Phatfour fatbikes weer verzekerbaar! Lees meer »
E-bike samenstellen

Maat en lichaamslengte

Kleur

Accu

Productinformatie
Naar product

Extra opties

Productinformatie
Naar product

ART-2 Kettingslot

Productinformatie
Naar product

ART-3 Kettingslot

Productinformatie
Naar product
 • Gratis rijklaar geleverd (t.w.v. 99,-)

Adviesprijs  3.498,-
 3.299,-  199,- Korting
Gratis afgeleverd
information

Wat zijn de afleverkosten?

We geven hier de afleverkosten aan voor dit product.

Je betaalt bij Fietsenwinkel.nl altijd maar één keer afleverkosten per bestelling, die van het product met de hoogste afleverkosten.

Onderaan de winkelwagenpagina zie je de afleverkosten voor jouw gehele bestelling.

Proefrit plannen Levertijd: 1 - 3 weken
Showmodellen in de winkel

Verzekeren
Fatbike verzekering

Het verzekeren van je fatbike kan weer voor Phatfour en Knaap. Lees hier hoe.

Verzekeren Fatbikes weer mogelijk

Hoe werkt het verzekeren van Phatfour

Je fatbike wordt eerst uitgerust met een tracker. Deze tracker wordt aangesloten op het elektrische systeem van je fatbike. Wordt je fatbike gestolen, dan geef je dit in de Phatfour Connected app aan. Je fatbike staat dan in een diefstal-modus waarbij het elektrische systeem wordt geblokkeerd. De anti-diefstalmodus kan alleen worden verwijderd door een dealer, die je gestolen fatbike aanmeldt bij Phatfour.

Ook wanneer de tracker verwijderd wordt uit je fiets, springt de fiets in diefstal-modus. Het verwijderen van een tracker kan dus alleen gedaan worden door een dealer.

Voorwaarden verzekering

De anti-diefstal verzekering van Phatfour geldt alleen op de FLX-modellen. De FLB(+) en FLS(+) kunnen niet uitgerust worden met de tracker.
 • Je fatbike is voorzien van de tracker
 • Phatfour Connected app met verzekering
 • Een ART2 gecertificeerd slot & een ART3 gecertificeerd slot

Hoe werkt het verzekeren van Knaap

 • De eerste 45 dagen exclusief diefstal: om fraude te voorkomen, zijn fietsen tijdens de eerste 45 dagen van de verzekeringsperiode niet verzekerd tegen diefstal.
 • Verzekering dekking: Alleen de fatbike is verzekerd, accessoires vallen niet onder de dekking.
 • Uitkering bij diefstal: Bij diefstal, krijgt de klant een nieuwe fatbike. Er wordt geen geld uitgekeerd.
 • Eigen risico: Er is een eigen risico van 10% bij diefstal.
 • Schade bij diefstal: Wordt je gestolen fatbike teruggevonden, dan is de schade die tijdens de diefstal is ontstaan meeverzekerd.

Voorwaarden verzekering

De anti-diefstal verzekering van Knaap is geldig op alle Knaap fatbikes. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

 • Je fatbike is voorzien van de tracker
 • KN.APP app met abonnementen
 • Een ART2 gecertificeerd slot

Gespreid betalen

Vanaf € 76,77 per maand

Betalen in termijnen

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om je bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. Je hebt dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Fietsenwinkel.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

 

De voordelen van SprayPay:

 

 • Geen éénmalige hoge uitgave
 • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
 • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd

 

Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dien je de volgende stappen te doorlopen:

 

 

 • Inkomens- en lastentoets
 • IDIN identificatie via je bank
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

 

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Fietsenwinkel.nl in behandeling genomen. Afrekenen met gespreid betalen? Kies dan voor SprayPay bij de betaalmethode.

 

Tip: Lukt gespreid betalen niet? Een aanbetaling kan het alsnog mogelijk maken om in termijnen te betalen doordat het termijnbedrag daarmee lager uitvalt. Kom daarvoor langs in een van onze winkels of neem contact met ons via de chat. Alvast benieuwd naar je maximale aankoopbedrag en/of maandbedrag? Je kunt deze bedragen eenvoudig berekenen via SprayPay »

Veelgestelde vragen SprayPay

Hoe werkt SprayPay?

Het gebruik van SprayPay is zeer eenvoudig. Je kunt bij het afrekenen voor 'SprayPay' kiezen als betaalmethode. Hierna wordt je aanvraag binnen enkele seconden door de betaalprovider SprayPay behandeld en je weet vrijwel direct of je in aanmerking komt voor een krediet. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, is het alleen nog even geduld hebben. SprayPay betaalt namelijk jouw bestelling, waarna wij je aankoop zo snel mogelijk naar je toe sturen.

Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 12%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €1.000,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 5,50 aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten. Het is dan ook niet mogelijk om een zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen? Kijk dan hier.

Contact
Zakelijk kopen of leasen

Een e-bike zakelijk kopen of leasen kan via Fietsenwinkel.nl Zakelijk.

Contact opnemen

Neem direct contact op met Team Zakelijk of vul het contactformulier in en één van onze accountmanagers neemt contact op voor een gratis consult.

 

Mail: [email protected]

Tel: +31 (0)30 307 27 77

 

Contactformulier

Phatfour FLX Plus

Vaak erbij gekocht
 • 14 dagen bedenktijd
 • 2 jaar e-bike fabrieksgarantie
 • Service op 90 locaties of aan huis
 • 14 dagen bedenktijd
 • 2 jaar e-bike fabrieksgarantie
 • Service op 90 locaties of aan huis

Plus- en minpunten

 • Uitgerust met onderhoudsvriendelijke riemaandrijving
 • Schakelt automatisch naar de 2e versnelling bij 17km/h
 • Krachtige en betrouwbare Bafang motor
 • Uitneembare accu om binnen op te laden
 • Geen slot inbegrepen

Productomschrijving

Productomschrijving

De Phatfour FLX+ is dé upgrade van de eerdere FLX fatbike van Phatfour, namelijk: met een riemaandrijving en 2 speed motor die automatisch schakelt naar een hogere versnelling bij 17 km/h. De FLX+ bied daarnaast de standaard mogelijkheid om de accu van 500Wh te upgraden naar een 750Wh accu. Zo kun je tot wel 100 kilometer fietsen met ondersteuning. Ideaal om dagelijks naar werk en vrienden te cruisen.

Ultiem rijcomfort op de Phatfour FLX+

De plus verwijst bij dit verbeterde FLX model letterlijk naar de extra features die het rijcomfort uniek maken voor een elektrische fatbike. Voor de riemaandrijving geldt dat er minder onderhoud nodig is om langdurig probleem te blijven fietsen in uiteenlopende weersomstandigheden. De 2 speed motor is daarnaast ook een geweldige functionaliteit die uniek is op een elektrische fatbike. Je kunt daardoor namelijk beginnen met trappen tot aan de 17 km/h, waarna het systeem automatisch naar de tweede versnelling schakelt. Naast dat het fietsen daarbij natuurlijk aanvoelt, hoef je ook minder hard te trappen bij een hogere snelheid.

Phatfour met oog voor detail en kwaliteit

Bij de FLX+ laat Phatfour opnieuw een scherp oog voor detail en kwaliteit zien. Met een sterke, krachtige en stijlvolle e-fatbike tot gevolg. Eerder werd dat al gedaan bij de FLX, waardoor dat model in AD Fietstest 2023 als best getest werd met een 8.0!

Voor wie is de Phatfour FLX+?

De Phatfour FLX+ is gemaakt voor urban avonturiers die houden van een hoge mate aan comfort in combinatie met power. Het ontwerp van deze fatbike zorgt voor een relaxte zithouding, ongeacht je lengte. Het zadel is langwerpig en biedt ruimte om met twee twee volwassen comfortabel te zitten. Cruise je alleen dan zit je extra breeduit.

