Plan een proefrit

Tijdens een proefrit leer je de e-bike echt kennen. Ervaar hoe de e-bike fietst en wat de ondersteuning, rem- en stuurgedrag is, indoor en/of outdoor. Rijd bijvoorbeeld verschillende bochten en probeer goed te remmen en op te trekken. Zo kan je het beste ervaren of de fiets lekker rijd en helemaal naar wens is.

Test ook verschillende modellen en merken uit om een goede vergelijking te kunnen maken op bijvoorbeeld comfort en zithouding. Daarnaast is er uitgebreid ruimte om extra informatie in te winnen over het merk. Denk hierbij aan garantie, verzekeringen en onderhoud van de e-bike naar keuze.

store
date
success
/ 3

Plan een proefrit

Plan een proefrit

Waarom een proefrit plannen?

 • We houden rekening met uw komst
 • We maken gewenste e-bikes klaar om te testen
 • U krijgt ruim de tijd van een e-bike specialist
1 / 2
Winkel

Waar wilt u langskomen?

Vul uw postcode of plaats in en bekijk welke winkel bij u in de buurt zit.

Sorry, we kunnen in de buurt van jouw locatie geen winkel vinden

10 winkels & 1 megastore

Maak een proefrit en laat je informeren door onze e-bike specialisten

Alle winkels

Enkele tips bij het maken van een proefrit:

 • Denk niet: ik wen er wel aan. De fiets moet lekker zitten en lekker rijden. Punt. Anders is het niet de e-bike voor jou.
 • Laat de specialist in de winkel het e-bike systeem eerst uitleggen. Dan kun je de verschillende instellingen proberen.
 • Tip voor heren: een lage instap- of damesmodel is een gemakkelijker met op- en afstappen. Veel heren kiezen tegenwoordig voor een lage instap- of damesmodel.
 • Laat je niet weerhouden door regen en wind. In deze omstandigheden leert u de e-bike juist goed kennen.
 • Vraag naar de garantievoorwaarden van het merk naar keuze.

Een proefrit maken? Bekijk hier de veelgestelde vragen:

Wat kan ik verwachten tijdens een proefrit?

Tijdens een proefrit zullen we je hartelijk verwelkomen met koffie en thee. We laten je de verschillende testfietsen zien die wij klaar hebben gezet. Wij zorgen ervoor dat er verschillende motorsystemen getest kunnen worden en zo bijvoorbeeld het verschil kunt voelen tussen een voorwielmotor en een middenmotor. Bereid je goed voor en bedenk de vragen die je graag wilt stellen.

Kan ik alle merken in de winkel testen?

Helaas staan niet alle merken in alle winkels. Bij alle proefritten die zijn ingepland, bellen wij vooraf, zo kunnen we samen kijken naar uw wensen en passende testfietsen aanbieden.

Staan alle fietsen die op de website staan in de winkel?

Niet alle fietsen die op de website staan, staan in de winkel. Wij verkopen duizenden fietsen: we kunnen ze helaas niet allemaal op de winkelvloer kwijt. Geen zorgen, we kunnen veel vergelijkbare fietsen laten testen. Toch een specifiek model die niet in de gekozen winkel staat? Dan kunnen we de fiets samen online bestellen.

Kan ik e-bikes met een voorwielmotor/ middenmotor testen? En wat is het verschil?

Wij zullen meerdere testfietsen met een voorwielmotor en middenmotor klaar hebben staan. Bij een voorwielmotor voelt het alsof je wordt voortgetrokken en is vooral geschikt voor vlak landschap en korten afstanden. Een e-bike met een middenmotor voelt stabieler aan door de betere gewichtsverdeling en is ook geschikt voor heuvelachtig landschap en lange afstanden.

Wat zijn verschillende motorsystemen en kan ik die testen?

Als we het over verschillende motorsystemen hebben dan hebben we het vooral over de verschillende merken van motorsystemen: Bosch, Bafang, Ecomo, Yamaha, Shimano Steps en Panasonic. Alle systemen voelen anders aan en zijn te testen bij onze winkels.

Waar moet ik verder op letten?

Wij raden aan om vooral te proberen en verder te vragen. Maak niet alleen een proefrit op het model dat je op het oog hebt, maar probeer ook andere merken en modellen. Vraag daarnaast ook vooral verder over dingen die je belangrijk vindt bij het fietsen en denk hier voorafgaand aan de proefrit alvast over na.

Enkele tips:

 • Een tip voor de heren: een lage instap-model is een stuk makkelijker met op- en afstappen.
 • Een tip voor de dames: bedenk goed welke zithouding je fijn vindt, recht op of licht gebogen.
 • Probeer e-bikes met en zonder vering in de voorvork om het verschil te ervaren voor de beste keuze.
 • Probeer ook een fiets die je in eerste instantie qua kleur en model misschien niet de mooiste vindt, comfort telt meer dan je denkt.

Producten vergelijken