• Thuisbezorgd in NL en BE
 • 10.000 e-bikes snel leverbaar
 • 120 servicepartners in Nederland

5 Voordelen van elektrisch fietsen naar uw werk

5 Voordelen van elektrisch fietsen naar uw werk

Aan een hagelwit strand zonder horloge hebt u over het algemeen meer tijd om na te denken over uw leven. Komt u op vakantie tot de conclusie dat u door die kantoorbaan minder beweegt dan u zou willen? Ga fietsen naar uw werk. Daar zijn meer argumenten voor dan u misschien denkt.

1. Fietsen maakt u relaxter en creatiever

Uit onderzoek blijkt dat de fietsende forens minder stress ervaart. Peddelt u regelmatig naar uw werk, dan hebt u ook in creatief opzicht de wind mee. Fietsen ‘masseert’ u hersenen, wordt er gezegd. De Jeugd van Tegenwoordig bedenkt nieuwe platen op de fiets en ook bekende schrijvers gaan zo te werk.

2. Steeds meer forensen pakken de e-bike

Nederlanders zijn na Denen de meest fysiek actieve bevolking van Europa. Jaarlijks fietsen we met z’n allen vijftien miljard kilometer. Het grootste deel daarvan is recreatief, maar ook voor woon-werkverkeer verkiezen steeds meer mensen de elektrische tweewieler boven de auto of de trein. Klinkt fietsen naar u werk als een onhaalbare kaart? Het is beter te doen dan u waarschijnlijk denkt. Zeker als u in het bezit bent van een e-bike of speed pedelec. Die laatste gaat maximaal 45 kilometer per uur. Brengt ons bij het volgende punt.

Gemiddelde reistijd (in min.)

Elektrisch fietsen naar u werk

3. Met de elektrische fiets ben u sneller op uw werk

Uit eigen onderzoek blijkt dat een e-bike niet alleen sneller is dan een gewone fiets, maar op sommige trajecten ook dan u auto. Wat blijkt? Voor 27 procent van het woon-werkverkeer is een e-bike sneller dan u vertrouwde bolide. Woont u binnen tien kilometer van uw werk, dan brengt een fiets met trapondersteuning u in 56 procent van de gevallen sneller waar u zijn moet. De tijdwinst? Die bedraagt gemiddeld 39 procent. Woont u verder weg, tussen de tien en twintig kilometer van kantoor, dan is een elektrische fiets in 29 procent van de gevallen nog steeds sneller.

In veel gevallen bent u dus met een e-bike een stuk sneller op kantoor én een stuk sneller weer thuis. Ook weet u met een fiets voor woon-werkverkeer vaak beter wat u reistijd is. Waar u met een auto of OV risico op vertraging hebt door files en storingen, is dit met een fiets als vervoermiddel vaak minder het geval. Kortom, nooit meer te laat voor een vergadering of om uw kind op te halen bij de kinderopvang. Daarom is de fiets zo populair onder zakelijke gebruikers.

Reisafstand

reisafstand

4. Verbrand meer calorieën

Al fietsend wilt u natuurlijk ook strakker in uw vel komen te zitten. Er is geen simpele rekensom die u vertelt hoeveel calorieën u op dat stalen ros verbrandt. Het hangt bijvoorbeeld af van uw lichaamsgewicht, uw snelheid en uw conditie. Daarnaast is de fietskeuze ook van invloed. Kiest u voor een gewone fiets, een elektrische of de supersnelle speed pedelec? Vind het uit met onze keuzehulp! Hoeveel u ook verbrandt; een ding is in ieder geval zeker. Als u naar u werk fietst, telt die berehap pinda op vrijdag een stuk minder zwaar.

5. E-biken maakt u bewust van uw voeding

Af en toe snacken mag natuurlijk, maar bij een meer sportieve levensstijl horen ook een paar gezonde eetgewoonten. Ook hier is nuchterheid op z’n plaats: houdt u aan de richtlijnen voor dagelijkse gezonde voeding. Op de website van Het Voedingscentrum kunt u uw eigen Schijf van Vijf laten samenstellen. Bent u echt super fanatiek? Editie NL onderzocht wat een professionele wielrenner zoal eet. Kleine waarschuwing: het is een flink menu.

Handige pagina's:Uitgelichte e-bikes:
 1. AD Testwinnaar!
  Giant Entour E+ 1 2021 Dames
  Giant Entour E+ 1 2021 Dames
  Waardering:
  96%
  (3)
 2. E-BIKE UITVERKOOP
  Stromer ST1 2021 Sport
  Stromer ST1 2021 Sport
 3. Voordelige keus ANWB-test 2021
  Vyber Ride E1 Special Edition M7 2021 500Wh Dames
  Vyber Ride E1 Special Edition M7 2021 500Wh Dames

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken