Accu Upgrade Weken – Gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes. | Op 1ste én 2de Paasdag zijn onze winkels open! Bekijk winkels »

De beste elektrische bakfiets van 2023?

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
3 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
De beste elektrische bakfiets van 2023?

De winter is net begonnen, het is laat licht en vroeg donker, wat fietsen niet aantrekkelijk maakt en vooral noodzakelijk is. Toch is het al goed om stil te staan bij het voorjaar, hoe ga je dan van A naar B? En hoe vervoer je de kids naar school, zwem- of muziekles of naar de sportvereniging? Juist, een elektrische bakfiets! Snel en wendbaar in de stad of op het dorp en voldoende ruimte om zowel de kids als boodschappen en andere spullen mee te nemen. Uiteraard wil je de fiets die het beste bij je past, er goed uitziet en ook nog eens binnen je budget valt. Wat zijn de trends en voorspellingen voor de beste keuzes in elektrische bakfietsen voor 2023?

Nog niet alle merken en collecties zijn bekend voor 2023, toch kunnen we voorzichtig voorspellen welke modellen kans maken om de beste elektrische fiets van 2023 te worden. Gebaseerd op performance nu, in het verleden en de verwachting.

De beste elektrische bakfiets 2023 met drie wielen

In het segment elektrische bakfietsen met drie wielen ligt de aankoopprijs vaak lager dan in het segment twee wielen. Een driewieler heeft het gemak dat deze veel stabiliteit geeft wanneer je stil of geparkeerd staat. Bekende namen van Babboe tot Cangoo en KeeWee hebben een collectie bakfietsen in diverse prijsranges. Op basis van prijs/kwaliteit en performance tippen wij voor 2023 de Cangoo Buckle en Keewee Bakfiets.

Deze elektrische bakfietsen zijn inmiddels doorontwikkelde generaties, ze hebben een sterke prijs/kwaliteit verhouding en zijn echte winnaars. Zo deden zij mee in de AD Bakfietsen test en scoorden beiden een ‘Best Getest’ score.

De Keewee bakfiets komt in twee stijlvolle kleuren, zwart en army green, heeft een modern/futuristisch design en een ergonomische zit en grip. Een fiets in het midden-hoog segment, kwalitatief sterk en met een middenmotor heeft deze ook nog eens een fijne rijervaring.

Keewee Bakfiets »

De Cangoo Buckle heeft net als de Keewee een krachtige middenmotor wat voor de fijne rijervaring zorgt. De motor is nagenoeg geruisloos, de ondersteuning is soepel en trapt bovendien lekker licht. Het AD testpanel zegt over deze elektrische bakfiets: “Al met ondersteuning 2 heb je voldoende trekkracht en je zit heerlijk ontspannen. Leuk om te rijden en zelfs leuk om mee te manoeuvreren. Prima!”

Cangoo Buckle Bakfiets »

de beste elektrische bakfiets 2023 driewielers

De beste elektrische bakfiets 2023 met twee wielen

Het segment tweewielers kent een brede variëteit aan merken, modellen en prijsklassen. De beste elektrische bakfiets 2023 op twee wielen is op dit moment nog lastig te voorspellen. De elektrische bakfietsen van Lovens komen hier zeker voor in aanmerking met de vloeiende lijnen en sterke performance, of wellicht een nieuwkomer?

Wij hebben in ieder geval al twee suggesties die ook in aanmerking komen voor de beste elektrische bakfiets van 2023, de Cangoo Buzz en Cube Cargo Hybrid. Beide hebben een middenmotor en zijn wendbaar. De Cangoo Buzz is de eerste generatie tweewieler bakfietsen van het in de bakfietsen wereld gerenommeerde merk Cangoo.

Cangoo Buzz »

De Cargo Hybrid van Cube, het Duitse merk dat staat voor degelijkheid en mooie designs, is inmiddels een bekende op de weg. Uitgerust met een Bosch e-set, wat wil zeggen dat een elektrische componenten van dezelfde fabrikant zijn, is dit een zeer betrouwbare keuze voor het vervoer van kinderen, boodschappen en kerstbomen.

Onze klanten zeggen over de Cube Cargo Hybrid onder andere: “Deze fiets is voor ons een game-changer. We rijden echt nooit meer in de stad met de auto. Kind naar school brengen aan andere kant stad (6km) op en neer in 30 minuten, sneller dan met auto.”.

Cube Cargo Hybrid »

de beste elektrische bakfiets 2023 tweewielers

Ons uitgebreide assortiment elektrische bakfietsen

Producten vergelijken