Altijd de laagste prijs
87% tevreden klanten in augustus

5 Voordelen van elektrisch fietsen naar je werk

5 Voordelen van elektrisch fietsen naar je werk

Aan een hagelwit strand zonder horloge heb je over het algemeen meer tijd om na te denken over je leven. Kom je op vakantie tot de conclusie dat je door die kantoorbaan minder beweegt dan je zou willen? Ga fietsen naar je werk. Daar zijn meer argumenten voor dan je misschien denkt.

1. Fietsen maakt je relaxter en creatiever

Uit onderzoek blijkt dat de fietsende forens minder stress ervaart. Peddel je regelmatig naar je werk, dan heb je ook in creatief opzicht de wind mee. Fietsen ‘masseert’ je hersenen, wordt er gezegd. De Jeugd van Tegenwoordig bedenkt nieuwe platen op de fiets en ook bekende schrijvers gaan zo te werk.

2. Steeds meer forensen pakken de e-bike

Nederlanders zijn na Denen de meest fysiek actieve bevolking van Europa. Jaarlijks fietsen we met z’n allen vijftien miljard kilometer. Het grootste deel daarvan is recreatief, maar ook voor woon-werkverkeer verkiezen steeds meer mensen de elektrische tweewieler boven de auto of de trein. Klinkt fietsen naar je werk als een onhaalbare kaart? Het is beter te doen dan je waarschijnlijk denkt. Zeker als je in het bezit bent van een e-bike of speed pedelec. Die laatste gaat maximaal 45 kilometer per uur. Brengt ons bij het volgende punt.

Gemiddelde reistijd (in min.)

Elektrisch fietsen naar je werk

3. Met de elektrische fiets ben je sneller op je werk

Uit eigen onderzoek blijkt dat een e-bike niet alleen sneller is dan een gewone fiets, maar op sommige trajecten ook dan je auto. Wat blijkt? Voor 27 procent van het woon-werkverkeer is een e-bike sneller dan je vertrouwde bolide. Woon je binnen tien kilometer van je werk, dan brengt een fiets met trapondersteuning je in 56 procent van de gevallen sneller waar je zijn moet. De tijdwinst? Die bedraagt gemiddeld 39 procent. Woon je verder weg, tussen de tien en twintig kilometer van kantoor, dan is een elektrische fiets in 29 procent van de gevallen nog steeds sneller.

In veel gevallen ben je dus met een e-bike een stuk sneller op kantoor én een stuk sneller weer thuis. Ook weet je met een fiets voor woon-werkverkeer vaak beter wat je reistijd is. Waar je met een auto of OV risico op vertraging hebt door files en storingen, is dit met een fiets als vervoermiddel vaak minder het geval. Kortom, nooit meer te laat voor een vergadering of om je kind op te halen bij de kinderopvang. Daarom is de fiets zo populair onder zakelijke gebruikers.

Reisafstand

reisafstand

4. Verbrand meer calorieën

Al fietsend wil je natuurlijk ook strakker in je vel komen te zitten. Er is geen simpele rekensom die je vertelt hoeveel calorieën je op dat stalen ros verbrandt. Het hangt bijvoorbeeld af van je lichaamsgewicht, je snelheid en je conditie. Daarnaast is de fietskeuze ook van invloed. Kies je voor een gewone fiets, een elektrische of de supersnelle speed pedelec? Vind het uit met onze keuzehulp! Hoeveel je ook verbrandt; een ding is in ieder geval zeker. Als je naar je werk fietst, telt die berehap pinda op vrijdag een stuk minder zwaar.

5. E-biken maakt je bewust van je voeding

Af en toe snacken mag natuurlijk, maar bij een meer sportieve levensstijl horen ook een paar gezonde eetgewoonten. Ook hier is nuchterheid op z’n plaats: houd je aan de richtlijnen voor dagelijkse gezonde voeding. Op de website van Het Voedingscentrum kun je je eigen Schijf van Vijf laten samenstellen. Ben je echt super fanatiek? Editie NL onderzocht wat een professionele wielrenner zoal eet. Kleine waarschuwing: het is een flink menu.

Vertel jouw fietsverhaal

Iedere dag maken we kilometers op onze fiets: naar school, het werk of voor de lol. En achter iedere kilometer die je rijdt, zit een verhaal. Maar wat is nu jouw verhaal? Vertel het ons, want wij zijn gek op fietsverhalen! Waarom is jouw fiets je beste maatje? Wat heb jij allemaal meegemaakt met jouw stalen ros? Of je nu een fiets bij ons hebt gekocht, of ergens anders, dat maakt ons helemaal niet uit! Wij willen jouw verhaal horen, want van jouw ervaringen kunnen wij weer een hoop leren! Daarnaast nodigen wij de leukste inzendingen uit om hun verhaal op camera te vertellen in onze mini-docu. Wie weet maak je dan ook wel kans op een gratis e-bike! Zo hopen wij, samen met jou, meer mensen te inspireren om gewoon lekker op die fiets te springen.

fietsenwinkel

Handige pagina's:Vind ons op Facebook

Producten vergelijken