• Thuisbezorgd in NL en BE
 • 10.000 e-bikes snel leverbaar
 • 120 servicepartners in Nederland

Afstellen Shimano Nexus 7 speed versnellingen

De afstelling van de versnellingen is van belang om soepel te kunnen schakelen. Controleer dus regelmatig of deze afstelling goed is. Hoe de Shimano Nexus 7 speed versnellingen gecontroleerd en afgesteld dienen te worden, wordt in deze video uitgelegd door onze monteur Vincent. Op deze manier is én blijft uw fietscomfort optimaal.

Benodigheden:

 • Naast uw fiets heeft u niets anders nodig

Stap 1

Begin met het nalopen van de schakelkabel. Controleer of deze nergens knelt of achter kan blijven haken tijdens het sturen. Controleer ook of de kabelhoedjes aan de uiteinden van de schakelkabel goed op hun plek zitten en of de kabel goed in de “kabelstop” zit.

Shimano Nexus 78 screenshot 1

Stap 2

Als de kabel goed zit, kunt u gaan schakelen. Zet allereerst de fiets in de vierde versnelling. Controleer of de gele streepjes bij de versnellingsnaaf tegenover elkaar staan.

Shimano Nexus 78 screenshot 2

Stap 3

Is dit niet het geval? Draai dan de stelschroef aan de stelschroef aan de versnellingsbediening om ervoor te zorgen dat de gele streepjes wel tegenover elkaar komen te staan. Dit doet u door naar links of naar rechts te draaien.

Let op: bij sommige kettingkasten zit er een kapje voor de gele streepjes van de versnellingsnaaf. Deze dient u even los te maken om de streepjes te zien bij het afstellen.

Shimano Nexus 78 screenshot 3

Stap 4

Fiets vervolgens een stukje en schakel een paar keer.

Shimano Nexus 78 screenshot 4

Stap 5

Controleer nogmaals of de gele streepjes tegenover elkaar staan. Is dit niet het geval? Herhaal dan stap 3 en 4. Staan de streepjes wel tegenover elkaar, dan is het probleem verholpen.

Shimano Nexus 78 screenshot 5

Aanvullende tips

Wanneer uw fiets niet goed in de versnelling blijft hangen, of uit zichzelf doorschiet, geeft dit aan dat de versnelling waarschijnlijk niet goed is afgesteld. Ook wanneer u verder moet draaien dan het cijfer op de versteller aangeeft, is het verstandig uw versnelling opnieuw af te stellen.

Te laat met afstellen? Tijd voor iets nieuws!Uitgelichte e-bikes:
 1. Snel leverbaar!
  SUPER73-ZG 2021
  SUPER73-ZG 2021
 2. Extra scherp geprijsd!
  Cortina E-Foss MM N8 2020 Dames
  Cortina E-Foss MM N8 2020 Dames
  Waardering:
  87%
  (2)
 3. Snel leverbaar!
  Stromer ST2 814Wh Sport 45km

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken