• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Carbon mountainbikes / MTB's

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Licht en behendig

De carbon mountainbike zijn de lichte aanvoerders binnen de MTB's. Carbon is een relatief duur materiaal, vooral om een heel frame van de maken. Voor de komst van carbon mountainbikes waren er enkel aluminium frames en was je de koning als een klein onderdeeltje op de fiets, bijvoorbeeld de voorvork, van carbon was gemaakt. Nu is dat anders en is dit lichte materiaal de nieuwe standaard. Dit geld zowel voor carbon mountainbikes 29 inch en andere types.

De kracht van carbon

Het meest belangrijke kenmerk van het materiaal carbon is het extreem lage gewicht. Dit wordt mogelijk gemaakt door de koolstofvezels die erin zitten verwerkt. Ondanks het lichte gewicht is een carbon mountainbike frame toch extreem sterk, dit komt door de stijfheid van dit materiaal. Hierdoor is een carbon MTB minder buigzaam en gaat er geen kracht verloren. De bestuurder kan daardoor makkelijk meer snelheid maken. In tegenstelling tot aluminium en staal kan een carbon mountainbike niet roesten en gaat deze vele malen langer mee. Dit is wel zo prettig want over het algemeen geldt dat je elk jaar meer gehecht raak aan je fiets.

Waar moet je op letten?

Voordat je tot aankoop over gaat is het belangrijk om voor jezelf vast te stellen welke eisen je hebt. Waar ga je jouw mountainbike van carbon voor gebruiken? Ga je hele zware ritten maken die erg veel van je materiaal vragen? Houd hier dan ook rekening mee. Een van de belangrijkste afwegingen die je maakt is het budget. Ons aanbod van carbon mountainbikes begint meestal bij 1400€ en loopt op tot meer dan 7000€. Vraag jezelf ook af of je een 26 inch MTB wil of een 29'er. Waarschijnlijk heb je deze keuze al voor jezelf gemaakt maar het is goed om deze kenmerken voor jezelf op papier te zetten. Ten slot is de houding op je fiets erg belangrijk. Op verschillende modellen geven wij een gratis bikefitting.

Carbon mountainbike kopen

Ook kun je bij Fietsenwinkel.nl terecht voor een carbon mountainbike voor dames. Wij hebben mooie mountainbike aanbiedingen van o.a. Bergamont, Cube, Scott en Sensa. Ook bieden wij daarom vele prachtige merken aan, waar zelfs professionals op gereden hebben. Een echte rijder wil weten wat de echte topproducten zijn. Ben je op zoek naar een ander type fiets, bekijk dan eens onze carbon racefietsen pagina.

Producten vergelijken