Nieuwsoverzicht

Pagina:
  1. 1
  2. / 9
fietsketting spannen

Een bekend probleem onder veel fietsers is het rammelen van de ketting. Als de ketting van je fiets rammelt of je fietsketting loopt regelmatig van de tandwielen af, dan is het tijd om de ketting op de juiste spanning te brengen. Een ketting die van de tandwielen afschiet kan namelijk gevaarlijke situaties teweegbrengen. Lees verder om er achter te komen hoe je dit kunt voorkomen. Spannend he?

Lees meer
Je gezondheid verbeteren door middel van een E-bike

Elektrische fietsen hebben een stevige plek in de Nederlandse harten veroverd. De gemotoriseerde stalen rossen dragen niet alleen overduidelijke voordelen voor ons milieu met zich mee, maar dragen ook bij aan jouw eigen gezondheid. Overweeg je om een E-bike aan te schaffen? Wij geven je alvast een idee van de vele gezondheidsvoordelen die je kan verwachten door je auto in te wisselen voor een elektrische fiets.

Lees meer
Racefiets schoonmaken

Het schoonmaken van een racefiets is niemands favoriete bezigheid. Toch is het uiterst belangrijk voor de prestaties op je rijwiel. Na een aantal keer fietsen zal je namelijk al merken dat het een en ander aan vuil zichtbaar wordt. Door je fiets regelmatig een schoonmaakbeurt te geven zal deze soepel blijven rijden er goed uit blijven zien.

Lees meer
Met een elektrische fiets in de regen rijden

Van een fiets, zeker in het geval van een van Nederlandse makelaardij, mag je verwachten dat hij bestand is tegen een Hollandse bui. Fietsmerken beweren ook dat dit geen problemen mag opleveren. Helaas zijn er toch gevallen bekend waar fietsers schade aan de accu hebben geconstateerd na een rit door de regen. Klik door om te lezen over onze kennis van het gebruik van je E-bike in de regen.

Lees meer
onderhoud elektrische fiets

Een elektrische fiets is voor veel mensen een kostbaar bezit. Je wilt graag zolang mogelijk kunnen genieten van het rijplezier er van. Wij helpen je daarom een handje met de beste onderhoudstips, zodat jouw E-bike een lange levensduur kan genieten.

Lees meer
Fietsen maakt gelukkiger

Wij Nederlanders zijn een gelukkig volkje. Volgens het World Happiness Report van de Verenigde Naties is onze bevolking namelijk het op vijf na gelukkigste volk ter wereld. Mogelijk ligt onze liefde voor de tweewieler hieraan ten grondslag. Fietsen heeft namelijk merkbare gevolgen voor zowel de fysieke als mentale gezondheid, zo blijkt uit divers internationaal onderzoek.

Lees meer
Calorieverbruik fietsen

Met gemiddeld 1,3 fietsen per inwoner is Nederland hét fietsland van de wereld. Het is dan ook onze favoriete manier om van A naar B te komen. Maar, fietsen hoeft niet alleen praktisch te zijn. Zonder dat je het door hebt, kun je er namelijk een hoop calorieën mee verbranden. Daarnaast is fietsen gewoon fijn; lekker uitwaaien en je hoofd leeg maken. Of je nu fietst naar school, naar je werk, naar de supermarkt of lange tochten door het bos maakt. Iedereen vraagt zich hetzelfde af.

Lees meer
E-bike batterij opladen

De accu is het belangrijkste onderdeel van jouw elektrische fiets. Van alle onderdelen van een elektrische fiets gaat de accu echter het minst lang mee. Behandel de accu daarom met zorg om haar levensduur te verlengen. Als je niet precies weet hoe en wanneer je de accu van een E-bike dient op te laden, gebruik dan de onderstaande tips. Door middel van het aanhouden van deze adviezen oefen je invloed uit op het laadproces, waardoor je zeker weet dat de capaciteit van je batterij maximaal wordt benut.

Lees meer
Maximale uit raceprestaties halen

Wielrennen, voor de sportieve fietsers onder ons is het een kwestie van de blik op oneindig zetten en het verstand op nul. Een waanzinnig mooie sport om te beoefenen! Het zetten van doelen is van grootst belang binnen de sportbeoefening, aangezien er niets bestaat dat fijner voelt dan een zelfreflectie op wat je bereikt hebt. Het zetten van doelen is motiverend en geeft feedback aangezien je je doelen kan afwegen ten opzichte van je prestaties. Lees verder voor tips hoe jij het maximale uit je prestaties haalt na het zetten van deze doelen.

Lees meer
Nationale E-bike Test 2017

Regelmatig organiseert Fietsenwinkel.nl Testdagen bij haar testcentra, zodat fietsers zelf het verschil tussen diverse fietsen kunnen ervaren. Steekproefsgewijs worden proefrijders hier gevraagd hun bevindingen te delen voor de Nationale Fiets Test 2017. Daarnaast vraagt Fietsenwinkel.nl haar klanten na aankoop van hun fiets hoe deze bevalt. Ten slotte wordt de deskundige mening van verschillende fietsexperts meegenomen in het eindoordeel. Uit het geheel van deze variatie aan onderzoek wordt een overzicht van de beste fietsen gevormd. In deze blog wordt de categorie elektrische fietsen uit de Nationale Fiets Test 2017 uitgelicht.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. / 9