Behoud de controle: display en bediening

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
2 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Behoud de controle: display en bediening

Zonder display en bediening kunt u uw elektrische fiets niet gebruiken. Met het display kunt u niet alleen diverse functies bedienen, maar u kunt er ook belangrijke informatie van aflezen. We verdelen de displays grofweg in 2 categorieën: led en lcd.

Led-displays

Verschillende motorsystemen hebben verschillende soorten displays en bediening. Soms gaat het om een simpel ingericht display met led indicatoren, waarbij u alleen kunt zien hoeveel accucapaciteit u nog heeft en welke ondersteuningsstand u heeft gekozen. Dit type display zit vaak vlak naast het handvat, zodat u het gemakkelijk kunt bedienen. U bedient uw e-bike namelijk vanaf het display zelf: er zit bij dit type display geen extra bedieningspaneel. Ook is zo'n display over het algemeen niet afneembaar.

LED display Cortina E-U1 LED display Bafang voorwielmotor

E-bikes met led-display

Lcd-displays

Maar er zijn ook systemen waarbij het display eruit ziet als een moderne fietscomputer met lcd scherm, waarbij u allerlei informatie kunt aflezen van het scherm. Hierop kunt u, afhankelijk van het motorsysteem, extra zaken aflezen als (gemiddelde) snelheid, resterende actieradius in km of het totaal afgelegde aantal kilometers. Dit type display is vaak in het midden van het stuur geplaatst. De bediening zit hierbij naast het handvat, zodat u uw e-bike kunt bedienen zonder uw handen van het stuur te halen. Soms is de bedieningsunit geïntegreerd in het display en zit dit in zijn geheel naast het handvat. Afhankelijk van het motorsysteem is dit type display afneembaar, zodat u het met u mee kunt nemen wanneer u de fiets op openbare plekken parkeert.

Bafang LCD display full-color LCD display Cortina E-foss e-bike

E-bikes met lcd-display

Extra functies en weergaveopties

Sommige systemen kennen handige extra functies zoals een walk-assist (de fiets ‘loopt’ tot 6 km/h met u mee) of een functie waarbij u de verlichting kunt regelen via het display (wanneer de verlichting wordt gevoed door de accu). Ook hebben sommige displays een handige USB-poort. Dit soort extra functies verschillen per systeem. In de tabel onderaan deze pagina kunt u bekijken welke systemen welke extra functies hebben.

Zoals gezegd kunt u op een luxe lcd-display meer functies aflezen dan alleen het ondersteuningsniveau en de resterende accucapaciteit. Andere functies kunnen zijn het aflezen van de (gemiddelde) snelheid, de afstand die u gereden heeft, de temperatuur of de resterende actieradius in kilometers. In de tabel hieronder kunt u bekijken welke systemen welke weergaveopties hebben.

x = niet aanwezig, v = aanwezig


Bekijk alle e-bikes

Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
Keuzehulp
Producten vergelijken