Donderdag 2 mei koopavond in alle winkels. Koningsdag gesloten. Bekijk de speciale openingstijden »

E-bikes vergelijken: waar moet u beginnen?

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
2 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
E-bikes vergelijken: waar moet u beginnen?

Met zoveel verschillende types en merken e-bikes is het soms best wel lastig om te ontdekken welke e-bike bij u past. Daarom is het belangrijk dat u (online en in een winkel) verschillende elektrische fietsen met elkaar gaat vergelijken. Zo ontdekt u heel snel wat u prettig vindt en ook waar uw voorkeur niet naar uit gaat. Maar waar moet u op letten als u e-bikes gaat vergelijken?

Online e-bikes vergelijken

Veel websites bieden u de mogelijkheid om verschillende producten met elkaar te vergelijken. Op Fietsenwinkel.nl kunt u dat ook doen! Bekijk hier de stap voor stap uitleg.

Belangrijk is dat u een aantal kenmerken voor uzelf uitkiest die u belangrijk vindt. Bijvoorbeeld: u wilt graag een verende zadelpen (zit voor veel mensen net even wat lekkerder) en u bent bekend met het Bosch motorsysteem, dus dat zou u graag willen hebben. Dan is het belangrijk dat u juist op die punten verschillende e-bikes met elkaar gaat vergelijken. Waar letten de meeste mensen op?

  • Motorsysteem
  • Vering (in zadelpen en voorvork)
  • Versnellingen
  • Remmen
  • Gewicht

E-bikes vergelijken in de winkel

Ook in de winkel kunt u natuurlijk heel goed verschillende e-bikes met elkaar vergelijken. Beperk u daarom niet tot 1 model of 1 merk, maar probeer verschillende fietsen en het liefst ook met verschillende motorsystemen. Want pas als u erop rijdt kunt u echt ervaren of u een bepaald motorsysteem lekker vindt rijden of niet. Veel succes!

E-bike keuzehulp

Weten welke e-bikes u met elkaar moet vergelijken? Doe dan de keuzehulp! Aan de hand van een aantal vragen zetten wij een selectie aan e-bikes voor u klaar die bij u passen. Start dan met vergelijken en vind snel uw droomfiets!

Producten vergelijken