Elektrische fietsen / E-bikes

Op zoek naar een elektrische fiets? Fietsenwinkel.nl heeft een breed assortiment in onder andere elektrische stadfietsen, urban e-bikes, speed pedelecs en elektrische fatbikes. Geschikt voor dagelijkse korte ritten in de stad tot langere ritten in de natuur op onverharde wegen. Met 20 verschillenden merken, vind je hier een e-bike die bij jouw wensen past. ...

Op zoek naar een elektrische fiets? Fietsenwinkel.nl heeft een breed assortiment in onder andere elektrische stadfietsen, urban e-bikes, speed pedelecs en elektrische fatbikes. Geschikt voor dagelijkse korte ritten in de stad tot langere ritten in de natuur op onverharde wegen. Met 20 verschillenden merken, vind je hier een e-bike die bij jouw wensen past. ...

Van hoog naar laag sorteren
 1. Klever X Pinion 45
  Goed Getest | AD Fietstest 2024
  Klever X Pinion 45
  0 reviews
  • Achterwielmotor
  • 850-1200Wh accu
  • 30-120km actieradius
 2. Klever X Speed 45 2022
  Laatste winkelmodellen
  Klever X Speed 45 2022
  1 review
  • Achterwielmotor
  • 850-1200Wh accu
  • 30-120km actieradius
 3. Klever X Speed 45
  Klever X Speed 45
  0 reviews
  • Achterwielmotor
  • 850-1200Wh accu
  • 30-120km actieradius

Op zoek naar een elektrische fiets? Fietsenwinkel.nl heeft een breed assortiment in onder andere elektrische stadfietsen, urban e-bikes, speed pedelecs en elektrische fatbikes. Geschikt voor dagelijkse korte ritten in de stad tot langere ritten in de natuur op onverharde wegen. Met 20 verschillenden merken, vind je hier een e-bike die bij jouw wensen past. ...

Van hoog naar laag sorteren

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een tweewieler die naast het gewone fietsen, extra elektrische ondersteuning biedt tijdens het trappen. De motor en de accu zorgen ervoor dat deze ondersteuning wordt opgewekt en overgebracht. Hierdoor is fietsen op een elektrische fiets niet alleen sneller, maar ook een stuk comfortabeler. Je hoeft minder moeite te doen om te trappen dan bij een normale fiets. Handig wanneer je bijvoorbeeld op de fiets naar het werk gaat en niet moe of bezweet aan wilt komen. Of wanneer je gewoon lekker wilt genieten van het buiten zijn op de fiets. Ook het vervoeren van je kinderen zal veel gemakkelijker gaan met de trapondersteuning die de elektrische fietsen bieden. Een elektrische fiets kan ook een uitstekend alternatief zijn voor een auto. Ritten waar je normaal de auto voor zou gebruiken, zijn nu veel gemakkelijker met een e-bike!

Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit. Veel bekende fietsmerken, zoals Cube en Popal, brengen tegenwoordig ook hun eigen e-bikes op de markt. Elk e-bike merk heeft zijn eigen technische specificaties en specialiteiten. Zo maken bijvoorbeeld Brinckers en Victoria gebruik van een Bosch motorsysteem, terwijl Cortina en Popal de e-bike motoren van Bafang gebruiken.

Wat is een elektrische fiets

Elektrische fiets, ebike, e bike of e-bike?

Allemaal termen die door elkaar heen worden gebruikt, wat misschien voor wat verwarring kan zorgen. Eigenlijk gebruikt iedereen de termen elektrische fiets en e-bike door elkaar. Er komen ook nog eens verschillende manieren van spellen voor: ebike, e bike en e-bike. E-bikes zijn gewoon een synoniem voor elektrische fietsen. De term e-bike heeft natuurlijk wel een wat modernere uitstraling en getuigt van wat meer lef. Maak je zich vooral geen zorgen over deze verschillende benamingen: iedereen begrijpt waar het over gaat als je het over een e-bike of elektrische fiets heeft.

