fietsenwinkel


Welke racefiets fiets past bij mij?

Het kopen van een racefiets zal over het algemeen geen makkelijke klus zijn. En om jarenlang plezier van je racefiets te hebben, is het belangrijk dat je jezelf eerst een paar vragen stelt, voordat je over gaat tot de koop. Met onze keuzehulp zie je in slechts een paar klikken een selectie aan modellen die goed bij je zullen passen. Zo kun jij snel bepalen welke fiets je wilt kopen. Dat is nog eens makkelijk!

Wie ben je? Stel je eens aan ons voor!

In de keuzehulp beantwoord je een paar korte vragen over jezelf, zodat we je wat beter leren kennen. Aan de hand van jouw voorkeuren en wensen, kunnen we heel snel een aantal modellen laten zien die goed bij je passen. Je kunt dan zelf verder zoeken, naar bijvoorbeeld je favoriete merk of schakelgroep. En geen zorgen: je hoeft je nergens voor aan te melden of voor in te schrijven!3 stappen:

1. Start de keuzehulp

2. Beantwoord een paar korte vragen

3. Bekijk jouw fietsen

Maak in nog geen 3 minuten een keuze tussen honderden fietsen

Super handig en je zit helemaal nergens aan vast!
Een racefiets kiezen, hoe doe je dat?

Het is belangrijk dat je jezelf eerst een paar vragen stelt, voordat je kunt gaan zoeken welk model het beste bij je past. Dit zijn de belangrijkste vragen:

Het gebruik

Waarvoor zul je de racefiets voornamelijk gaan gebruiken? Wil je er bijvoorbeeld wedstrijden mee gaan fietsen of is het puur recreatief? Of ga je de racefiets misschien puur gebruiken als vervoermiddel voor woon- en werkverkeer? Dat kan natuurlijk ook!

Nieuw of tweedehands?

Wanneer je budget wat krapper is, is een tweedehands racefiets kopen een heel goed alternatief. Probeer er bij een tweedehands model altijd achter te komen wanneer de laatste onderhoudsbeurt is geweest en in wat voor staat de tandwielen van de racefiets zijn. Het vervangen kan namelijk een dure grap zijn, en in dat geval kun je misschien beter kiezen voor een gloednieuwe racefiets.

Het frame

Het frame van een racefiets kiezen doe je voornamelijk op basis van het soort materiaal waaruit het frame gemaakt is (carbon of aluminium).

Een racefiets kopen in de juiste maat

Niet alleen het comfort maar ook de kans op blessures hangt sterk af van de maat van je racefiets. Wij laten je bij iedere framemaat zien voor welke lichaamslengte hij geschikt is: super makkelijk!

De wielkeuze

Niet alleen de maat van de wielen maar ook het soort wielen heeft een grote invloed op de door jou te behalen snelheden met je racefiets. Goede wielen kunnen er voor zorgen dat je met dezelfde kracht een stuk harder kunt fietsen. Ook het aantal spaken is hierop van invloed. In principe geldt: hoe minder spaken een wiel heeft, hoe beter de aerodynamica, des te sneller je kunt fietsen. Hou wel altijd rekening met je lichaamsgewicht. Hoe meer je weegt, hoe meer spaken je wielen nodig zullen hebben om je gewicht te dragen.

Natuurlijk zijn er nog een heleboel andere zaken waar je op kunt letten bij het kopen van een racefiets, zoals het type zadel, de cranklengte, het soort pedalen en de kleur. Maar als je aan alle besproken onderwerpen gedacht hebt, ben je al een heel eind op weg om jouw perfecte racefiets te vinden.Producten vergelijken