31 mei t/m 9 juni - E-bike Outlet 10-daagse in onze Megastore Utrecht! Lees meer »

Testresultaten ANWB E-bike test 2024

Testresultaten ANWB E-bike test 2024

De ANWB is er niet alleen voor pechhulp en fietsverzekeringen: al jaren zijn ze ook één van de grootste partijen die (elektrische) fietstesten uitvoeren! Als je wil weten wat het ANWB-testpanel van verschillende e-bikes vindt, dan ben je hier aan het juiste adres.

Dit jaar heeft de ANWB een test uitgevoerd onder e-bikes tussen de €2500 en de €3500, een prijssegment waarin volgens marktonderzoek de meeste elektrische fietsen worden verkocht. Benieuwd naar andere tests? Bekijk hieronder de testresultaten.

Testresultaten

 

Testresultaten 2023

In de ANWB e-biketest 2023 werd de kwaliteit van e-bikes met middenmotor of achterwielmotor getest met een prijs tot €2250. Hieronder staan de elektrische fietsen die er voor ons uitsprongen.

 

Testresultaten 2022

In de ANWB e-biketest 2022 werd de categorie e-bikes met middenmotor getest, met prijzen van € 1900 tot circa € 3500. Niet eerder werden de e-bikes zo streng, zwaar en uitgebreid getest. Bekijk hier hoe onze e-bikes uit de test kwamen.

 

store
date
success
/ 3

Plan een proefrit

Plan een proefrit

Waarom een proefrit plannen?

  • We houden rekening met uw komst
  • We maken gewenste e-bikes klaar om te testen
  • U krijgt ruim de tijd van een e-bike specialist
1 / 2
Winkel

Waar wilt u langskomen?

Vul uw postcode of plaats in en bekijk welke winkel bij u in de buurt zit.

Sorry, we kunnen in de buurt van jouw locatie geen winkel vinden

Bekijk ook andere e-bike tests en prijswinnaars

De ANWB E-biketest

Ieder jaar publiceert de ANWB de e-biketest. Samen met de AD Fietstest en de e-bike test van de Consumentenbond de bekendste test voor elektrische fietsen in een prijsklasse van €1900 tot €3500. De ANWB E-biketest is de meest uitgebreide e-bike test waarin de deelnemende e-bikes op honderden punten gecontroleerd, gecheckt en beoordeeld. Dit gebeurd onder andere in een heus fietslaboratorium waar de remtesten, een stijfheidstest van het frame en tests op een geavanceerde rollerband plaatsvonden. Naast het lab onderwerpt de ANWB de elektrische fietsen ook aan een praktijktest in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Hier is het terrein gevarieerd en worden de e-bikes aan extreme fietscondities blootgesteld. Denk bijvoorbeeld aan de steile hellingen die in Zuid-Limburg te vinden zijn. De ANWB E-biketest is dus met recht, dé E-biketest voor de oriënterende gebruiker. Zo vindt u ook een fiets die bij u past.

De testuitslagen van de ANWB E-biketest

Alle testuitslagen van de ANWB E-biketest vindt u op de website van de ANWB. Naast de overall scores geeft de ANWB ook beoordelingen per onderdeel, zo weet u als u heeft voor een bepaalde eigenschap welk model en/of merk hierin de beste prestaties leveren. De onderdelen waarop de e-bikes beoordeeld worden:

  • Actieradius
  • Stabiliteit
  • Remmen
  • App
  • Onderdelen
  • Gebruiksgemak
  • Elektrische ondersteuning

Op Fietsenwinkel.nl vindt u de e-bikes uit deze test met de bijbehorende scores. U kunt eenvoudig bij de testresultaten kijken of per merk filteren. U herkent de testwinnaars aan het label dat deze fietsen hebben meegekregen. Zo herkent u een winnaar in één oogopslag.

Meer lezen Minder lezen

Keuzehulp
Producten vergelijken