Mamafiets

 • Veilig op pad met een handige mamafiets
 • De mamafiets is een fiets die speciaal is ontworpen om het moeders gemakkelijker te maken bij alle dagelijkse bezigheden. Of je nu boodschappen gaat doen of een ontspannen fietstocht wilt maken; met een mamafiets ga je veilig op pad, zowel mét als zonder kinderen.

  Hoewel op de meeste fietsen wel een kinderzitje is te bevestigen, is het nadeel van een gewone fiets dat deze snel topzwaar wordt. Het stuur kan door het gewicht van een voorzitje omklappen en een enkele standaard biedt weinig weerstand, waardoor het risico bestaat dat de fiets omvalt. Mamafietsen zijn ontworpen met extra aandacht voor de veiligheid van de berijder en kinderen voor- en achterop. De échte mamafiets is uitgerust met stuurblokkering, waardoor het stuur niet zomaar omklapt. Daarnaast is de fiets voorzien van een middenstandaard, ook wel dubbelpoot standaard genoemd. Deze standaard zorgt voor extra stabiliteit waardoor de fiets, ook zwaar beladen, goed overeind blijft staan. Zeker met zowel een kind voorop als achterop zijn deze stuurvergrendeling en dubbele standaard van grote waarde.

  Het gemak van mamafietsen

  Niet alleen is er bij het ontwerp van een mamafiets rekening gehouden met het veiligheidsaspect, maar ook op het gebied van comfort is de fiets voorzien van handige aanpassingen. Zo heeft een mamafiets een ruimere instap en breder stuur, zodat een voorzitje niet in de weg zit bij het fietsen. Enkele mamafietsen zijn daarnaast voorzien van een handig voorrek voor een krat of mand, zodat de fiets ook als transportfiets gebruikt kan worden.

  Fietszitjes

  Waar let je op bij het kiezen van het juiste fietszitje? Op onze informatiepagina over fietszitjes lees je meer over de verschillende soorten en merken kinderzitjes.

  Meer over fietszitjes

 • Mamafietsen Top 3

  1. Sparta Amazone
  2. Gazelle Bloom
  3. Batavus Mambo Deluxe

  Bekijk alle mamafietsen

  Batavus Mambo Deluxe

  Vragen?

  Onze klantenservice staat voor je klaar om je telefonisch, via mail of per chat te adviseren.

  Een mamafiets van Fietsenwinkel.nl wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.8, gebaseerd op 218 klantbeoordelingen. De prijzen van de mamafietsen variëren van €499.00 tot €1399.00.