• Thuisbezorgd in NL en BE
 • 10.000 e-bikes snel leverbaar
 • 120 servicepartners in Nederland

Fietsen en Corona: een goed idee?

Fietsen en Corona: een goed idee?

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Dankzij het Corona virus zitten we nu massaal binnen en houden we ons goed aan de richtlijnen voor sociale isolatie. Alles om de verspreiding van het virus maar een beetje in te dammen. Maar we zijn helemaal geen binnenvolk: we zijn niet gemaakt om stil te zitten. Het is dan ook goed om nog steeds de frisse buitenlicht op te blijven zoeken: gezond en lekker tegelijk. En op de fiets doe je dat ook nog eens veilig en verantwoord. Dus spring lekker op de fiets!

Binnen zitten? Meer bewegen!

We werken massaal thuis en blijven zoveel mogelijk binnen en helpen anderen waar we kunnen. Bewonderenswaardig hoe we als klein landje zo groots kunnen uitblinken in saamhorigheid en vindingrijkheid. Maar daarmee ligt meteen een gevaar op de loer: veel binnen zitten zorgt voor veel stil zitten. En dat terwijl het juist enorm gezond is om lekker te bewegen! Ons advies? Knijp er af en toe even tussenuit en geniet op een veilige en leuke manier van de buitenlucht. Hoe je dat doet? Op de fiets natuurlijk!

Fietsen is gezond en veilig

Meerdere specialisten hebben deze week naar buiten gebracht dat het verantwoord en gezond is om op de fiets te springen. Het Duitse opinieblad Der Spiegel gaf aan dat fietsen de gezondste keuze is, omdat je daarmee op afstand blijft van anderen, maar tegelijk minder risico loopt doordat je minder oppervlakken aanraakt (alleen je eigen fiets). Dus wat is er dan lekkerder om na een dag (thuis) werken nog even op de fiets te springen voor een ontspannen ritje? Niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je geest. Want door dat thuiswerken vervagen de grenzen tussen werk en privé, daardoor is het des te belangrijker dat je aan het einde van je werkdag even goed afstand neemt en de zinnen verzet. Hoe je dat doet? Op de fiets natuurlijk!

Fietsen houdt je mobiel

Laten we eerlijk zijn: onze wereld is een stuk kleiner geworden de afgelopen dagen. Toch is een groot deel van de bevolking voor zijn of haar werk nog steeds aangewezen op vervoer, omdat zij hun werk niet vanuit huis kunnen uitvoeren. Ook voor die mensen is de fiets vaak een uitstekend alternatief voor het OV, waar besmetting op de loer ligt. Wij sluiten ons geheel aan bij burgemeester van Amsterdam Femke Halsema: gebruik je gezond verstand en spring gewoon op de fiets! Dankzij onze trouwe tweewieler blijven we mobiel in tijden waarin dat niet altijd makkelijk is.

Fietsenwinkel.nl & Corona

Ook wij hebben ons natuurlijk moeten aanpassen aan deze nieuwe en gekke omstandigheden. Maar totdat de regering (eventueel) anders besluit, blijven wij gewoon bij je thuis leveren! Natuurlijk nemen we daarvoor de nodige maatregelen, om te zorgen dat jij, maar ook onze medewerkers geen risico op besmetting lopen. Meer weten? Lees het op onze speciale Corona-pagina. Zo hopen wij Nederland mobiel en gezond te houden, hoe klein onze bijdrage dan ook mag zijn. Heb je vragen? Dan staan we voor je klaar, ook nu.

Meer lezen over fietsen & Corona?Onze specialisten raden aan:
 1. SALE!
  Giant Dailytour E+ 2 2020 Heren
  Giant Dailytour E+ 2 2020 Heren
  Waardering:
  60%
  (2)
 2. Snel leverbaar!
  Brinckers Brisbane M8 2021 Dames
  Brinckers Brisbane M8 2021 Dames
  Waardering:
  94%
 3. Cortina E-Silento Pro N7 500 2021 Heren
  Cortina E-Silento Pro N7 500 2021 Heren

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken