• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Le Tour de France 2018

Le Tour de France 2018

De tour de France is weer in volle gang! Een spannende strijd tussen de deelnemende teams, wie gaat er dit jaar winnen. Dit is alweer de 105e editie van de ronde van Frankrijk. De wedstrijd is begonnen op zaterdag 7 juli op het eiland Noirmoutier. Op 29 juli eindigt de tour op de Champs-Élysées in Parijs. 22 teams staan op de deelnemerslijst met elk 8 renners.

Etappes

De tour duurt in totaal 23 dagen maar er wordt niet op alle dagen geracet, er zijn namelijk 21 etappes. De resterende 2 dagen zijn rustdagen voor de deelnemers. De totale afstand is 3.351 kilometer en wordt verdeeld over de etappes. Er zijn twee tijdritten, vijf heuvelritten, acht vlakke etappes, zes bergetappes en twee rustdagen. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de tour bekritiseerd werd omdat het parcours te vlak was, heeft de tour dit jaar kortere etappes met meer beklimmingen.

De Truien

De Tour heeft vier verschillende truien, de meest bekende is natuurlijk de gele trui, die wordt Le Tour de France 2018gedragen door de winnaar van het algemeen klassement op de dag dat een koers wordt verreden. De gele trui kan elke dag door een ander gedragen worden, het hangt dus af van de leider van het klassement.

De bolletjestrui wordt gedragen door de beste klimmer in de koers, deze trui gaat naar de renner die voorafgaand aan de dag van de wedstrijd het hoogste aantal punten heeft in het bergklassement.

De drager van de groene trui is de beste sprinter en heeft in het sprintklassement (puntenklassement) de meeste punten behaald.

De beste renner onder de 25 jaar draagt de witte trui. De winnaar van de witte trui is eigenlijk de winnaar van de gele trui maar dan in het jongerenklassement.

Overzicht klassement

We zijn inmiddels voorbij de 9e etappe, Greg Van Avermaet staat aan kop in het algemeen klassement, gevolgd door Geraint Thomas en op de derde plek Philippe Gilbert. In het puntenklassement staat Peter Sagan aan kop met 299 punten, gevolgd door Fernando Gaviria met 218 punten en daarna Dylan Groenewegen met 132 punten. In het Bergklassement staat Tom Skujins bovenaan met 6 punten, op de tweede plek Sylvain Chavanel met 4 punten, gevolgd door Dion Smith die ook 4 punten heeft. Quick- Step Floors staat voor in het ploegenklassement, gevolgd door Movistar en daarna Mitchchelton- Scott op de derde plek.

Leuke weetjes

  • De eerste Tour de France was in 1903
  • De gemiddelde renner verbrandt ongeveer 4000 tot 5000 calorieën tijdens elke etappe. Dat zijn 123.900 calorieën voor de hele tour, dit staat gelijk aan 252 McDonald’s dubbele cheeseburgers
  • De oudste persoon die de Tour de France heeft gewonnen was Firmin Lambot in 1922, hij was 36 jaar
  • De jongste renner die de Tour de France heeft gewonnen was Henri Comet in 1903, hij was 19 jaar

Ben jij ook zo enthousiast geworden door de Tour en wil je zelf ook graag racen? Bekijk hier het assortiment racefietsen!

Vind ons op Facebook

Producten vergelijken