Bedenktijd

Bij Fietsenwinkel.nl hanteren wij een bedenktijd. Natuurlijk krijg je op al je aankopen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Heb je wat langer de tijd nodig? Dat is mogelijk! Voor fietsen* en kinderfietsen hanteren wij een bedenktijd van maar liefst 100 dagen (voor andere producten geldt wel de termijn van 14 dagen).

Voorwaarden retourneren/ruilen fietsen

Een fiets is niet zomaar een aankoop, en daarom begrijpen wij dat je je aankoop eerst goed wilt bekijken, en ook even kort wilt uittesten. Het is belangrijk om te weten wat wij verstaan onder kort uittesten, om misverstanden te voorkomen. Een fiets waarmee minder dan 5 km is gereden en binnen de 100 dagen geretourneerd wordt, is acceptabel. Boven de 5 gereden kilometers werkt het anders. Dit wordt verduidelijkt in onderstaande tabel, want je wilt ten slotte weten wanneer je wel en niet je fiets kunt retourneren.

Kan ik mijn fiets (nog) retourneren?Binnen 14 dagen na aankoop
Binnen 15 en 100 dagen na aankoop
>100 dagen
0-5 km (en compleet & onbeschadigd)
Wel, zonder afschrijving
Wel, zonder afschrijving
Niet
0-5 km (en incompleet/beschadigd)
Wel, met afschrijving
Niet
Niet
>5 km (en compleet & onbeschadigd)
Wel, met afschrijving
Niet
Niet
>5 km (en incompleet/beschadigd)
Wel, met afschrijving
Niet
Niet

Binnen de 100 dagen bedenktijd kun je je fiets dus onder bepaalde voorwaarde retourneren. Hiervoor brengen wij wel retourkosten  in rekening. Naast het aantal kilometers is het dus ook belangrijk dat de fiets verder compleet en onbeschadigd is. Onder compleet verstaan wij inclusief alle onderdelen die bij de fiets hoorden, zoals de acculader en de tweede fietssleutel.

Wat is een afschrijving? Wie bepaalt de afschrijving? En hoe hoog is die afschrijving? Lees het op deze pagina.

Voorwaarden retourneren/ruilen accessoires

De 100 dagen bedenktijd geldt bij aankoop van een fiets of kinderfiets bij Fietsenwinkel.nl. Voor overige artikelen, zoals accessoires en onderdelen geldt een bedenktijd van 14 dagen.

* Goed om te weten: voor Speed Pedelecs en Tweedekansjes geldt ook de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Deze fietsen zijn dus uitgesloten van de 100 dagen bedenktijd.