Een elektrische fiets kopen

Bij Fietsenwinkel.nl hebben wij het grootste aanbod e-bikes van Nederland. Met 25 van de beste elektrische fietsen merken hebben wij voor iedere levensstijl wel een e-bike! Toch blijft het kopen van een elektrische fiets een flinke uitgave. Daarom wil je natuurlijk zeker zijn in je keuze! Bij het kopen van een elektrische fiets zijn er namelijk veel aspecten waar je rekening mee moet houden om zo de juiste elektrische fiets te kiezen. Liever een revolutionaire riemaandrijving, of toch een vertrouwde ketting? In onze 10 e-bike winkels en e-bike Megastore staan onze e-bike experts klaar om je van persoonlijk en deskundig advies te voorzien. Dit kan natuurlijk ook via e-mail, telefoon of onze chat! Onze e-bike experts helpen je met het selecteren van de beste elektrische fiets naar jouw wensen. Niet helemaal zeker van je keuze? Maak onbeperkt proefritten op de vele e-bikes die in onze winkels staan!

Oriënteer je alvast online op onze e-bike webshop en plan via onderstaande knop je proefrit in bij een winkel bij jou in de buurt. Alvast rondkijken op onze e-bike webshop? Wij hebben voor je gemak alvast de beste e-bike merken bij Fietsenwinkel.nl op een rij gezet: Cortina elektrische fietsen, Cube elektrische fietsen, Brinckers elektrische fietsen, BSP elektrische fietsen, Popal elektrische fietsen, Cowboy elektrische fietsen, Tenways elektrische fietsen.

Speed pedelecs: Snelle elektrische fietsen

Onder de elektrische fietsen is ook een zeer populaire nieuwe variant, namelijk de speed pedelec. De speed pedelec is een snelle elektrische fiets die een veel hogere snelheid kan behalen. Zo ondersteunt een speed pedelec tot wel 45 km/h in plaats van de 25 km/h bij een reguliere e-bike. Maar let op: hier zitten wel regels aan verbonden! Zo is het onder andere verplicht om een speciale speed pedelec helm dragen. Ook ben je verplicht een kenteken te registreren voor je speed pedelec en moet je hem WA verzekeren. Wanneer je een speed pedelec aanschaft, dient je dus rekening te houden met een aantal zaken. Voor meer informatie over deze snelle elektrische fietsen kun je terecht op onze Speed Pedelecs pagina.

Speed pedelec e-bike

De motor van een elektrische fiets

De positie van de motor is erg bepalend voor het karakter en het gevoel van de e-bike. Het motorsysteem is daarom misschien wel het belangrijkste onderdeel van je elektrische fiets. De motor kan in het voorwiel, in de trapas of in het achterwiel geplaatst zijn (Elektrische fiets met voorwielmotor, Elektrische fiets met middenmotor of Elektrische fiets met achterwielmotor). De positie van de motor geeft de elektrische fiets een bepaald karakter.

Omdat elke motorpositie de fiets een ander gevoel geeft, is het belangrijk om op verschillende elektrische fietsen een testrit te maken. Voor de ene persoon is een voorwielmotor perfect, terwijl de ander liever een middenmotor heeft. Wij nodigen je daarom graag uit voor gratis proefritten in onze winkels! Hier ontvang je alle informatie en deskundig advies zodat je de e-bike motor kiest die het beste bij je past. Meer weten over de motoren voor elektrische fietsen en de verschillende soorten systemen? Lees hier meer in ons expert blog over de diverse type motoren.

Elektrische fiets motor

De accu van een elektrische fiets

Naast de motor van je elektrische fiets is natuurlijk de accu het belangrijkste onderdeel. De accu verzorgt de toestroom van elektriciteit die de motor laat bewegen. Zo kom je van A naar B. Als het gaat om accu’s is ook hier de keuze heel divers. Niet alleen in grootte (actieradius), maar ook de positie en het merk. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een elektrische fiets te kopen met een accu op het frame, in de achterdrager of juist geïntegreerd in het frame. Hierbij zijn accu’s in de achterdrager het meest voorkomend vanwege hun voordelige prijs. E-bikes met accu’s op het frame zien er al vaak een stuk fraaier uit omdat ze vaak mooi verwerkt zitten in de vormen van de fiets. Geïntegreerde accu’s worden gezien als de mooiste opties, omdat de accu volledig in de onderbuis van het frame is weggewerkt. Dit geeft de elektrische fietsen een luxe en strakke uitstraling. Accu’s vergen wel een bepaald soort onderhoud om ze altijd optimaal werkende te houden. Lees hier alles wat je moet weten over je e-bike accu.