Even innovatief als de Phatfour FLX

De innovaties in deze Phatfour FLX zien we onder andere terug in het display, deze is sterk uitgebreid, en het Direct Drive Systeem waarbij ondersteuning direct beschikbaar is zonder turboknop. Een natuurlijke turbo dus! De FLX is ook nog eens voorzien van extra beveiliging wat diefstal tegengaat. Daarnaast is er geen toepassing van een derailleur wat het onderhoud vereenvoudigd en maakt deze fatbike geschikt voor elk terrein en gebruik.

Phatfour FLX+ - Goed Getest AD Fietstest
In de categorie elektrische fatbikes boven de €2500 krijgt deze Phatfour FLX+ een totaalcijfer van een 7,9. Dit komt voornamelijk door de krachtige ondersteuning, goede remmen en het prettig bedienbare display. Ook het comfort en het frisse design geven deze elektrische fatbike dit mooie eindcijfer. 

De Phatfour FLX+ is dé upgrade van de eerdere FLX fatbike van Phatfour, namelijk: met een riemaandrijving en 2 speed motor die automatisch schakelt naar een hogere versnelling bij 17 km/h. De FLX+ bi...

Specificaties Phatfour FLX Plus

Specificaties

Motorsysteem:
De motor is het hart van je e-bike. Meer weten over de verschillende motorsytemen? Lees meer »
Bafang G062
Motorpositie:
De positie van de motor is sterk bepalend in de rijeigenschappen. Een middenmotor geeft de meest natuurlijke ondersteuning maar is ook een flink duurdere optie dan een voorwielmotor.
Achterwielmotor
Motorkracht:
De kracht van de motor van een e-bike wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm) en wordt ook wel koppel genoemd. Dit geeft de hoeveelheid ondersteuning aan tijdens het fietsen. Een koppel tot 40Nm is voldoende voor in de stad en vlakker terrein. Een hoge koppel van bijvoorbeeld 80Nm is geschikt voor heuvel- of bergachtig terrein. Lees meer »
80 Nm
Standaard accu:
Hoe groter de capaciteit van je accu, des te groter de actieradius. Meer weten over je accu en hoe je die moet onderhouden? Lees meer »
500Wh
Gem. actieradius:
De actieradius van de leverancier is meestal gemeten onder ideale omstandigheden. Met de gemiddelde actieradius geven wij een meer realistische schatting van het aantal kilometers dat je kunt rijden.
75 km
Type remmen:
Kies zorgvuldig de juiste remmen bij het gebruik van uw e-bike. Hydraulische schijfremmen zijn de krachtigste remmen en zitten op de meeste e-bikes. Ook zijn hydraulische velgremmen en rollerbrakes regelmatig te vinden. Op goedkopere modellen zitten soms V-brakes. Lees meer over types remmen »
Hydraulische schijfremmen
Type versnelling:
Het type versnelling kan invloed hebben op het rijgedrag. Elk type versnellingen heeft dan ook zijn eigen kenmerken. Meer te weten komen over de verschillende versnellingssystemen? Leer hier meer »
Geen
Aantal versnellingen:
Geen
Zithouding:
Het hebben van de juiste houding is van groot belang voor het fietscomfort. Vaak last van uw rug? Kies dan een rechte zithouding. Voorkeur voor actief fietsen? Kies dan voor een licht gebogen of sportieve zithouding.
Actief
Specificaties

