Accu Upgrade Weken! Tot en met 21 april een gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes.

Remmen op de e-bike: veiligheid voor alles!

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
3 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Remmen op de e-bike: veiligheid voor alles!

Op de elektrische fiets hoeft u niet veel moeite te doen om wat harder te fietsen. Zo bent u lekker snel op de plaats van bestemming! Het is daarom belangrijk dat de remmen van uw e-bike perfect zijn en goed presteren. Gelukkig bestaan er diverse remsystemen waarmee u veilig en op tijd tot stilstand komt.


Hydraulische schijfrem

Hydraulische schijfrem

Hydraulische schijfremmen zijn de best presterende fietsremmen. Schijfremmen maken gebruik van een remschijf in het wiel en kabels met een hydraulische vloeistof. U remt door in hendels aan het stuur te knijpen. U loopt dus niet het risico dat uw remmen minder goed werken als het nat is, of als u een kleine slag in uw wiel hebt.

Pluspunten
Werken goed in natte weersomstandigheden
Velg slijt niet
Wordt niet warm tijdens afdalingen
Minpunten
Systeem is kwetsbaar
Duurder dan andere soorten remmen

Bekijk alle e-bikes met hydraulische schijfrem


Hydraulische velgrem

Hydraulische velgrem

Dit systeem remt af door een remblok tegen de velg aan te duwen. Als u namelijk de remhendel inknijpt, wordt olie door de remleiding geduwd. De druk van de olie zorgt ervoor dat de remblokjes tegen de velg geduwd worden. Dit systeem is heel nauwkeurig en u heeft weinig kracht nodig om hard te remmen.

Pluspunten
Remblokjes eenvoudig te vervangen
Remkracht is goed doseerbaar
Weinig kracht nodig om hard te remmen
Minpunten
Minder remkracht bij nat weer
Duurder dan normale V-brakes

Bekijk alle e-bikes met hydraulische velgrem


V-brake

V-brake

De velgrem wordt ook wel V-brake genoemd. De V-brake gebruikt de velg om af te remmen. Door een kunststof remblokje tegen de velg te drukken, remt de fiets af. De V-brake is een goed en goedkoop remsysteem dat wel wat onderhoud nodig heeft. Zo slijten de remblokjes en moet je zorgen dat er geen modder/vuil tussen de remmen komt.

Pluspunten
Goedkoop
Makkelijk af te stellen
Werkt op brede banden en fietsen met spatborden
Minpunten
Remt minder goed bij nat weer
Remblokjes vervangen is secuur werk

Bekijk alle e-bikes met V-brake


Rollerbrake

Rollerbrake

Rollerbrakes zijn trommelremmen die werken door middel van rolletjes. Wanneer je remt, worden deze rolletjes tegen een zogenaamde remschoen geduwd die vervolgens weer zorgt voor remkracht. De rollerbrake zit in het midden van het wiel verwerkt.

Pluspunten
Weinig onderhoud nodig
Remt beter in nat weer dan v-brake
Powermodulator in rem voorkomt over de kop slaan
Minpunten
Niet geschikt voor extreme afdalingen
Een kapotte rollerbrake moet je vervangen en kun je niet repareren

Bekijk alle e-bikes met rollerbrakes


Combineren remmen elektrische fiets

Bij sommige elektrische fietsen worden diverse remmen door elkaar gebruikt. Het voordeel hiervan is dat je zo de diverse goede eigenschappen van de verschillende remsoorten met elkaar combineert. Zo kan een tekort van de ene rem opgevangen worden door de andere remsoort.

Hoe kies ik de juiste rem?

Welke soort remmen op de elektrische fiets passen bij mij? Het antwoord hierop hangt af van waarvoor je de elektrische fiets het meest gaat gebruiken. Maak je dagelijks gebruik van je fiets, maar ben je zelf niet zo handig? Dan is het verstandig om te kiezen voor een remsoort die weinig onderhoud vergt. Fiets je het hele jaar door? Zorg er dan voor dat de remsoort ook goed presteert onder natte weeromstandigheden.

Bekijk alle e-bikes

Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
Producten vergelijken