Mamafiets

Met een mamafiets op pad
  • Veilig op pad met een handige mamafiets

De mamafiets is een fiets die speciaal is ontworpen om makkelijk met uw kindjes te kunnen fietsen. Of u nu boodschappen gaat doen of een leuke fietstocht wilt maken; met een moederfiets gaat u veilig op pad, zowel mét als zonder kinderen.

Op veel fietsen kunt u een kinderzitje monteren, maar alleen een mamafiets is zo ontworpen dat hij extra veilig en stabiel is. De échte mamafiets is uitgerust met stuurblokkering, waardoor het stuur niet zomaar omklapt. Daarnaast is de zo'n fiets voorzien van een middenstandaard, ook wel dubbelpoot standaard genoemd. Deze zorgt voor extra stabiliteit waardoor de fiets goed overeind blijft staan. Zeker met zowel een kind voorop als achterop zijn deze stuurvergrendeling en dubbele standaard hartstikke handig!

Het gemak van mamafietsen

Veiligheid is niet het enige waaraan gedacht is bij het maken van een mamafiets. Ook op het gebied van comfort is de fiets slim bedacht. Zo heeft een mamafiets een breder stuur, zodat een voorzitje niet in de weg zit bij het fietsen. Ook is er meer ruimte tussen het stuur en het zadel, zodat u vrij kunt blijven bewegen. Sommige mamafietsen hebben daarnaast een handig voorrek voor een krat of mand, zodat u de fiets ook als transportfiets kunt gebruiken.

VanTuyl Donna Mamafiets

Mamafietsen Top 5

  1. Gazelle Bloom C7
  2. VanTuyl Donna N8
  3. Cortina U4 Transport Family
  4. Brinckers Blossom F7 (elektrisch)
  5. Cortina E-U4 Transport Family (elektrisch)

Bekijk alle mamafietsen

Elektrische mamafietsen

Op e-bikes kunt u niet altijd een kinderzitje monteren, maar bij de elektrische mamafiets kan dat wel! Op pad met een kindje voorop en een kindje achterop kan erg zwaar zijn, dan is het lekker als uw fiets u een beetje helpt. Een elektrische mamafiets wordt dan ook steeds populairder.

Bekijk de elektrische mamafietsen

Fietszitjes

Waar let u op bij het kiezen van het juiste fietszitje? Op onze informatiepagina over fietszitjes leest u meer over de verschillende soorten en merken kinderzitjes.

Vragen?

Bent u er nog niet helemaal uit of heeft u meer informatie nodig? Twijfelt u tussen een mamafiets en een bakfiets om uw kinderen te vervoeren? Neem dan contact met ons op!

Producten vergelijken