Fietshelmen

Van hoog naar laag sorteren
 1. Bobike GO Kinderfietshelm
  Bobike GO Kinderfietshelm
  0 reviews
 2. Urban Iki Kinderhelm
  Urban Iki Kinderhelm
  0 reviews
 3. Cube Kinderhelm Pro Junior S Polygon Rainbow
  Cube Kinderhelm Pro Junior S Polygon Rainbow
  0 reviews
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een fietshelm

Een fietshelm is een fietsaccessoire dat niet verplicht is in Nederland. De Nederlander heeft over het algemeen de houding dat wij als grootste fietsland ter wereld dat niet nodig hebben. Want wij kunnen toch prima fietsen? Dat klopt, wij kunnen goed fietsen maar dat is geen reden om geen fietshelm te dragen. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en je hoeft er zelf niet eens schuldig aan te zijn. Fietshelmen zorgen ervoor dat men veilig de weg op kan en verkleint in grote maten de kans op letsel. Een goede fietshelm voorkomt in de meeste gevallen hoofdletsel, (zwaar) hersenletsel of schade aan het gezicht. Er is dan ook geen goed argument voor het niet dragen van een helm. Ook de smoes dat ‘het er gek uitziet’ is geen goede reden nu de moderne helmen een mooi design hebben.

In een bijzonder geval is de fiets wel verplicht en dat is wanneer je gebruik maakt van een speed pedelec. De overheid heeft bepaald dat voor deze supersnelle elektrische fietsen een helmplicht van kracht is. En dat is een goede beslissing aangezien deze fietsen snelheden van wel 45 km per uur kunnen bereiken.

fietshelm

E-bike helm

Niet alleen voor het berijden van speed pedelecs is het van belang dat je een fietshelm draagt, ook voor het fietsen op e-bikes is het zeker een belangrijk accessoire. Met een reguliere e-bike, dus geen speed pedelec, kun je ook aanzienlijke snelheden bereiken. Met een e-bike kun je namelijk wel tot 25 km per uur fietsen. Als je een dagelijkse autobestuurder bent dan lijkt dit wel mee te vallen, maar als je op de fiets zit voelt dit toch erg snel aan. In het verkeer gebeuren soms onverwachte dingen, dit ben je het liefste voor, maar dat lukt niet altijd. In dit soort gevallen is het dan van groot belang, zeker met een e-bike, dat je een e-bike helm draagt om hoofdletsel te voorkomen. Stel je voor: je bent aan het fietsen door de stad met je gloednieuwe e-bike, je houdt er een lekker tempo in. Je komt bij een stoplicht aan, het licht springt op oranje en jouw voorganger op een normale fiets remt abrupt, terwijl jij met je snelle e-bike nog wel door kan fietsen. Je ziet dit te laat en glijdt uit, met een hoge snelheid kan je een flinke klap krijgen, hierbij kan een e-bike helm in ieder geval jouw hoofd goed beschermen. Omdat het niet verplicht is in Nederland om een e-bike helm te dragen, doen veel fietsers dit ook niet, toch raden wij aan om dit wel te doen. Hierboven bieden wij een volledig en stijlvol assortiment van de e-bike helm aan. Veiligheid voor alles!

Fietshelm kopen, waar let je op?

Er zijn een aantal criteria waar je als consument op moet letten bij het kopen van een fietshelm. Het eerste waar je naar kijkt is het design. Je wilt iets wat bij jouw past. Dit kan een model zijn met heel veel kleuren, of juist zo onopvallend mogelijk zoals zwart wit. Misschien heb je ook voorkeur voor een specifiek merk zoals Giro of BBB. Ook het gewicht is belangrijk. Vooral voor fietsers die langere ritten maken is het prettig als de helm niet te zwaar weegt. Dit zorgt voor meer comfort. Ook ventilatiegaten zijn comfortabel. Deze gaten zorgen ervoor dat er lucht onder de helm kan stromen waardoor je hoofd lekker koel blijft, ook op warme dagen. Let er ook op dat de helm die je koopt daadwerkelijk de veiligheid waarborgt. Fietshelmen moeten voldoen aan de internationaal gestelde veiligheidsnormen. Wanneer een helm aan deze normen voldoet krijgt deze een certificaat die de veiligheid kan waarborgen.

Types

Heb je een keuze kunnen maken? Het is mogelijk om ons aanbod te sorteren op bepaalde types. Op zoek naar een fietshelm voor een kind? Fietsenwinkel.nl heeft heel veel verschillende kinderhelmen van verschillende merken. Abus, BBB, Scott en Sensa lopen voorop op het gebied van innovatie. Van al deze merken hebben wij fietshelm aanbiedingen in ons assortiment.

Keuzehulp
Producten vergelijken