• Thuisbezorgd in NL en BE
  • 10.000 e-bikes snel leverbaar
  • 120 servicepartners in Nederland

Hondenfietskarren

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hondenfietskar

Wat is precies een hondenfietskar en waarom heb je er een nodig? Een honden fietskar is het ideale diervriendelijke product voor iedereen die met de fiets naar een plek wil rijden om zijn hond uit te laten. Het is een karretje op twee wielen dat achter je fiets hang. Sommige hondenfietskarren hebben 3 wielen. Aan de voorkant van de fietskar voor honden zit een stang die wordt bevestigd aan de zadelpen. Dit is een zeer veilige manier om de kar vast te maken, de fietskar zal in geen enkele mogelijkheid kunnen losschieten. De meeste karren hebben een afmeting van ongeveer 80cm bij 55cm met een hoogte van 60 centimeter. Er zijn ook doggyride mini varianten waarbij de afmetingen 56 X 38 X X 50 zijn. Wij raden aan om goed na te denken over hoe groot uw hond is voordat u tot aankoop overgaat. De precieze afmetingen van elk model kunt u vinden door de omschrijving van de betreffende hondenfietskar lezen.

Waarom een honden fietskar

Het is een heel handig product en ook nog eens hondvriendelijk. Deze fietskarren zijn echt speciaal gemaakt voor dieren.Wij zien helaas nog te vaak dat hondenbezitters hun hond uitlaten door deze aan te lijnen en achter de fiets aan te laten lopen. Voor oudere of zieke honden is dit heel vervelend want die hebben geen goede conditie. Daarnaast is het ook voor gezonde honden niet verstandig omdat het erg gevaarlijk kan zijn, vooral op drukke kruispunten in de stad. Wij raden aan om uw hond nooit op deze manier uit te laten. De hondenfietskar is een goed en leuk product als u uw hond op een locatie wil uitlaten wat relatief ver van uw huis is. U kunt met de hondenkar voor achter de fiets naar het bos of het strand rijden en uw lieve huisdier uitlaten. De karren zijn op zo een manier ontworpen dat dieren genoeg lucht krijgen, mede door de ventilatiegaten. De tent kan helemaal dicht geritst worden dus nat worden is niet nodig. Als je meerdere honden hebt is het mogelijk om deze in een hondenfietskar te vervoeren. Dan heb je wel een formaat nodig waar je honden in passen. De karren zijn ook geschikt voor andere huisdieren of voor boodschappen in te vervoeren. Ook kunt u gerust op verschillende soorten ondergronden fietsen omdat de wielen zo gemaakt zijn dat ze geschikt zijn voor meerdere terreinsoorten. De vele voordelen van de fietskar maken het leven een stuk makkelijker!

Welk merk hondenfietskar?

Momenteel biedt Fietsenwinkel.nl 2 verschillende merken aan;

  • XLC
  • Doggyride

XLC hondenkarren hebben verschillende vensters die allemaal individueel zijn dicht te maken en ook open. Het voordeel hiervan is dat bij aankomst op bestemming u een van de vensters los kan maken zodat de hond er zelfstandig uit kan stappen. Geen onhandige situaties om uw lieve viervoeter eruit te tillen dus. Doggyride is het meest bekende merk. Deze leverancier richt zich met hun producten alleen maar op honden en dit is terug te zien in het geweldige ontwerp. Hondenfietskarren van dit merk zijn licht, makkelijk op te vouwen en gaan zeer lang mee. Bijna alle modellen hebben een bodem die voorzien is van een anti slip laag. De doggyride 'Novel' is het absolute topstuk uit de collectie en is geschikt voor honden tot wel 38 kilo. Heeft u vragen over een hondenfietskar? Stel uw vraag in het chatscherm rechtsonder.

Producten vergelijken