Privacy policy

Als je gebruik maakt van onze website, dan laat je persoonsgegevens (hierna: “gegevens”) achter. Wij begrijpen heel goed dat je wilt weten waarom wij bepaalde gegevens van jou verwerken en hoe wij dit doen. Hieronder zullen wij dat uitleggen.

Deze privacy policy is voor het laatst aangepast op 3 november 2017.

Bij onze verwerking houden wij ons uiteraard aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • wij de verzameling van gegevens beperken tot alleen die gegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij goede beveiligingsmaatregelen nemen om jouw gegevens te beschermen (zo slaan we je gegevens alleen op in beveiligde databases) en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht gegevens verwerken;
  • wij jouw recht respecteren om je gegevens op aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Gebruik van persoonsgegevens

Voor verschillende doeleinden worden gegevens van jou gebruikt. Hieronder kan je lezen om welke doeleinden het gaat. Wij zullen je gegevens in ieder geval nooit een derden verstrekken voor commerciële doeleinden.

Afhandelen bestelling

Als je bij ons een bestelling plaatst, dan hebben wij uiteraard gegevens van jou nodig om je bestelling te bezorgen en je op de hoogte te houden over je bestelling. Om die reden vragen wij van jou je NAW gegevens, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Om je order te kunnen betalen, maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Kies je ervoor om via overboeking te betalen, dan worden je betaalgegevens in onze administratie opgeslagen. Dit is nodig zodat wij jou betaling aan je order kunnen koppelen. Heb je ervoor gekozen om elektronisch te betalen, dan versturen wij je gegevens naar onze payment provider Adyen. Adyen draagt zorg voor de verwerking van de betaling (wij krijgen jouw betaalgegevens niet te zien). Ten slotte kunnen wij je betaalgegevens vragen indien je geld van ons terugkrijgt.

Voor het afhandelen van bestellingen kunnen wij ook je gegevens aan derden verstrekken, voor zover dat nodig is om jou bestelling te bezorgen. Zo verstrekken wij bijvoorbeeld je gegevens aan onze bezorgdiensten.

Klantenservice

Om ervoor te zorgen dat wij jou snel van dienst zijn als je contact opneemt met onze klantenservice, maken we gebruik van je gegevens. In ons klantenservice-systeem kunnen we aantekeningen bewaren en de chat- en telefoongesprekken registreren. Dat is handig voor het geval je ons nog een keertje belt; hierdoor kunnen we je nog beter van dienst zijn. Jouw contact met onze klantenservice gebruiken we daarnaast om onze service te analyseren en te verbeteren. Voor onze klantenservicedienst maken we tevens gebruik van systemen van derden en ook van deze derden eisen wij dat zij zorgvuldig omgaan met je gegevens en dat zij goede beveiligingsmaatregelen treffen om je gegevens te beschermen.

Contactformulier

Wij bieden de mogelijkheid om vragen te stellen door middel van een contactformulier, waarbij je gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om je vraag te behandelen. De gegevens die je aan ons toestuurt, worden bewaard zolang als naar de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Reparatie/servicepunten

Mocht er iets mis zijn met het product dat je bij ons hebt gekocht, dan kan het zijn dat wij derden inschakelen voor de reparatie (bijvoorbeeld onze servicepunten of de leverancier van het product). Deze partijen kunnen daardoor ook jouw gegevens gebruiken.

Verbetering van onze service en reviews

Wij vinden het belangrijk om onze service continue te verbeteren. Om dat te realiseren, kunnen wij je gegevens gebruiken om je uit te nodigen voor een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Voor dergelijke onderzoeken maken we ook gebruik van derden. Deze derden verstrekken wij dan jouw e-mailadres. Daarnaast kunnen we onze service verbeteren door klantgedrag te monitoren. Dit doen we door je bezoeken aan onze site te registreren, met alle activiteiten die daarbinnen plaatsvinden (bijvoorbeeld het klikken op links en het bekijken van productpagina’s). Ook voor deze checks kunnen we derden inschakelen. Zoals voor alle andere derden die wij inschakelen, geldt ook voor de derden die ons helpen met het verbeteren van onze service dat zij zich aan onze privacyregels moeten houden.

Door een review te schrijven over een product of dienst, kan je ander klanten helpen. Je kunt ervoor kiezen dat je naam zichtbaar is boven je review (maar dat hoeft niet). Wij houden bij wie welke review schrijft.

Persoonlijke aanbiedingen

Om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn, streven we ernaar om jou producten te tonen die interessant zijn voor jou. Dit doen we onder andere op basis van informatie tijdens eerdere bezoeken van jou aan onze webshop. Wij en onze advertentienetwerken en mediabureaus verzamelen daarnaast je surf-, zoek-, en koopgedrag. Het voorgaande is mogelijk door gebruik te maken van cookies. Lees hier meer over de cookies die wij gebruiken en hoe je ze kunt uitzetten.

Promotionele doeleinden

Van tijd tot tijd kan je bij ons meedoen aan leuke winacties en promotiecampagnes. Als je meedoet, dan hebben we jouw naam, adres en e-mailadres nodig. Zonder deze gegevens kunnen we namelijk niet de actie uitvoeren en de prijswinnaar bekend maken. Daarnaast analyseren we aan de hand van deze gegevens ook onze acties.

Nieuwsbrief en reclame

Ben je een klant van ons of heb je aangegeven dat je nieuwsbrieven van ons wilt ontvangen, dan sturen wij jou nieuwsbrieven waarmee wij jou op de hoogte houden van leuke acties, aanbiedingen en nieuws. Je e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de mailinglijst voor de nieuwsbrief. Wil je geen nieuwsbrieven mee ontvangen? Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Onze klanten kunnen wij tevens telefonisch of via social media op de hoogte brengen van nieuwe producten en diensten.

Fraudepreventie

Soms is het nodig om klantgegevens te gebruiken om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Daarnaast kunnen wij jouw gegevens aan overheidsinstanties (zoals de politie) wanneer dit noodzakelijk is om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of onze gerechtvaardigde belangen.

Cookies

Wij maken gebruik van cookies (lees hier meer over onze cookies). Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst. Wanneer je onze site voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij je uitleggen waarom wij cookies gebruiken. Als je verder gebruikmaakt van onze site vatten wij dat op als toestemming voor dit gebruik van cookies. Ben je er wel van bewust dat op de gegevens die via cookies van derden worden verwerkt, de privacy en cookie statements van die partijen van toepassing zijn; wij hebben daar geen invloed op.

Het staat je vrij om cookies uit te schakelen in je browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt.

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zo lang als nodig om uw bestellingen af te handelen, inclusief garantie. Daarna bewaren wij gegevens nog maximaal een jaar voor de beschreven statistische doeleinden. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Het kan zijn dat we de wijze waarop we je gegevens gebruiken verandert, in dat geval zullen wij uiteraard deze privacy policy aanpassen. Om die reden kan het nuttig zijn om van tijd tot tijd onze privacy policy te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Voor vragen over ons privacy beleid of als je jouw gegevens wilt inkijken, wijzigen of verwijderen, kan je natuurlijk contact met onze klantenservice opnemen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Mocht je onverhoopt een klacht hebben over onze verwerking van jouw gegevens, dan horen wij dat uiteraard graag van je. Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Onze gegevens

Fietsenwinkel.nl
Gyroscoopweg 6
1042 AB Amsterdam
Info@fietsenwinkel.nl