• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland
Mountainbikes dames

Dames mountainbike

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De dames mountainbike: fun voor vrouwen!

Als we één ding weten is dit het wel: mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Mannen en vrouwen verschillen enorm van elkaar, maar dat betekent niet dat ze niet dezelfde hobby’s kunnen hebben. Er zijn dan ook een heleboel dames die heel graag fietsen, zowel voor hun plezier als voor de sport. Er zijn dan ook veel sportieve fietsen ontwikkeld, speciaal voor vrouwen. Een tak van sport die de laatste jaren flink gegroeid is, is het dames mountainbiken.

Ontwikkeling van het dames mountainbiken

Het dames mountainbiken heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Moesten vrouwen vroeger op een herenfiets op avontuur, tegenwoordig zijn er ook op gebied van MTB's speciale damesmodellen ontwikkeld. Zeker bij bekende merken als Cube en Giant wordt grote aandacht besteed aan het ontwikkelen van sportieve fietsen voor dames. Giant heeft hier zelfs een nieuw merk voor opgericht: Liv. Maar ook merken als Ghost en Scott hebben een uitgebreide collectie aan sportieve damesfietsen. Vind hier een dames MTB van verschillende merken:

Wat zijn de kenmerken van een dames MTB?

Bij het ontwikkelen van een dames mountainbike wordt goed rekening gehouden met de bouw van een vrouw, die verschilt ten opzichte van de lichaamsbouw van een man. Zo heeft een vrouw vaak iets langere benen en een wat korter bovenlichaam, naast het feit dat de gemiddelde dame vaak iets kleiner is dan de gemiddelde man. Door het bekken is ook de zitpositie van de vrouw iets anders. Daarnaast is het voor een vrouw ook prettig wanneer ze niet op een herenzadel hoeft te zitten: dit wordt vaak als oncomfortabel ervaren.

Welke maat moet ik hebben?

De meeste dames mountainbikes hebben een 27,5 inch wielmaat. Ook zijn er 29ers verkrijgbaar met een groter wiel (29 inch). Wat betreft framemaat is het erg belangrijk dat je de juiste maat uitkiest. Want alleen als je perfect op je fiets zit, haal je het maximale uit je fietsrit. Bovendien zit je dan ook na vele kilometers nog lekker in het zadel: het moet natuurlijk wel leuk blijven! De juiste framemaat benen zo’n 15 cm uit elkaar te gaan staan en de afstand van de grond tot kruishoogte op te meten. Vermenigvuldig deze uitkomst met 0,68 en de uitkomst hiervan is de ideale framemaat voor jou. Ligt jouw ideale framemaat tussen twee maten in? Kies dan de kleinste framemaat van de twee, dit komt de sportieve houding ten goede. Hier kun je meer informatie vinden over de framemaat.

Producten vergelijken