Populariteit elektrische fiets op middelbare school stijgt

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
2 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Populariteit elektrische fiets op middelbare school stijgt

Onder scholieren is de e-bike steeds meer in trek. Dat wijzen onderzoeken al sinds jaar en dag uit. Met name de hippe elektrische transportfietsen met een krat of mand op de voordrager zijn populair op de middelbare school. Veel jongeren en hun ouders zien de e-bike als een goed alternatief voor het reizen met de bus. Dit geldt vooral in gebieden met langere reisafstanden en een minder goede dienstregeling van het openbaar vervoer. Voor de scholieren is het reizen met een elektrische fiets goedkoper en sneller.

Liever op stoere elektrische fiets naar school

De reisafstand naar de middelbare school kan in landelijke gebieden behoorlijk oplopen. Scholieren krijgen soms tochten van vijftien tot twintig kilometer voor de kiezen. Op een normale fiets is dat een flink uitdaging. En busabonnementen zijn vaak prijzig. De aanschaf van een e-bike is dan een aantrekkelijk alternatief. Hiermee bespaart u geld en tijd. U bent lekker in de buitenlucht en tegenwind is geen enkel probleem meer. Bovendien ligt de actieradius van elektrische fietsen tegenwoordig gemiddeld rond de 69 kilometer. Dit is te danken aan accu’s met een hoge capaciteit.

Voor middelbare scholieren is het natuurlijk wel een vereiste dat de e-bike een trendy look heeft. De jongens en meiden gaan het liefst op een stoer model naar school. Verder zie je dat met name de snelheid voor jongens belangrijk is. Een snelle e-bike is een geduchte concurrent van een scooter of bromfiets. Dit heeft ook te maken met de trend van gezond bewegen.

Voordelen e-bike voor scholieren

De belangrijkste pluspunten van elektrische fietsen voor de jeugd zijn:

  • Snel reisalternatief;
  • Goedkoop;
  • Duurzaam;
  • Gezond;
  • Trendy vervoermiddel.

Goede prijs-kwaliteitverhouding belangrijk

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een elektrische schoolfiets? De belangrijkste zaken op een rijtje:

  • Goede kwaliteit: de e-bike moet tegen een stootje kunnen;
  • Bedieningsgemak, tijdens het fietsen en bij het opladen;
  • Hip design;
  • Goede actieradius;
  • Redelijke prijs.

Bij Fietsenwinkel.nl vindt u betaalbare trendy e-bikes van onder andere Cortina, Gazelle en Brinckers.

Op zoek naar een nieuwe e-bike?

Doe dan de handige E-bike Keuzehulp!

Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
Producten vergelijken