E-bike systeem

Meer informatie
Motorsysteem:
De motor is het hart van je e-bike. Meer weten over de verschillende motorsytemen? Lees meer »
Bafang G062
Motorpositie:
De positie van de motor is sterk bepalend in de rijeigenschappen. Een middenmotor geeft de meest natuurlijke ondersteuning maar is ook een flink duurdere optie dan een voorwielmotor.
Achterwielmotor
Motorkracht:
De kracht van de motor van een e-bike wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm) en wordt ook wel koppel genoemd. Dit geeft de hoeveelheid ondersteuning aan tijdens het fietsen. Een koppel tot 40Nm is voldoende voor in de stad en vlakker terrein. Een hoge koppel van bijvoorbeeld 80Nm is geschikt voor heuvel- of bergachtig terrein. Lees meer »
80 Nm
Motorvermogen: 250W
E-bike motorgeluid: Fluisterstil
Ondersteuningsstanden:
De elektrische ondersteuning werkt net als de versnellingen op je fiets: je kunt zelf kiezen hoe zwaar (of licht) de ondersteuning is. Hier zie je uit hoeveel verschillende ondersteuningsstanden je kunt kiezen.
3
Walk assist:
Walk assist of loophulp is handmatige ondersteuning zonder dat pedalen hoeven te draaien. De Walk assist biedt ondersteuning van 4 tot 5 kilometer. Dit kan handig zijn als je met je fiets aan de hand een helling of brug op loopt of niet de kracht bezit om je fiets voort te duwen.
Ja
Powerboost: Nee
Type versnelling:
Het type versnelling kan invloed hebben op het rijgedrag. Elk type versnellingen heeft dan ook zijn eigen kenmerken. Meer te weten komen over de verschillende versnellingssystemen? Leer hier meer »
Geen
Schakelsysteem: Automatisch
Aantal versnellingen: Geen
Type aandrijving:
Met keuze uit een ketting- en riemaandrijving is de ketting het meest gekozen en prijsvriendelijk. Een riem of ‘belt-drive’ is onderhoudsvriendelijker en gaat 3 tot 5 keer zo lang mee als een ketting, maar is ook een stuk duurder.
Riem
Type remmen:
Kies zorgvuldig de juiste remmen bij het gebruik van uw e-bike. Hydraulische schijfremmen zijn de krachtigste remmen en zitten op de meeste e-bikes. Ook zijn hydraulische velgremmen en rollerbrakes regelmatig te vinden. Op goedkopere modellen zitten soms V-brakes. Lees meer over types remmen »
Hydraulische schijfremmen

Accu

Meer informatie
Standaard accu:
Hoe groter de capaciteit van je accu, des te groter de actieradius. Meer weten over je accu en hoe je die moet onderhouden? Lees meer »
500Wh
Accupositie:
De accu is één van de belangrijkste onderdelen van de e-bike. Een accu op de achterdrager is het meest prijsvriendelijk. De accu in het frame is mooier voor het oog en zorgt voor de beste stabiliteit, maar is ook een stuk duurder.
Onder het zadel
Maximum actieradius:
Hoeveel km kun je rijden op een volle accu? De maximale actieradius is het maximaal aantal kilometer, maar gemeten onder ideale omstandigheden! Voor een meer realistische inschatting, kijk dan naar de gemiddelde actieradius.
100 km
Gem. actieradius:
De actieradius van de leverancier is meestal gemeten onder ideale omstandigheden. Met de gemiddelde actieradius geven wij een meer realistische schatting van het aantal kilometers dat je kunt rijden.
75 km
Accu upgrade mogelijk: Ja
Accu uitneembaar: Ja
Laadtijd tot volle accu: 5 tot 7 uur
Accu laden in fiets:
Een accu laden in de fiets heeft als voordeel dat de accu ook bij het stallen niet van de elektrische fiets gehaald hoeft te worden. Naast het gemak, voor het ook het ontstaan van gebruikssporen de accu aansluiting. Tips bij het opladen »
Ja

Display & bediening

Meer informatie
Type display:
Er zijn grote verschillen in de displays op e-bikes. Zo is er een luxer display met uitgebreide informatie in kleur of zwart-wit en zijn ook er simpelere displays die met led lampjes de ondersteuningsstangen en accupercentage weergeven. Lees meer over displays >
Uitgebreid LCD display in kleur
Display & bediening: Bafang - Intelligent C965
Display positie: Naast het handvat
Afneembaar display: Niet afneembaar
Bluetooth:
Met Bluetooth heb je de mogelijkheid om je smartphone te koppelen aan het display van de e-bike. Zo heb je vanaf je smartphone toegang tot alle beschikbare fietsgegevens.
Nee
USB poort: Nee

