• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Elektrische mountainbikes

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De elektrische mountainbike: durf jij het avontuur aan?

De elektrische mountainbike zie je nog niet veel op de Nederlandse MTB trails, maar in het buitenland is deze elektrische sportfiets al flink populair! Dat is natuurlijk niet voor niets: een elektrische mountainbike geeft jouw fietsavontuur weer een compleet nieuwe dimensie! We zien dan ook dat in Nederland steeds meer mensen interesse hebben in zo’n elektrische mountainbike.

Wat is nou precies een E MTB?

We kennen allemaal de elektrische fiets, waarbij een motor zorgt voor extra ondersteuning tijdens het fietsen. De accu levert energie, zodat de motor ervoor kan zorgen dat je lichter trapt. Een elektrische mountainbike werkt precies zo. Je vindt hier dezelfde onderdelen als op een gewone elektrische fiets, maar dan gemonteerd op een mountainbike frame. Zo heb je ook op een e-MTB te maken met een motor, een accu en een display met bediening. Dit zorgt er wel voor dat een elektrische MTB zwaarder is dan een gewone mountainbike. Dit gaat wel iets ten koste van je sportieve prestaties: bochten en andere technische stukken moet je anders aansnijden door het extra gewicht dat je meeneemt. Je kunt bij een elektrische mountainbike kiezen uit een elektrische hardtail of een elektrische full-suspension mountainbike.

Voordelen van een elektrische MTB

Mountainbiken doe je op eigen kracht, hoor ik je denken. Wat is nu precies het voordeel van een e-MTB? Met een elektrische mountainbike kun je verder gaan dan je op eigen kracht kunt: je kunt bijvoorbeeld net die ene steile klim halen. Of rij je vaak in een groep en heb je moeite om je fietsmaten bij te houden? Dan is de e-mountainbike ook een uitkomst. Kortom: een elektrische mountainbike zorgt ervoor dat je genoeg kracht overhoudt om meer kilometers te kunnen rijden. Extra plezier dus!

Het elektrische systeem

Een elektrische MTB is bijna altijd voorzien van een motor bij de trapas (middenmotor). De accu is dan ook vaak op de framebuis gemonteerd, zodat het zwaartepunt in het midden van de fiets ligt. Hierdoor heb je een betere wegligging doordat je goed in balans bent. Er zijn drie motorsystemen die speciaal ontworpen zijn voor elektrische mountainbikes:

Het Bosch systeem is het bekendst en het meest gebruikt, maar dat wil niet zeggen dat de Yamaha en Shimano systemen hiervoor onder doen.

Merken elektrische mountainbikes

Er zijn diverse merken die elektrische mountainbikes op de markt hebben gebracht. Zo vind je elektrische mountainbikes van Cube, maar bijvoorbeeld ook van Ghost en Scott. Ook zijn er elektrische mountainbikes van Giant op de markt, net zoals van Bergamont.

Elektrische mountainbike test

Bij Fietsenwinkel.nl hebben wij enkele elektrische mountainbikes getest. Zo hebben we gekeken naar rijgedrag, motortechniek en afmontage. Per merk hebben wij de beste modellen voor je geselecteerd:

Producten vergelijken