elektrische fiets accu

Hippe elektrische fiets: mooi, snel en comfortabel

De elektrische fiets is helemaal hip. De styling van de moderne e-bikes krijgt namelijk steeds meer aandacht. De nieuwste elektrische fietsen hebben ontwerpen en kleuren die helemaal van deze tijd is. Fietsers van alle leeftijden ontdekken zo dat elektrisch fietsen enorm trendy zijn. Op een hippe elektrische fiets rijd je zonder moeite en in stijl gemakkelijk naar je werk, de winkels of een etentje in de stad. Met een onze hippe e-bikes volg je de laatste trends. Een mooi design en nieuwe technologie spreekt veel mensen aan. Fietsfabrikanten springen hierop in en brengen nu modellen op de markt die opvallen, een trendy uitstraling hebben en de nieuwste snufjes bevatten. Dit vertaalt zich in de vorm van het frame, het kleurgebruik, slimme accessoires, geavanceerde connectiviteit en het gebruiksgemak. De elektrische fiets van nu sluit aan op de wensen van de moderne man en vrouw. De e-bikes zien er cool en sportief uit. Zo zie je vaak niet eens dat er een accu in de e-bike zit. Je trapt moeiteloos over heuvels, bruggen en viaducten. Tegenwind is geen enkel probleem. Check eenvoudig je prestaties en de instellingen van je fiets via een app op uw smartphone. Gun uzelf het comfort en de klasse van een trendy elektrische fiets.

Modern vormgegeven e-bikes zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar via Fietsenwinkel.nl. Wij leveren trendy dames- en heren modellen van topmerken zoals Cube, Cortina, Tenways en Stromer. Een strakke speed pedelec is een voorbeeld van een hippe elektrische fiets voor heren. Voor sportieve moeders zijn er diverse elektrische mamafietsen te koop. Een hippe e-bike sluit perfect aan bij je levensstijl. Het is een trendy vervoermiddel waarmee je snel en comfortabel ritjes door de stad maakt. Ook in het woon-werkverkeer is de e-bike ideaal. Op de kortere afstanden ben je vaak sneller dan de auto. Bij Fietsenwinkel.nl vind je een uitgebreide collectie trendy en hedendaagse elektrische fietsen.

Hippe elektrische fietsen

Elektrische fiets leasen

Elektrische fietsen en speed pedelecs worden steeds populairder om (zakelijk) te leasen. Vooral voor forenzen is het een perfect vervoersmiddel voor woon-werk verkeer. Niet meer vast staan in files of lang zoeken naar die ene vrije parkeerplek voor je auto, dat klinkt toch fantastisch? Bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk bieden wij leasefietsen aan voor werkgevers, werknemers en ZZP’ers. Je kunt al een elektrische fiets leasen voor een maandelijks leasebedrag (al vanaf €31 p/m) en een vaste bijtelling van 7%. Meer weten over het leasen van een elektrische fiets? Bezoek dan Fietsenwinkel.nl Zakelijk »

De beste elektrische fiets

Ieder jaar vinden er verschillende fietstesten plaats, uitgevoerd door onafhankelijke organisaties en jury’s. In deze tests worden (elektrische)fietsen uitvoerig getest op verschillende eigenschappen zoals de techniek, het comfort en natuurlijk de uitstraling. Bij Fietsenwinkel.nl hebben wij ook dit jaar weer een aantal van de beste elektrische fietsen en prijswinnaars in onze e-bike winkels en Megastore staan. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk de testuitslagen »

Keuzehulp

Er is werkelijk van alles om rekening te houden wanneer je gaat kijken naar elektrische fietsen. De motorpositie, de actieradius, de positie van de accu: allemaal zaken om je goed in te verdiepen wanneer je bezig bent met het zoeken naar elektrische fietsen. Kom je er niet uit? Bekijk dan eens de E-bike Expertpagina. Wil je graag nog meer informatie over elektrische fietsen? Onze e-bike experts helpen je graag verder in onze winkels! Je kunt ons bereiken via mail, telefoon of de chat.

Keuzehulp
Producten vergelijken