Accu Upgrade Weken – Gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes. | Op 1ste én 2de Paasdag zijn onze winkels open! Bekijk winkels »

Opzoek naar een elektrische fiets met lage instap?

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
4 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Opzoek naar een elektrische fiets met lage instap?

Bij het aankoopproces van een e-bike is het belangrijk om rekening te houden met de diverse frametypes en welke het meest geschikt is voor u. Binnen ons assortiment vindt u verschillende frametypes: heren- en damesfietsen, trapeze en universele frames. Maar hoe worden deze frametypes van elkaar onderscheiden? En hoe komt het dat u geen e-bikes met lage instap vindt op onze website? Wij bieden namelijk wel e-bikes met een lage instap aan!

Vernieuwing in de fietsmarkt

Onze lage instap e-bikes vindt u terug bij de damesfietsen. Wij maken namelijk geen onderscheid tussen elektrische fietsen met lage instap of een damesframe. In het verleden kon u bij ons fietsen met een (extra) verlaagde instap vinden, echter is het verschil in framehoogte tegenwoordig minimaal. Bij e-bikes met een middenmotor is een extra lage instap niet mogelijk door de positie van de motor op de trapas.

De elektrische fietsenmarkt is constant in beweging. Jaarlijks komen er nieuwe collecties uit en wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën en materialen om de kwaliteit van de fietsen naar een nog hoger niveau te tillen. In het verleden werden alle fietsen met een horizontale stang gemaakt, omdat de frames niet sterk genoeg waren voor een lage instap. Met de huidige kwaliteit van materialen en ontwikkelingen in de markt, is dat al enige tijd niet meer het geval. De constructies van de damesframes zijn vrijwel net zo stevig als herenframes waardoor een stang ter ondersteuning voor veel e-bike modellen niet meer van toepassing is. U heeft dus dezelfde stevige elektrische fiets, maar met een veel comfortabelere instap.

Ook mannen rijden op een damesfiets

Tegenwoordig zijn bijna alle elektrische fietsen unisex en kiest u voor een hoge- of lage instap, ook wel bekend als heren- of damesfiets. Veel mannen kiezen er tegenwoordig voor om een elektrische damesfiets te nemen. Deze instap biedt extra comfort door het gemak van opstappen. Een flinke zwaai van uw been over het zadel bij het op- en afstappen of half-leunend op een been wachten op groen licht is niet meer nodig. Ook als u bijvoorbeeld uw kinderen meeneemt op de fiets is het handiger om voor een damesfiets te gaan. Bij dit frametype is op- en afstappen niet alleen makkelijker, maar ook veiliger! In nieuwe e-bike collecties zult u steeds meer elektrische fietsen met damesfietsen tegenkomen, geleverd in neutrale kleuren met unisex ontwerpen.

Welke frametypes zijn er nog meer?

Om het overzichtelijk voor u te maken, zetten we de verschillende frametypes op een rij.

Heren elektrische fietsen:

Een populair herenmodel is de Victoria eManufaktur 12.8. Deze sportieve elektrische herenfiets is zeer luxe uitgerust. Met een Bosch middenmoter en 500Wh accu is deze fiets geschikt voor langere fietstochten.

Bekijk onze herenfietsen

Dames en lage instap elektrische fietsen:

Een populaire damesfiets met lage instap is de Brinckers Brisbane M8. Deze e-bike combineert een prettige lage instap met een neutrale kleur en unisex ontwerp. Dankzij de Bafang Middenmotor is de ondersteuning erg krachtig en soepel. U kunt de accu upgraden tot wel 750Wh.

Bekijk onze damesfietsen

Trapeze elektrische fietsen:

Een elektrische fiets met een trapeze frame is de ideale oplossing als u twijfelt tussen een tussen een heren- en damesfiets. Een e-bike met trapeze frame is vaak te vinden op de sportievere elektrische fietsen. Een goed voorbeeld is de Sensa Travel Power V9. Dit model is voorzien van een Shimano Steps Middenmotor met een bereik tot wel 120 km.

Bekijk onze trapeze fietsen

Universele elektrische fietsen:

Bij onze universele e-bikes vindt u ons assortiment e-bikes met een universeel frame, zoals: fatbikes, vouw- en bakfietsen. Deze elektrische fietsen hebben vaak kleinere wielen en zijn maar in één framemaat beschikbaar.

Bekijk onze universele fietsen



Onze specialisten raden aan:

Producten vergelijken