Servicebeurten & onderhoudsbeurten

In samenwerking met ruim servicepartners bieden we service- en onderhoudsbeurten aan. Ons advies? Laat altijd een eerste servicebeurt uitvoeren! Zorg daarnaast ook voor jaarlijks onderhoud. Goed onderhoud is niet alleen van belang voor je fietsplezier, maar ook voor het behoud van de garantie op je fiets.

Onderhoudsmomenten

Eerste servicebeurt

Deze beurt dien je tussen 3 en 5 maanden na ontvangst van je fiets uit te laten voeren, óf wanneer je 500 km hebt gereden. Wat als eerste voorkomt. Is je fiets pas twee maanden oud, maar heb je er al 500km op gereden? Vraag dan een servicebeurt aan!

Heb je een Riese & Müller of een Stromer? Neem dan contact met ons op via: 020-7052800. De reparaties en servicebeurten voor deze fietsen lopen via het het hoofdkantoor en niet via onze servicepartners.

Wat doet een monteur bij een eerste servicebeurt?

E-bikes/fietsen met naafversnelling E-bikes/fietsen met derailleur
Bandenspanning controleren Bandenspanning controleren
Wielmoeren natrekken Wielmoeren natrekken
Remmen afstellen Remmen afstellen
Afstelling versnelling controleren en zo nodig afstellen Afstelling voorderailleur controleren en zo nodig afstellen
Kettingspanning controleren en zo nodig afstellen Afstelling achterderailleur controleren en zo nodig afstellen
Spaakspanning achterwiel controleren en zo nodig natrekken Spaakspanning achterwiel controleren en zo nodig natrekken
Pedalen controleren en schroefdraad zo nodig invetten Pedalen controleren en schroefdraad zo nodig invetten
Crankbouten natrekken Crankbouten natrekken
Verlichting controleren Verlichting controleren

Tarieven eerste servicebeurt

Je eerste servicebeurt bij je e-bike is altijd gratis als je één van onze drie servicepakketten voor e-bikes hebt afgesloten.

Start Pakket

Compleet Pakket

Zorgeloos Pakket

Tarief 1e beurt
(e-bikes)
Gratis Gratis Gratis

Heb je geen e-bike gekocht? Dan kun je hieronder de kosten van een eerste servicebeurt vinden, aangegeven per servicepakket.

Basis Pakket

Comfort Pakket

Deluxe Pakket

Tarief 1e beurt
(non e-bikes)
€59,00
(volledig tarief)
€29,50
(50% korting)
Gratis

Belangrijk: tarieven voor service- en onderhoud zijn altijd exclusief eventueel te vervangen onderdelen! Mocht je kiezen voor een mobiele monteur dan bedragen de voorrijkosten € 1,67 per kilometer (uitgezonderd Waddeneilanden, Zeeuws-Vlaanderen, en bijzondere situaties - voorrijkosten daarvoor op aanvraag). Het tarief van de voorrijkosten zie je bij het invullen van het aanvraagformulier.

1e servicebeurt aanvragen

Wil je gebruik maken van je gratis beurt of de korting? Plan dan altijd eerst een afspraak in via onze website. Let op: doe dit wel binnen 5 maanden. Na 5 maanden vervalt je recht op de korting. En vergeet je factuur niet mee te nemen naar je afspraak!

Jaarlijks onderhoud

Om maximaal van je fiets te kunnen blijven genieten is het raadzaam om na de eerste servicebeurt minstens eens per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij dit reguliere onderhoud worden alle onderdelen nagelopen en waar nodig bij- en/of afgesteld. Dit komt de levensduur van je fiets ten goede. Ook voor regulier onderhoud werken wij samen met vaste en mobiele servicepartners.

Onderhoudsbeurt aanvragen

Uiteraard kun je door de servicepartners van Fietsenwinkel.nl ook je andere servicebeurten en reparaties laten uitvoeren.

Service assistent

Als je bij ons een fiets koopt, krijg je van ons de gratis onderhoudsassistent (service assistent). Dit is een handige mailservice waarmee je altijd op tijd denkt aan de essentiële onderhoudsmomenten. Via een link in de mail, kun je gemakkelijk een afspraak voor je service- of onderhoudsbeurt aanvragen.

Vragen?

Vragen over een ingeplande service- of onderhoudsbeurt? Neem contact op via: 020-7052800 (kies optie 2).

Producten vergelijken