Bewegen zonder pijn op de e-bike

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
3 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Bewegen zonder pijn op de e-bike

Helaas geeft beweging bij sommige mensen pijn. Ze willen wel meer bewegen, maar vanwege reuma of artrose is dat pijnlijk. Vaak kan een elektrische fiets dan een mooie oplossing zijn. Dit maakt het fietsen lichter. Daarnaast zijn er e-bikes die een comfortabele lage instap hebben. Dankzij zo’n fiets blijft u mobiel. U kunt meer dingen zelfstandig blijven doen en u komt lekker aan uw beweging toe.

Op de e-bike met reuma of artrose

Het mooie van bewegen op een elektrische fiets is dat het weinig kracht kost. Het trappen wordt immers ondersteund. Dit maakt fietsen een stuk makkelijk en voorkomt pijnklachten. U belast de gewrichten in uw benen minimaal. Door het rondtrappen van de pedalen versterkt u de spieren. Sterkere spieren geven de gewrichten meer steun. Als u uw spieren (weer) ontwikkelt, ontlast u dus de gewrichten. Het gevolg is dat u minder gewrichtspijn zult hebben.

Regelmatig bewegen op een elektrische fiets

Bij artrose, artritis of reumatische klachten is het raadzaam om in beweging te blijven. Maak regelmatig een ritje op een e-bike, bijvoorbeeld elke dag een half uur. Het fietsen vermindert stijfheid en helpt u ook om u energieker te voelen. U kunt zelfs afvallen. Andere redenen om regelmatig te bewegen zijn: het versterkt het hart en de longen, het verbetert de doorbloeding, het gaat botontkalking tegen en is goed voor uw conditie. Dankzij de trapondersteuning van de e-bike voorkomt u dat u zich overbelast. Er zijn bovendien elektrische fietsen die een lage instap hebben. Dit maakt op- en afstappen gemakkelijk.

Verantwoord sporten bij artrose of reuma

Het is belangrijk om op een verantwoorde manier te bewegen bij gewrichtsklachten. Voorwaarde om het vol te houden, is dat u de gekozen activiteit leuk vindt. Neem even rust als het bewegen u teveel inspanning kost of als u pijn voelt. Als de pijn niet weggaat, ga dan over op oefeningen die minder kracht vragen. Een andere algemene tip is om het sportmateriaal van uw favoriete sport aan te passen. Het kan gaan om een ander model hometrainer of een fiets die minder zwaar trapt, zoals een e-bike. Andere geschikte sporten zijn onder andere zwemmen, yoga en wandelen.

Sporten waarbij u onverwachte bewegingen maakt en/of moet springen zijn te zwaar als je gewrichtsklachten hebt. Luister goed naar uw lichaam en overleg vooraf altijd even met uw huisarts wat in uw geval verstandig is qua bewegen. Zo voorkomt u dat u teveel van uw lijf vraagt. Worden uw pijnklachten erger? Raadpleeg dan zo spoedig mogelijk uw arts.

Geschikte elektrische fietsen voor pijnloos bewegen

Heeft u pijnklachten door reuma of artrose en bent u op zoek naar een goede en betaalbare e-bike? In het assortiment van Fietsenwinkel.nl vindt u diverse fijne modellen met een lage instap. Vraag onze medewerkers gerust om advies bij het maken van een goede keuze. Maak ook proefritten op meerdere modellen om te ervaren welke fiets bij uw behoeften past. De verschillende motorsystemen geven namelijk een andere rijervaring en wat u prettig vindt is heel persoonlijk.

 

Alle e-bikes met een lage instap

Keuzehulp
Producten vergelijken