Kom jij werken bij Fietsenwinkel.nl?

Welkom bij de grootste e-bike winkel van Nederland 5.500m² e-bike Megastore in Utrecht Lees meer
E-bike keuzehulp Vind de e-bike die bij u past Doe de keuzehulp

Elektrische vouwfietsen

Elektrische vouwfietsen

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
 1. Onze Keuze | E-vouwfietsen
  Bohlt R200 2022
  Bohlt R200 2022
  Elektrische vouwfietsen / Universeel
  • Achterwielmotor
  • 280Wh accu
  • 20-40km actieradius
  5 (1 reviews)
 2. Bohlt X160 2022
  Bohlt X160 2022
  Elektrische vouwfietsen / Universeel
  • Achterwielmotor
  • 187Wh accu
  • 15-30km actieradius
  3.65 (2 reviews)
 3. Bohlt R140 2021
  Bohlt R140 2021
  Elektrische vouwfietsen / Universeel
  • Achterwielmotor
  • 192Wh accu
  • 15-30km actieradius
 4. Bohlt R160 BL 2022
  Bohlt R160 BL 2022
  Elektrische vouwfietsen / Universeel
  • Achterwielmotor
  • 187Wh accu
  • 15-30km actieradius
 5. Bohlt X200
  Bohlt X200
  Elektrische vouwfietsen / Universeel
  • Achterwielmotor
  • 280Wh accu
  • 20-40km actieradius

Elektrische vouwfietsen

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De voordelen van een elektrische vouwfiets

Bent u op zoek naar een fiets met ondersteuning die u eenvoudig meeneemt en opbergt? Een elektrische vouwfiets is hetgeen u zoekt. Zo vouwt u deze eenvoudig op om vervolgens gratis mee te nemen in het OV. Zo reist u gemakkelijk, voor werk of privé, duurzaam van A naar B. De elektrische fiets is perfect voor de laatste kilometers naar de plaats van bestemming. Binnen korte tijd klapt u een e-fold uit en bent u weer op weg.

Een elektrische vouwfiets biedt niet alleen voor korte afstanden binnen de stad, of dit nu woon-werkverkeer is of niet, uitkomst. Ze zijn ook fijn op vakantie wanneer het bijvoorbeeld niet lukt om reguliere e-bikes mee te nemen. Zo bieden auto's, caravans, campers en boten niet altijd genoeg ruimte voor een e-bike echter wel voor een of twee elektrische vouwfietsen daar deze compact opgevouwen kunnen worden.

Kortom een e-vouwfiets is altijd handig en tegenwoordig ook al verkrijgbaar in Fat-uitvoeringen, voor minder begaanbaar terrein of voor een cruiserit door de stad.

Wat zijn de kenmerken van een elektrische vouwfiets? En wat zijn de verschillen?

De meeste elektrische vouwfietsen zijn doorgaans uitgerust met een krachtige achterwielmotor. Deze techniek is eenvoudig in een vouwfiets te implementeren en is daarnaast licht. Dit houdt het gewicht van de elektrische vouwfiets laag. De fiets moet handzaam en draagbaar blijven, en een laag gewicht draagt daaraan bij. Het gevolg van het hebben van een achterwielmotor is dat op veel vouwfietsen een derailleur is terug te vinden.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende elektrische vouwfietsen? Het grootste verschil zit hem in de wielen. Vouwfietsen zijn beschikbaar met uiteenlopende wielmaten vanaf 16- tot 22inch. Kleinere wielen maken de fiets handzamer en makkelijker om mee te nemen. Grote wielen zorgen voor extra rijcomfort maar maken de fiets zwaarder en minde handzaam. Accu groottes variëren van ca. 200Wh tot 500Wh. Hoe meer accucapaciteit, hoe meer kilometers de vouwfiets kan afleggen. Meer accucapaciteit betekend echter ook dat de vouwfiets zwaarder wordt.

Er zijn op dit moment weinig elektrische vouwfietsen op de markt met een middenmotor. De Cube Curve is dan ook een uniek model. Deze elektrische vouwfiets heeft naast een middenmotor ook een riemaandrijving.

De beste elektrische vouwfiets?

Wat de beste elektrische vouwfiets is? Dat is de vouwfiets die het beste aansluit bij uw wensen. Wanneer de fiets veel in- en uitgeklapt wordt in bijvoorbeeld het openbaar vervoer heeft u baat bij een lichter en kleiner model. Wordt de fiets sporadisch uitgeklapt, op bijvoorbeeld een vakantie op de boot? Dan is een groter model met grotere wielen prettiger.

Een elektrische vouwfiets kopen

Bent u op zoek naar een goede elektrische vouwfiets? Bij Fietsenwinkel.nl staan we voor u klaar. Kom langs in een van onze winkels om een vrijblijvende proefrit te maken. Hier voorzien wij u graag van advies om er samen achter te komen wat uw wensen zijn. Zo weet u zeker dat u een elektrische vouwfiets koopt die écht bij u past. We verkopen meerdere merken zoals de vouwfietsen van Bohlt, Ugo en Popal. Hier kunnen onze e-bike specialisten alles vertellen over de verschillende vouwfietsen en hoe deze het best gebruikt worden. Wij staan voor u klaar om je te begeleiden in het gehele aankoopproces.

Producten vergelijken