Fietsenwinkel.nl E-bike Keuzehulp

 • Stap   1

  FRAMETYPE

 • Stap   2

  TYPE E-BIKE

 • Stap   3

  MOTORPOSITIE

 • Stap   4

  ACTIERADIUS

Welk frametype past bij jou?

 • Dames

  Dames

 • Heren

  Heren

 • Lage instap

  Lage instap

Welk frametype past bij jou?

View description
View video

Net zoals bij gewone fietsen kun je bij elektrische fietsen kiezen uit diverse frame-uitvoeringen. Alhoewel deze frames vaak 'damesframe' of 'herenframe' worden genoemd, zijn alle fietsen geschikt voor zowel dames als heren.

Herenframe: horizontale framebuis, met opstappen til je je been over het zadel. Extra buis zorgt voor extra stijfheid en stabiliteit.

Damesframe: framebuis loopt schuin af naar beneden, je stapt gemakkelijk ‘in’ het frame.

Frame met lage instap: lijkt op damesframe, frame is zo gevormd dat de instap nog lager en breder is dan bij een damesframe.

Open info Close info Close info

Welke elektrische fiets past bij mij?

De elektrische fiets is onwijs populair en omdat er zoveel vraag is naar e-bikes, worden er ook enorm veel elektrische fietsen aangeboden. Zoveel zelfs, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke e-bike moet ik hebben? Welke elektrische fiets past het beste bij mij? Wij begrijpen heel goed het kiezen van een goede e-bike niet makkelijk is. Daarom helpen we je graag een handje! Met onze keuzehulp ontdek je in slechts een paar klikken welke elektrische fiets bij jou past. Aan de hand van een paar korte vragen, stellen wij een selectie van e-bikes voor je samen zodat jij kunt bepalen welke e-bike je wilt kopen. Dat is nog eens makkelijk!

Waar moet je op letten?

Ga je een elektrische fiets kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om de perfecte e-bike te vinden. Het eerste waar deze e-bike keuzehulp naar kijkt, is het frame. Wat voor type frame vind je prettig? Een herenframe is wat wendbaarder dan een vrouwenframe of lage instap, maar deze (dames)frames zijn wel weer wat makkelijker bij het op- en afstappen.
De volgende stap is het kiezen welke elektrische fiets (type) jij wilt: een stadsfiets, transportfiets, mountainbike of een sportieve fiets. Dit is niet alleen belangrijk vanwege het uiterlijk van de e-bike, maar vooral van belang als je moet bepalen waar je de elektrische fiets voor wilt gebruiken.
Misschien wel de belangrijkste stap, stap 3, is jouw keuze tussen drie motorposities: in het voorwiel, achterwiel of bij de trapas. De motor in het voorwiel heeft vaak wat minder koppel (trekkracht) en trekt dus minder aan de accu en zorgt er dus voor dat je wat langer op de accu kan fietsen. Als je kiest voor een motor in het achterwiel dan gaat dit vaak samen met een derailleur en hogere snelheden. Wanneer je kiest voor een motor bij de trapas, dan voelt dit wellicht het meest natuurlijke aan.
Bij de vierde stap kies je uit verschillende actieradii (hoeveel km een fiets op 1 volle accu kan rijden). Belangrijk, zeker als je je fiets voor (lange) toertochten wilt gebruiken.Stap 5 en 6 laten je kiezen tussen levertijd en lichaamslengte: zo heb je een fiets die geschikt is voor jou lichaamslengte en een fiets die beschikbaar is wanneer jij hem in huis wilt hebben.

Weet je al bijna zeker welke elektrische fiets je wilt hebben, maar wil je hem graag eerst even uitproberen? Plan dan direct een proefrit in bij één van onze testcenters. Je kunt daar alle bekende motorsystemen testen en zo een weloverwogen keuze maken.

Plan een proefrit!