Jongensfiets 28 inch

Bij de aanschaf van een fiets is het slim om een exemplaar van de juiste grootte te kiezen. Om te beginnen kijk je hiervoor naar de grootte van het wiel en je eigen lichaamslengte. Fietsen voor kinderen hebben kleinere wielen. Jongens en meisjes die ongeveer 115 centimeter lang zijn, fietsen bijvoorbeeld het beste op een kinderfiets met een wielmaat van 20 inch. Een fiets voor volwassenen heeft meestal een wiel van 28 inch. Een jongensfiets van 28 inch is dus in wezen een herenfiets.

Bekijk hier alle 28 inch fietsen

28 inch: de standaardmaat voorvolwassen fietsen

Voor het gros van de dames- en herenfietsen geldt de standaardmaat van 28 inch. Ook transportfietsen, elektrische fietsen en omafietsen hebben vaak deze maat. Naast de wielmaat dien je te kijken naar de framemaat die bij je lengte past. Hoe groter je bent, hoe hoger het frame moet zijn. De framehoogte is de afstand tussen de trapas en de plek waar je de zadelpen in het frame steekt. De framemaat wordt uitgedrukt in centimeters. 

Jongensfietsen van maximaal 26 inch

Kinderen kunnen al op zeer jonge leeftijd leren fietsen. Kids vanaf 2 jaar leren fietsen op een kinderfietsje van 12 inch. De maten voor kinderfietsen lopen steeds met 2 inch op, tot en met 26 inch. De grootste jongensfietsen hebben dus wielmaat 26 inch. Als je het over een jongensfiets van 28 inch hebt, heb je het eigenlijk over een fiets voor volwassenen. Zoek je een fiets voor een grote jongen, dan kun je dus kijken bij de herenfietsen. Dergelijke fietsen zijn geschikt voor jongens en mannen met een lichaamslengte vanaf 145 cm.

Stoere jongensfiets of herenfiets kopen bij Fietsenwinkel.nl

Ben je op zoek naar een stoere jongensfiets voor een grote tiener? Dan heeft Fietsenwinkel.nl volop keuze. Wij verkopen namelijk hele degelijke stadsfietsen en sportieve fietsen voor grote jongens. Denk aan een robuuste transportfiets, een robuuste mountainbike of retro fiets. Al deze fietsen zijn in verschillende framematen verkrijgbaar. Je koopt dus altijd een fiets die perfect past bij jouw lengte. Wil je weten hoe je de juiste framemaat kiest? Lees dan ons artikel ‘Framemaat berekenen’. 

Producten vergelijken