Showmodellen Extra voordelig geprijsde e-bikes met kilometers of een krasje. Bekijk het aanbod
E-bike keuzehulp Vind de e-bike die bij je past Start e-bike keuzehulp

Elektrische stadsfietsen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Elektrische fietsen voor in de stad

Een elektrische fiets voor de stad is de perfecte manier om je razendsnel te verplaatsen. Even snel boodschappen doen of juist gebruiken voor woon-werkverkeer? De elektrische stadsfiets is als geen ander bestemd om deze taken te vervullen! De elektrische stadsfiets lijkt op een gewone stadsfiets, maar met het grote verschil dat deze e-bikes trapondersteuning bieden! Dit maakt het fietsen door de stad nog comfortabeler en ben je nóg sneller op bestemming. Vermijd files in de stad of het eeuwig zoeken naar een parkeerplekje met een elektrische stadsfiets van o.a. Brinckers, Cortina en meer!

Stijlvol en onderhoudsarm

Voor een elektrische stadsfiets is een onderhoudsarm karakter van belang en daarom zul je binnen dit segment veel fietsen terugvinden met een gesloten systeem. Dit gesloten systeem bestaat uit een gesloten kettingkast, veelal rollerbrakes en netjes weggewerkte kabels. Dit zorgt er ook voor dat deze stadse e-bikes een zeer fraai en netjes afgewerkt uiterlijk hebben. Zo kun je in stijl de stad trotseren!

Elektrische stadsfiets met middenmotor of voorwielmotor?

Het belangrijkste onderdeel van de elektrische stadsfiets is de motor. De motor is het hart van de e-bike en drijft de fiets aan. Dit is allesbepalend voor de rijervaring die de elektrische stadsfiets biedt. De meeste stadsfietsen maken gebruik van de middenmotor omdat dit de meest natuurlijke rij ervaring biedt. Elektrische stadsfietsen met middenmotor zijn te koop vanaf ca. €2000. Dit type e-bike is naast het stadse gebruik ook geschikt voor de langere vakantietocht.

Voor wie liever niet te veel geld uitgeeft biedt de variant met voorwielmotor uitkomst. Een elektrische stadsfiets met voorwielmotor is te koop vanaf ca. €1250. Een dergelijke e-bike is ideaal voor de dagelijkse ritjes in de stad of naar school.

Meer vervoeren? Probeer een elektrische bakfiets!

Elektrische bakfietsen zijn steeds vaker te zien in de stad. Niet geheel onlogisch, aangezien het een perfect vervoersmiddel is voor boodschappen, materialen of je kinderen! Bakfietsen staan er om bekend dat fietsen met een volle lading best zwaar kan zijn, maar met de krachtige motoren als ondersteuning is dat verleden tijd. De elektrische bakfietsen bij Fietsenwinkel.nl zijn hypermodern, uiterst veilig en bieden comfort voor zowel bestuurder als passagier. Dit maakt een elektrische bakfiets een goede optie voor ritten in de stad waar je normaal je auto voor pakt!

Nog sneller op bestemming met een speed pedelec

Elektrische stadsfietsen hebben een maximumsnelheid van 25 km/u. Dat is best vlot voor een fiets en het kost je weinig inspanning dankzij de trapondersteuning. Maar er is nog snellere optie voor de stad die perfect is woon-werkverkeer, namelijk de speed pedelec! Met een speed pedelec heb je een maximumsnelheid van 45 km/u. Net zo snel als een brommer, maar dan stijlvoller en beter voor het milieu! Met een speed pedelec van bekende merken als Stromer of Klever verplaatst je zich nog sneller van A naar B dan met een reguliere elektrische stadsfiets. Bekijk hier onze speed pedelec collectie!

Elektrische stadsfiets kopen

Bij Fietsenwinkel.nl hebben wij het grootste aanbod aan elektrische stadsfietsen van Nederland. Met bekende merken als Victoria en Popal weten wij zeker dat er een e-bike tussen zit waarmee je binnenkort de stad mee gaat verkennen. Een elektrische stadsfiets kan best een flinke uitgave zijn. Daarom wil je natuurlijk zeker zijn van je keuze! Onze e-bike experts staan voor je klaar in onze 10 e-bike winkels en e-bike Megastore om je te voorzien van persoonlijk en deskundig advies. Dit kan natuurlijk ook via e-mail, telefoon of onze chat! In onze e-bike winkels kun je ook onbeperkt proefritten maken op de vele e-bikes uit ons assortiment. Oriënteer je alvast online op onze e-bike webshop en plan via onderstaande knop je proefrit in bij een winkel bij je in de buurt.

Wat de beste elektrische stadsfiets is?

Ieder jaar verschijnen er verschillende e-bike tests, zo ook voor de elektrische stadsfiets. Verschillende platforms laten e-bikes beoordelen door panelleden. Hierdoor heeft u een zo eerlijk mogelijk oordeel over de e-bikes welke de test betreft. Het is goed om fietstesten te bekijken alvorens je over gaat tot het kopen van een elektrische fiets. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

E-bike keuzehulp: Vind de juiste e-bike in 6 vragen

Er is van alles om rekening mee te houden wanneer je op zoek bent naar een geschikte elektrische. Van type e-bike en motorpositie, tot versnellingen en de plaatsing van de accu. Daarom bieden wij bij Fietsenwinkel.nl onze E-bike keuzehulp aan! Hiermee helpen wij je in de juiste richting met 6 korte vragen.

Producten vergelijken