Servicebeurten & onderhoudsbeurten

Ook voor de beste service na aankoop van je fiets ben je bij Fietsenwinkel.nl aan het juiste adres. Fietsenwinkel.nl biedt in samenwerking met ruim 300 servicepartners in Nederland onderhoudsbeurten aan om je fiets in topconditie te houden. Wij adviseren om na ongeveer 3 maanden óf 500km een eerste servicebeurt uit te laten voeren en daarnaast jaarlijks onderhoud te laten verrichten. Goed onderhoud is niet alleen van belang voor je fietsplezier, maar ook voor het behoud van de garantie op je fiets. Hieronder lees je alles over de diverse onderhoudsmogelijkheden.

Riese & Müller of Stromer

Heb je een Riese & Müller of een Stromer? Neem dan contact met ons op via: 020-705 2800. De reparaties en servicebeurten voor deze fietsen lopen via het het hoofdkantoor en niet via onze servicepartners.

Eerste servicebeurt

Maak na zo'n 2 à 3 maanden na ontvangst van je fiets óf bij intensief gebruik eerder, na 500 km gefietst te hebben, een afspraak voor een eerste servicebeurt. Kies een van onze lokale servicepunten of kies een mobiele monteur* die bij je langskomt. Onze servicepartner loopt bij een eerste servicebeurt de belangrijke onderdelen dan na en stelt deze weer juist af en bij. Zo voorkom je voortijdige slijtage en blijf je lekker soepel fietsen.

Wat doet een monteur bij een eerste servicebeurt

E-bikes/fietsen met naafversnelling E-bikes/fietsen met derailleur
Bandenspanning controleren Bandenspanning controleren
Wielmoeren natrekken Wielmoeren natrekken
Remmen afstellen Remmen afstellen
Afstelling versnelling controleren en zo nodig afstellen Afstelling voorderailleur controleren en zo nodig afstellen
Kettingspanning controleren en zo nodig afstellen Afstelling achterderailleur controleren en zo nodig afstellen
Spaakspanning achterwiel controleren en zo nodig natrekken Spaakspanning achterwiel controleren en zo nodig natrekken
Pedalen controleren en schroefdraad zo nodig voorzien van vet Pedalen controleren en schroefdraad zo nodig voorzien van vet
Crankbouten natrekken Crankbouten natrekken
Verlichting controleren Verlichting controleren

Tarieven eerste servicebeurt*

Je eerste servicebeurt bij je e-bike is altijd gratis als je één van onze drie servicepakketten voor e-bikes hebt afgesloten.

Start Pakket

Compleet Pakket

Zorgeloos Pakket

Tarief eerste servicebeurt
(e-bikes)
Gratis
Gratis
Gratis

Heb je geen e-bike gekocht? Dan kun je hieronder de kosten van een eerste servicebeurt vinden, aangegeven per servicepakket.

Basis Pakket

Comfort Pakket

Deluxe Pakket

Tarief eerste servicebeurt
(non e-bikes)
€59,00
(volledig tarief)
€29,50
(50% korting)
Gratis
(inbegrepen bij pakket)

1e servicebeurt aanvragen

Jaarlijks onderhoud

Om maximaal van je fiets te kunnen blijven genieten is het raadzaam om na de eerste servicebeurt minstens eens per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij dit reguliere onderhoud worden alle onderdelen nagelopen en waar nodig bij- en/of afgesteld. Dit komt de levensduur van je fiets ten goede. Ook voor regulier onderhoud werken wij samen met vaste en mobiele servicepartners. Je kunt via het formulier onderhoudsbeurt eenvoudig een afspraak voor een onderhoudsbeurt bij één van deze servicepunten aanvragen. De onderhoudsbeurt kan ook gewoon bij je thuis of op je werk uitgevoerd worden. Zo ben je jouw fiets nooit lang kwijt!

Onderhoudsbeurt aanvragen

Uiteraard kun je door de servicepartners van Fietsenwinkel.nl ook je andere servicebeurten en reparaties laten uitvoeren.

Service assistent

Bij aankoop van een fiets op Fietsenwinkel.nl bieden wij je een onderhoudsassistent aan, ook wel service assistent genoemd. Dit is een handige mailservice waarmee je altijd op tijd denkt aan de essentiële onderhoudsmomenten. Zo blijft je fiets in topconditie!

Hoe werkt de service assistent?

Zodra het tijd is voor je eerste servicebeurt of jaarlijks onderhoud, ontvang je een mail van ons. Via een link in de mail, kun je gemakkelijk een afspraak voor je service- of onderhoudsbeurt aanvragen.

*Let op:

  • Wil je gebruik maken van je gratis servicebeurt of de korting op je servicebeurt. Maak dan een afspraak en neem je factuur mee naar de servicebeurt.
  • Bij de gratis eerste servicebeurt dien je binnen 5 maanden na ontvangst van je fiets een afspraak je plannen. Onze service assistent helpt je hierbij.
  • Mocht je kiezen voor een mobiele monteur dan bedragen de voorrijkosten € 1,67 per kilometer (uitgezonderd Waddeneilanden, Zeeuws-Vlaanderen, en bijzondere situaties - voorrijkosten daarvoor op aanvraag). Het tarief van de voorrijkosten zie je bij het invullen van het aanvraagformulier.
  • Tarieven voor onderhoud zijn exclusief eventueel te vervangen onderdelen
  • Als je vragen hebt over een ingeplande service- of onderhoudsbeurt kun je contact opnemen met onze Klantenservice via: 020-7052800 (en kies vervolgens optie 2).