• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland
Riem ketting

Fiets met riemaandrijving

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De belt-drive

Een fiets met riemaandrijving is een revolutionair alternatief voor de traditionele fietsketting. De riemaandrijving wordt ook wel beltdrive genoemd. Dit is een aandrijfsysteem waarbij de originele geoliede vettige ketting is vervangen voor een tandriem met carbon. Hou jij van fietsen maar niet van onderhoud? Lees dan snel verder!

De voordelen van een fiets met beltdrive

Waarom zou je kiezen voor fiets met riemaandrijving kiezen in plaats van een fiets met een traditionele ketting? De beltdrive brengt verschillende voordelen met zich mee. Deze worden hieronder opgesomd.

  • Nooit meer een vieze broek

Je komt nooit meer met een vieze broek aan wanneer je op een fiets met riemaandrijving fietst. Een traditionele ketting moet gesmeerd worden om soepel te fietsen. Kettingolie zorgt voor zwarte handen en binnen de kortste keren een zwarte broek.

  • Geen onderhoud

Er is dus geen olie nodig om de fiets met riemaandrijving soepel te laten fietsen. Daarnaast hoeft de riem bijna nooit nagespannen te worden. Het schoonmaken van de riem is tevens super gemakkelijk! Je veegt of spoelt het zand er zo af.

  • Gaat langer mee

Een beltdrive gaat gemiddeld vier keer zo lang mee als een traditionele ketting. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een vervanger wanneer jij over een fiets met riemaandrijving beschikt!

  • Zo snel als een trein

Trappen gaat super soepel met een beltdrive fiets omdat de riem minder weerstand geeft dan een traditionele ketting.

  • Muisstil fietsen

Naarmate een traditionele ketting ouder wordt, maakt hij steeds meer geluid. De fiets met riemaandrijving blijft muisstil. Wel zo fijn toch?

De nadelen van een fiets met beltdrive

Een fiets met riemaandrijving heeft veel voordelen, zoals hiervoor genoemd, toch zijn er ook een aantal nadelen aan het hypermoderne aandrijfsysteem verbonden.

  • Specifiek frame

Een fiets met een beltdrive heeft een specifiek frame nodig voor het monteren en demonteren van de riem, er is namelijk voldoende ruimte in het frame nodig om dit te kunnen doen. De riem is één geheel en kan dus niet uit elkaar gehaald worden als bij een ketting.

  • Alleen mogelijk met naaf versnelling

Voor de beltdrive is het niet mogelijk om deze in combinatie met een derailleur te installeren op de fiets. Dit is een nadeel omdat dit vaak leid tot een lager aantal versnelling. Maar als jij op zoek bent naar een fiets met niet al te veel versnellingen dan is de beltdrive ideaal voor jou.

  • Hoger in prijs

Fietsen met een riemaandrijving zijn over het algemeen wat duurder door de kostbare materialen, zoals carbon. Toch is de beltdrive zeker het geld waard als je het lage onderhoud meerekent.

Is de beltdrive wat voor jou? Weeg de voor- en nadelen aan elkaar af en kijk even goed naar het aanbod. Lees daarom gauw verder voor meer informatie.

Beltdrive aanbod

De twee grote aanbieders van beltdrive kettingen zijn Continental en Gates. Wil jij gaan voor een moderne lifestylefiets met beltdrive? Laat je oog dan eens vallen op de Cortina Blau. Dit is een fiets met een modern, strak en minimalistisch design waarmee jij je onderscheidt van de rest. Met de beltdrive is deze fiets ook nog eens lekker onderhoudsarm! Een andere heerlijke fiets met riemaandrijving is de Gazelle Cityzen. Een lichte en zeer complete fiets! Toch liever een super snelle hybride fiets met riemaandrijving? De Cube Hyde is dan iets voor jou! Met deze fiets kun je zowel in het weekend los gaan in de bossen als de dagelijkse ritten naar je werk overbruggen. Wil jij super snel op je werk zijn met een elektrische fiets met riemaandrijving, een snelheid van 45 km per uur en automatisch schakelen? Kijk dan eens naar een van deze Riese & Müller's Riese & Müller.

Advies nodig?

Wil je graag hulp tijdens het uitzoeken van een geschikte fiets met riemaandrijving? Ons team van experts staat altijd klaar voor al jouw vragen! Bel, email of start gerust een online chat en we staan voor je klaar. Wie weet ben jij binnenkort de gelukkige eigenaar van een mooie fiets met een onderhoudsarme beltdrive!

Producten vergelijken