Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 7/8 versnelling af?

Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 7/8 versnelling af?

Benodigheden:

  • Naast uw fiets heeft u niets anders nodig
Stap 1 afstellen Shimano Nexus 7/8

Stap 1

Begin met het nalopen van de schakelkabel. Controleer of deze nergens knelt of achter kan blijven haken tijdens het sturen. Controleer ook of de kabelhoedjes aan de uiteinden van de schakelkabel goed op hun plek zitten en of de kabel goed in de “kabelstop” zit.

Stap 2 afstellen Shimano Nexus 7/8

Stap 2

Als de kabel goed zit, kunt u gaan schakelen. Zet allereerst de fiets in de vierde versnelling. Controleer of de gele streepjes bij de versnellingsnaaf tegenover elkaar staan.

Stap 3 afstellen Shimano Nexus 7/8

Stap 3

Is dit niet het geval? Draai dan de stelschroef aan de stelschroef aan de versnellingsbediening om ervoor te zorgen dat de gele streepjes wel tegenover elkaar komen te staan. Dit doet u door naar links of naar rechts te draaien.

Let op: bij sommige kettingkasten zit er een kapje voor de gele streepjes van de versnellingsnaaf. Deze dient u even los te maken om de streepjes te zien bij het afstellen.

Stap 4 afstellen Shimano Nexus 7/8

Stap 4

Fiets vervolgens een stukje en schakel een paar keer.

Stap 5 afstellen Shimano Nexus 7/8

Stap 5

Controleer nogmaals of de gele streepjes tegenover elkaar staan. Is dit niet het geval? Herhaal dan stap 3 en 4. Staan de streepjes wel tegenover elkaar, dan is het probleem verholpen.

Aanvullende tips

Wanneer uw fiets niet goed in de versnelling blijft hangen, of uit zichzelf doorschiet, geeft dit aan dat de versnelling waarschijnlijk niet goed is afgesteld. Ook wanneer u verder moet draaien dan het cijfer op de versteller aangeeft, is het verstandig uw versnelling opnieuw af te stellen.

Vind ons op Facebook

Andere vragen?

Heb je na het lezen van mijn tips nog andere vragen? Bel met mij of met één van mijn collega's.

Producten vergelijken