Fietsverzekering

ANWB fietsverzekeringFietsenwinkel.nl biedt in samenwerking met ANWB een unieke fietsverzekering aan. Je verzekert je nieuwe elektrische fiets of stadsfiets tegen diefstal voor een lage maandelijkse premie (al vanaf € 4,40). Deze premie wordt bepaald aan de hand van de aanschafprijs en of het een elektrische fiets is. Het maakt dus niet uit waar je in Nederland woont.

 • ✔ Ik heb nog geen nieuwe fiets aangeschaft

  Wanneer je op Fietsenwinkel.nl een fiets bekijkt zie je direct wat onze verzekering per maand kost. Indien je een fiets toevoegt aan jouw winkelmandje krijg je de keuze om te kiezen voor een diefstal of diefstal & schadeverzekering. Tijdens het afrekenen vragen wij om je IBAN nummer. Nadat wij de fiets hebben verzonden, verwerken wij jouw verzekering. Hiervan krijg je direct bericht van ANWB, inclusief je polis. Zo fiets je direct met een goed gevoel rond!

  Bekijk ons fietsaanbod

  ✔ Ik heb al een nieuwe fiets aangeschaft

  Ook na de aanschaf van jouw nieuwe fiets bij Fietsenwinkel.nl kun je deze nog verzekeren. Dit kan tot twee weken nadat je de fiets van ons ontvangen hebt. Vul simpelweg onderstaand formulier in en wij verwerken zo spoedig mogelijk jouw aanvraag. Je ontvangt de polis dan direct per e-mail.

 • Wat kost het om mijn stadsfiets of e-bike te verzekeren?

  Vul het aankoopbedrag in (in hele euro's) en geef aan of een e-bike betreft. Onze fietsverzekering is niet afhankelijk van waar je woont, je ziet dus direct jouw premie!  Premie voor alleen diefstal:
  0,00 p/m

  Premie voor diefstal en schade:
  0,00 p/m

Ook handig om te weten

 • Deze tool berekent alleen de premies voor stadsfietsen of e-bikes. De premie voor een sportieve fiets kan in de werkelijkheid hoger uitvallen dan de tool aangeeft.
 • Je hebt twee verzekeringsopties: Diefstal (je fiets is verzekerd tegen diefstal) en Diefstal en schade (je fiets is verzekerd tegen diefstal en schade) 
 • Je betaalt een vast maandelijks bedrag. In het bestelproces van jouw fiets krijg je het aanbod voor het afsluiten van een verzekering. Dan krijg je ook het maandtarief te zien, dat in jouw geval geldt.
 • Op de verzekeringspolis, die je van ANWB ontvangt, staat zowel het maand- als ook het bedrag per jaar vermeld. Het is alleen mogelijk per maand te betalen.
 • De verzekering loopt minimaal 12 maanden, hierna kun je dagelijks opzeggen.
 • Om je fiets te verzekeren heeft je fiets minstens één ART 2 goedgekeurd slot nodig. Dit kan een ringslot zijn of een los ART gekeurd slot.
 • Wordt de fiets tussentijds gestolen? Neem contact op met onze klantenservice. Dan wordt de verzekering geschorst. De verzekering loopt vervolgens weer door vanaf het moment dat je een nieuwe fiets geleverd hebt gekregen.

De fietsverzekering van ANWB wordt bij Fietsenwinkel.nl gemiddeld beoordeeld met een 8.6, gebaseerd op 1133en klantbeoordelingen. De premie van een fietsverzekering kan variëren van €4.40 tot ongeveer €22.10 per maand.