste waar je naar kijkt is het design. Je wilt iets wat bij jouw past. Dit kan een model zijn met heel veel kleuren, of juist zo onopvallend mogelijk zoals zwart wit. Misschien heb je ook voorkeur voor een specifiek merk zoals Giro of BBB. Ook het gewicht is belangrijk. Vooral voor fietsers die langere ritten maken is het prettig als de helm niet te zwaar weegt. Dit zorgt voor meer comfort. Ook ventilatiegaten zijn comfortabel. Deze gaten zorgen ervoor dat er lucht onder de helm kan stromen waardoor je hoofd lekker koel blijft, ook op warme dagen. Let er ook op dat de helm die je koopt daadwerkelijk de veiligheid waarborgt. Fietshelmen moeten voldoen aan de internationaal gestelde veiligheidsnormen. Wanneer een helm aan deze normen voldoet krijgt deze een certificaat die de veiligheid kan waarborgen.

Types

Heb je een keuze kunnen maken? Het is mogelijk om ons aanbod te sorteren op bepaalde types. Mountainbike helmen moeten bijvoorbeeld aan andere eisen voldoen dan aan een racefiets helm. Op zoek naar een fietshelm voor een kind? Fietsenwinkel.nl heeft heel veel verschillende kinderhelmen van verschillende merken. Abus, BBB, Scott en Sensa lopen voorop op het gebied van innovatie. Van al deze merken hebben wij fietshelm aanbiedingen in ons assortiment.