Fietsenwinkel.nl E-bike Keuzehulp
Stap 1
Frametype
Stap 2
Type e-bike
Stap 3
Motorpositie
Stap 4
Actieradius
Stap 5
Levertijd
Stap 6
Lichaamslengte
  • ...
  • ...
  • Om het aanbod nog beter op jou af te stemmen vragen we je je lichaamslengte in te vullen. Indien je de levertijd wilt meenemen in de filtering is een lengte opgeven benodigd. Jouw lichaamslengte (in centimeters):

    Bekijk jouw selectie

...


Welke elektrische fiets past bij mij?

De elektrische fiets is enorm populair en omdat er zoveel vraag is naar e-bikes, worden er ook enorm veel elektrische fietsen aangeboden. Zoveel zelfs, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke e-bike moet ik hebben? Welke elektrische fiets past het beste bij mij? Bij Fietsenwinkel.nl begrijpen we heel goed het kiezen van een goede e-bike niet de gemakkelijkste opgave is. Daarom hebben we een unieke keuzehulp ontwikkeld waarmee je kunt ontdekken welke elektrische fiets ideaal is voor jou. Aan de hand van een aantal korte vragen stellen wij een selectie van e-bikes voor je samen zodat jij kunt bepalen welke e-bike je wilt kopen. Zo vind je in een handomdraai welke e-bike je moet hebben. Dat is nog eens makkelijk!

Waar moet je op letten?

Als je een elektrische fiets wil kopen dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om de perfecte e-bike voor jou te vinden. Welke elektrische fiets is het beste voor jou? Het eerste waar deze e-bike keuzehulp naar kijkt is het frame. Welk frame werkt het prettigst voor jou? Een herenframe is wat wendbaarder dan een vrouwenframe of lage instap, maar deze laatste frames geven wellicht wat meer comfort voor het op- en afstappen. De volgende stap binnen de keuzehulp is het kiezen welke elektrische fiets (type) jij wilt: een stadsfiets, transportfiets, mountainbike of een sportieve fiets. Dit is belangrijk voor het uiterlijk en waar je de elektrische fiets voor wilt gebruiken. Misschien wel de belangrijkste stap, is stap 3, deze laat je kiezen tussen 3 motorposities: in het voorwiel, achterwiel of bij de trapas. De motor in het voorwiel heeft vaak wat minder koppel en trekt dus minder aan de accu en zorgt er dus voor dat je wat langer op de accu kan fietsen. Als je kiest voor een motor in het achterwiel dan gaat dit vaak samen met een derailleur en hogere snelheden. Wanneer je kiest voor een motor bij de trapas, dan voelt dit wellicht het meest natuurlijke aan. De vierde stap laat je kiezen tussen verschillende actieradiussen en dat verteld jou hoeveel kilometer er met een bepaalde accu/motor combinatie gereden kan worden. Stap 5 en 6 laten je kiezen tussen levertijd en lichaamslengte, dit heeft invloed op welke maat fiets comfortabel voor jou is en wanneer deze bezorgd kan worden.

En weet je al bijna zeker welke elektrische fiets je wilt hebben, maar wil je hem graag eerst even uitproberen? Boek dan direct een proefrit in bij één van onze winkels. Je kunt daar alle bekende motorsystemen testen en zo een weloverwogen keuze maken.