Reviewbeleid

Fietsenwinkel.nl – Reviewbeleid

Wij als Fietsenwinkel.nl verzamelen verschillende soorten reviews, over e-bikes en andere aangeboden producten en onze dienstverlening. Onderstaand beschrijven wij hoe we deze reviews verzamelen, beoordelen en tonen.

Product beoordelingen


Wie kan op de website een review schrijven over producten?

Bij Fietsenwinkel.nl vinden wij het belangrijk dat zoveel mogelijk klanten hun mening kunnen geven over een e-bike of ander product. Om die reden kan iedereen die een e-bike of ander product koopt een product review plaatsen. Het is ook mogelijk een product review te plaatsen via de product pagina's op onze website. Hiervoor is het noodzakelijk om naam besteller, bestelnummer of ander bewijs te benoemen.


Krijg ik na aankoop een verzoek om een product review te plaatsen?

Wanneer je een e-bike of product heb gekocht bij Fietsenwinkel.nl, in de winkel of online, verzenden we na een periode van gebruik een uitnodiging per e-mail om het desbetreffende product te beoordelen. Wanneer je deze e-mail niet wenst te ontvangen, stuur gerust een mail naar feedback[@]fietsenwinkel.nl.


Hoe beoordeelt Fietsenwinkel.nl product reviews?

Na de aankoop van e-bike of ander product ontvang je een bericht om het product met een principe van 5-sterren te beoordelen op de volgende punten:

  • Prestatie
  • Kwaliteit
  • Design

Daarnaast vragen we je om jouw ervaring te verwoorden in een vrij tekst veld.


Hoe wordt de reviewscore berekent?

Bij de berekening van de reviewscore worden geen moeilijke formules gebruikt, de score is de gemiddelde waarde van de 5-sterren beoordeling per gevraagde eigenschap: prestatie, kwaliteit en design. De reviewscore wordt afgerond op twee tienden na de komma. De totale product reviewscore is het gemiddelde van alle product reviews, de som hierin is alle gemiddelde scores opgeteld, gedeeld door het aantal product reviews.


Hoe lang duur het voordat een review zichtbaar is op de website?

Om ongepast taalgebruik en/of misbruik te voorkomen, worden reviews door een medewerker gelezen. Het kan hierdoor een tot enkele dagen in beslag nemen voordat een review daadwerkelijk zichtbaar is op onze website.


Hoe behandelt Fietsenwinkel reviews over producten?

Alle geplaatste reviews worden, ongeacht of deze positief of negatief zijn, op dezelfde wijze behandeld. Deze worden beoordeeld op misbruik/ongepast taalgebruik. Het aanpassen van een review is onder geen beding aan de orde.


Hoe vindt de sortering van product reviews plaats?

Reviews worden getoond op de product pagina, deze worden allen op een zelfde manier gesorteerd. De sortering is op basis van datum, de laatste die toegevoegd is wordt als eerste getoond.


Reviews over Fietsenwinkel.nl


Ontvangt iedere klant een uitnodiging om Fietsenwinkel.nl te beoordelen?

Niet alle klanten ontvangen een verzoek om Fietsenwinkel.nl te beoordelen. We verzenden een gedeelte een uitnodiging om Fietsenwinkel.nl te beoordelen, andere klanten ontvangen een tevredenheidsonderzoek over onze dienstverlening of beiden.


Via welke platforms verzend Fietsenwinkel.nl uitnodigingen?

Voor het verzenden van uitnodigingen ten behoeve van reviews over Fietsenwinkel.nl, maken we gebruik van Trustpilot. Het is ook mogelijk zonder uitnodiging een review achter te laten op Trustpilot.


Verwijst Fietsenwinkel.nl ook naar andere review platforms?

Fietsenwinkel.nl maakt in Nederland enkel gebruik van Trustpilot, andere platforms zijn niet op uitnodiging en daarmee buiten het toezicht van Fietsenwinkel.nl.


Betrouwbaarheid reviews


Hoe controleert Fietsenwinkel.nl de echtheid van reviews?

Het is voor ons en het klantbelang belangrijk dat er enkel echte reviews geplaatst worden. We nodigen je dan ook alleen uit wanneer je bij ons een e-bike of ander product hebt gekocht. Reviews worden altijd eerst beoordeeld door medewerker van Fietsenwinkel.nl.

Er zijn situaties waarin een review afgekeurd wordt, waaronder:

  • Reviews waarin een of enkele woorden staan zonder context
  • Er staat contactinformatie in de review, zoals telefoonnummers, adressen en url’s
  • Er staan websites of YouTube kanalen in de review
  • De review beschrijft alleen de service van Fietsenwinkel.nl en gaat niet inhoudelijk in op het product. Een korte verwijzing naar onze service in een paar zinnen mag, maar de review moet grotendeels over het product geschreven zijn
  • Prijzen worden benoemd
  • De review bevat kwetsende taal, zoals scheldwoorden en discriminatie

Wanneer een review spelfouten bevat, uit één zin bestaat of negatief is over de e-bike of andere product, is dit dus geen reden om een review af te keuren.


Aanpassen en verwijderen van reviews


In welke gevallen kan Fietsenwinkel.nl een review wijzigen of verwijderen?

Reviews worden enkel in specifieke situaties gewijzigd of verwijderd. Wanneer een klant na (langer) gebruik van het product tot de conclusie komt dat bepaalde zaken alsnog het vermelden waard zijn of wanneer de klant de review totaal verwijderd wil hebben omdat hij/zij niet wil dat zijn/haar naam nog langer vermeld staat op onze website.


Op welke manier houdt Fietsenwinkel.nl bij welke beoordelingen achteraf verwijderd worden?

Wij houden niet bij welke reviews verwijderd zijn, een verwijderde review is daadwerkelijk verwijderd en wordt niet verborgen of iets van dergelijke aard. Wij hebben geen belang bij het bijhouden van gegevens hierover.


Oude reviews bij nieuwe of vernieuwde producten


Plaatst Fietsenwinkel.nl reviews van oudere producten ook bij nieuwe of vernieuwde producten?

In sommige gevallen lijken e-bikes en/of producten zoveel op elkaar, dat het voor de klant relevant is om de product review voor meerdere producten te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een e-bike die enkel in jaartal verandert of een e-bike waarvan een versie met 500wh accu en een versie met een 700wh accu beschikbaar is, de e-bike is in dit geval hetzelfde op de capaciteit van de accu na. Prestaties en design blijven onveranderd.


Beloonde reviews


Plaatst Fietsenwinkel.nl ook reviews tegen betaling of een beloning?

Op onze website plaatsen we geen reviews waarbij de klant door ons is betaald of waarvoor de klant op een bepaalde manier door ons wordt beloond, zoals bij: een cashback, korting of een product dat gratis wordt aangeboden na het schrijven van een review.

Producten vergelijken