Mamafiets

Met een mamafiets op pad
  • Veilig op pad met een handige mamafiets

De mamafiets is een fiets die speciaal is ontworpen om makkelijk met je kindjes te kunnen fietsen. Of je nu boodschappen gaat doen of een leuke fietstocht wilt maken; met een moederfiets ga je veilig op pad, zowel mét als zonder kinderen.

Op veel fietsen kun je een kinderzitje monteren, maar alleen een mamafiets is zo ontworpen dat hij extra veilig en stabiel is. De échte mamafiets is uitgerust met stuurblokkering, waardoor het stuur niet zomaar omklapt. Daarnaast is de zo'n fiets voorzien van een middenstandaard, ook wel dubbelpoot standaard genoemd. Deze zorgt voor extra stabiliteit waardoor de fiets goed overeind blijft staan. Zeker met zowel een kind voorop als achterop zijn deze stuurvergrendeling en dubbele standaard hartstikke handig!

Het gemak van mamafietsen

Veiligheid is niet het enige waaraan gedacht is bij het maken van een mamafiets. Ook op het gebied van comfort is de fiets slim bedacht. Zo heeft een mamafiets een breder stuur, zodat een voorzitje niet in de weg zit bij het fietsen. Ook is er meer ruimte tussen het stuur en het zadel, zodat je vrij kunt blijven bewegen. Sommige mamafietsen hebben daarnaast een handig voorrek voor een krat of mand, zodat je de fiets ook als transportfiets kunt gebruiken.

VanTuyl Donna Mamafiets

Mamafietsen Top 5

  1. Gazelle Bloom C7
  2. VanTuyl Donna N8
  3. Cortina U4 Transport Family
  4. Brinckers Blossom F7 (elektrisch)
  5. Cortina E-U4 Transport Family (elektrisch)

Bekijk alle mamafietsen

Elektrische mamafietsen

Op e-bikes kun je niet altijd een kinderzitje monteren, maar bij de elektrische mamafiets kan dat wel! Op pad met een kindje voorop en een kindje achterop kan erg zwaar zijn, dan is het lekker als jouw fiets je een beetje helpt. Een elektrische mamafiets wordt dan ook steeds populairder.

Bekijk de elektrische mamafietsen

Fietszitjes

Waar let je op bij het kiezen van het juiste fietszitje? Op onze informatiepagina over fietszitjes lees je meer over de verschillende soorten en merken kinderzitjes.

Vragen?

Ben je er nog niet helemaal uit of heb je meer informatie nodig? Twijfel je tussen een mamafiets en een bakfiets om je kinderen te vervoeren? Neem dan contact met ons op!

Producten vergelijken