Mamafiets

 • Veilig op pad met een handige mamafiets
 • De mamafiets, of ook wel moederfiets genoemd, is een fiets die speciaal is ontworpen om het moeders gemakkelijker te maken bij alle dagelijkse bezigheden. Of je nu boodschappen gaat doen of een ontspannen fietstocht wilt maken; met een mamafiets ga je veilig op pad, zowel mét als zonder kinderen.

  Hoewel op de meeste fietsen wel een kinderzitje is te bevestigen, is het nadeel van een gewone fiets dat deze snel topzwaar wordt. Het stuur kan door het gewicht van een voorzitje omklappen en een enkele standaard biedt weinig weerstand, waardoor het risico bestaat dat de fiets omvalt. Mamafietsen zijn ontworpen met extra aandacht voor de veiligheid van de berijder en kinderen voor- en achterop. De échte mamafiets is uitgerust met stuurblokkering, waardoor het stuur niet zomaar omklapt. Daarnaast is de fiets voorzien van een middenstandaard, ook wel dubbelpoot standaard genoemd. Deze standaard zorgt voor extra stabiliteit waardoor de fiets, ook zwaar beladen, goed overeind blijft staan. Zeker met zowel een kind voorop als achterop zijn deze stuurvergrendeling en dubbele standaard van grote waarde.

  Het gemak van mamafietsen

  Niet alleen is er bij het ontwerp van een mamafiets rekening gehouden met het veiligheidsaspect, maar ook op het gebied van comfort is de fiets voorzien van handige aanpassingen. Zo heeft een mamafiets een ruimere instap en breder stuur, zodat een voorzitje niet in de weg zit bij het fietsen. Ook is er wat meer ruimte tussen het stuur en het zadel, zodat je ook met een kinderzitje voorop vrij kunt blijven bewegen. Enkele mamafietsen zijn daarnaast voorzien van een handig voorrek voor een krat of mand, zodat de fiets ook als transportfiets gebruikt kan worden.

  Mamafietsen Top 4

  1. Cortina Roots
  2. Gazelle Bloom C7
  3. VanTuyl Donna
  4. Cortina Roots Transport

  Bekijk alle moederfietsen

 • Elektrische mamafietsen

  Op normale e-bikes is het niet altijd mogelijk om een kinderzitje te bevestigen, maar bij de elektrische mamafiets kan dat wel! Op pad met een kindje voorop en een kindje achterop kan erg zwaar zijn, dan is het lekker als jouw fiets je een beetje helpt. Een elektrische mamafiets wordt dan ook steeds populairder.

  Bekijk alle elektrische mamafietsen

  Fietszitjes

  Waar let je op bij het kiezen van het juiste fietszitje? Op onze informatiepagina over fietszitjes lees je meer over de verschillende soorten en merken kinderzitjes.

  Meer informatie over fietszitjes

  Gazelle Bloom

  Vragen?

  Ben je er nog niet helemaal uit of heb je meer informatie nodig? Twijfel je tussen een mamafiets en een bakfiets om je kinderen te vervoeren? Onze klantenservice staat voor je klaar om je telefonisch, via mail of per chat te adviseren.