Onderdelen

Meer informatie
Geveerde voorvork: Ja
Geveerde zadelpen: Nee
Zadel: Skai leather seat - Hand-stitched
Verstelbare stuurpen: Nee
Stuurslot: Nee
Kinderzitje mogelijk:
Weten of er kinderen mee kunnen op je nieuwe e-bike? Lees meer over kinderzitjes op een e-bike »
Nee
Kettingkast: Geen
Fietsslot: Geen
Type standaard: Enkele standaard
Bagagedrager: Nee
Voordrager: Nee
Verlichting: Voor op de accu, achter op de accu
Banden: CST Tourance extra fat
Bandenmaat: 20" x 4.00

Productinformatie

Meer informatie
Type e-bike:
Er zijn tegenwoordig veel types e-bikes. Zoekt u een comfortabele e-bike? Kijk dan naar een elektrische stadsfiets. Zoekt u een high speed e-bike? Dan zoekt u een speed pedelec. Ieder type e-bike heeft zijn eigen rijeigenschappen. Laat u hierover goed informeren!
Elektrische fatbikes
Merk: Phatfour
Serie: FLX
Frametype: Universeel
Modeljaar:
Veel merken komen ieder jaar met een nieuwe collectie. Innovaties in e-bikes volgen elkaar in snel tempo op. Een model van vorig jaar is ook nog prima en heeft vaak ook nog extra korting.
2024
Maximale snelheid:
Normale e-bikes ondersteunen tot maximaal 25 km/u. Als u harder wilt fietsen kunt u kiezen voor een speed pedelec, die ondersteunen tot maximaal 45 km/u. Hierbij is wel het dragen van een helm verplicht. Lees hier over regelgeving voor speed pedelecs >
25
Framemateriaal: Staal
Zithouding:
Het hebben van de juiste houding is van groot belang voor het fietscomfort. Vaak last van uw rug? Kies dan een rechte zithouding. Voorkeur voor actief fietsen? Kies dan voor een licht gebogen of sportieve zithouding.
Actief
Gewicht (kg): 36.000000
Gewicht (kg) zonder accu: 33kg

Garantie & certificering

Meer informatie
Garantie: 2 jaar
Garantie op frame:
Hier vind je de garantietermijnen die de fabrikant heeft vastgesteld.
5 jaar
Garantie op motor: 2 jaar
Garantie op accu: 2 jaar
Garantie op display: 2 jaar
Garantie op voorvork: 2 jaar
Garantie op onderdelen: 2 jaar
Garantie op lak: 2 jaar
ART gecertificeerd:
Een ART goedgekeurd slot voldoet aan verschillende eisen en is zo een betere bescherming voor je fiets dan een slot zonder ART keurmerk. Met het ART-keurmerk weet je zeker dat een slot voldoet aan alle eisen en voorwaarden van de verzekering. Lees meer »
Nee

Schrijf een review

Schrijf uw eigen review

Schrijf een review

Schrijf de eerste review over dit product
Uw Phatfour FLX Plus waardering
De inhoud van uw review moet betrekking hebben op het bovenstaande product. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat we uw review niet plaatsen. Reviewbeleid »

Extra informatie

Phatfour fatbikes Phatfour fatbikes staan bekend om stoere e-bikes met leren zadel en dikke banden. Uniek aan de e-bikes van Phatfour is dat deze naar wens aangepast kunnen worden met accessoires. Het merk Phatfour is te vinden in iedere winkel. Bekijk de gehele collectie » Phatfour verzekeren »
E-bike Megastore Utrecht Wij hebben de gróótste e-bike winkel van Nederland, hier vindt u 5.500m2 aan e-bikes en 2.000m2 voorraad uitverkoop! Bekijk de Megastore »
E-bike Zakelijk Leasen Het is ook mogelijk om een e-bike of zakelijk te leasen of kopen. Klik hieronder voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.Zakelijk leasen of kopen »
100% Rijklaar Wanneer je een e-bike via onze website besteld wordt deze altijd 100% rijklaar geleverd zodat je direct van je nieuwe e-bike kunt genieten. Voor dat dit kan worden er bij ons een aantal stappen doorlopen. Lees meer »
Anderen bekeken ook
Keuzehulp
Producten vergelijken