Carbon racefietsen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Licht en snel: de carbon racefiets

De carbon racefiets rukt steeds meer op onder wielrenners en dat is niet voor niets, want de carbon racefiets is net als iedere carbon racefiets, vaak lichter dan een aluminium racefiets. Dit verschil in gewicht kan voor een prestatiegerichte racefietser erg belangrijk zijn. Naast het lichtere gewicht van een carbon racefiets, heeft een carbon frame een hogere stijfheid. Dit zorgt weer voor een reactiever frame. Het voelt alsof echte alle kracht, die je zet op de pedalen, wordt omgezet in snelheid, zonder dat er energie weg vloeit.

Voordelen van een carbon racefiets

Al kort werden de voordelen van een carbon racefiets uitgelegd. Hier worden de voordelen op een rijtje gezet en uitgebreider beschreven.

Gewicht: Het gewicht is vele malen lichter dan het ouderwetse stalen frame en vaak ook een stuk lichter dan een aluminium frame. Naast de lichte eigenschap van carbon, is dit materiaal ook erg stevig. Toch is niet alle carbon hetzelfde en bestaan er dus kwaliteitsverschillen tussen de verschillende typen carbonframes. Iedere fietsenfabrikant heeft zo zijn eigen namen voor deze carbonframes die op verschillende manieren zijn geproduceerd. Vaak is de prijs van een carbon racefiets frame een goede indicator van de kwaliteit.

Stijfheid: Een carbon racefiets is ook een stuk stijver dan een aluminium frame of een stalen frame. Hierdoor worden verschillende krachten, die op het frame worden gezet, beter doorgegeven. Zo ook dus bij trapkracht. Alle kracht die jij zet op de pedalen van een carbon racefiets frame, wordt direct omgezet in snelheid.

Roest- & corrosievrij: Het laatste voordeel van dit type racefietsen is dat carbon niet roest en ook corrosievrij is. Hierdoor slijt het frame minder snel en is het minder snel aan vervanging toe. Ook aluminium fietsen zijn roestvrij, maar deze zijn weer niet corrosievrij.

Nadelen van een carbon racefiets

Het carbon frame kent naast zijn grote voordelen ten op zicht van andere frames, ook enkele nadelen:

Prijs: Een carbon racefiets is gemiddeld gezien duurder dan een frame van een ander materiaal. Voor de (licht) ervaren renners weegt het prijsverschil van een carbon wielrenfiets wel op tegen de voordelen van een normaal frame, maar voor een beginnend renner misschien niet.

Reparatie: Wanneer er een scheur in een carbon frame ontstaat, is het erg lastig om dit nog te repareren. Dit komt omdat een carbon frame vaak uit een stuk is gemaakt. Overigens hangt de kans scheuren ook weer af van de kwaliteit van het carbon frame. Tegenwoordig is de kwaliteit van een gemiddeld frame vrij hoog, waardoor een kans op scheuren niet heel groot is.

Een carbon racefiets kopen

Al met al heeft een carbon racefiets op technisch- en prestatievlak veel voordelen t.o.v. andere materialen. Wil je dus een carbon racefiets kopen? Fietsenwinkel.nl biedt een ruim aanbod aan carbon racefietsen, ook in de aanbieding. Hierdoor zit er voor zowel de beginnend, als de professionele wielrenner wel een geschikte fiets tussen!

Producten vergelijken