Altijd de laagste prijs
89% tevreden klanten in januari

Behoud de controle: display en bediening

Behoud de controle: display en bediening

Zonder display en bediening kun je je elektrische fiets niet gebruiken. Met het display kun je niet alleen diverse functies bedienen, maar je kunt er ook belangrijke informatie van aflezen. We verdelen de displays grofweg in 2 categorieën: led en lcd.

Led-displays

Verschillende motorsystemen hebben verschillende soorten displays en bediening. Soms gaat het om een simpel ingericht display met led indicatoren, waarbij je alleen kunt zien hoeveel accucapaciteit je nog hebt en welke ondersteuningsstand je hebt gekozen. Dit type display zit vaak vlak naast het handvat, zodat je het gemakkelijk kunt bedienen. Je bedient je e-bike namelijk vanaf het display zelf: er zit bij dit type display geen extra bedieningspaneel. Ook is zo'n display over het algemeen niet afneembaar.


E-bikes met led-display

Lcd-displays

Maar je hebt ook systemen waarbij het display eruit ziet als een moderne fietscomputer met lcd scherm, waarbij je allerlei informatie kunt aflezen van het scherm. Hierop kun je, afhankelijk van het motorsysteem, extra zaken aflezen als (gemiddelde) snelheid, resterende actieradius in km of het totaal afgelegde aantal kilometers. Dit type display is vaak in het midden van het stuur geplaatst. De bediening zit hierbij naast het handvat, zodat je je e-bike kunt bedienen zonder je handen van het stuur te halen. Soms is de bedieningsunit geïntegreerd in het display en zit dit in zijn geheel naast het handvat. Afhankelijk van het motorsysteem is dit type display afneembaar, zodat je het met je mee kunt nemen wanneer je de fiets op openbare plekken parkeert.


E-bikes met lcd-display

Extra functies en weergaveopties

Sommige systemen kennen handige extra functies zoals een walk-assist (de fiets ‘loopt’ tot 6 km/h met je mee) of een functie waarbij je de verlichting kunt regelen via het display (wanneer de verlichting wordt gevoed door de accu). Ook hebben sommige displays een handige USB-poort. Dit soort extra functies verschillen per systeem. In de tabel onderaan deze pagina kun je bekijken welke systemen welke extra functies hebben.

Zoals gezegd kun je op een luxe lcd-display meer functies aflezen dan alleen het ondersteuningsniveau en de resterende accucapaciteit. Andere functies kunnen zijn het aflezen van je (gemiddelde) snelheid, de afstand die je gereden hebt, de temperatuur of de resterende actieradius in kilometers. In de tabel hieronder kun je bekijken welke systemen welke weergaveopties hebben.

x = niet aanwezig, v = aanwezig


Bekijk alle e-bikes

Producten vergelijken