Speed pedelecs - E-bikes 45 km/u

Op zoek naar een speed pedelec? Bij Fietsenwinkel.nl hebben we een breed assortiment aan speed pedelecs, waarmee je anders dan bij een reguliere e-bike tot 45km/u kunt fietsen. Zo arriveer je nog sneller op bestemming. Of je nu korte of lange stukken gaat fietsen, een sportieve of comfortabele zithouding wil. Wij hebben een model dat aansluit op je wensen! ...

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een e-bike die ondersteuning biedt tot 45 km per uur, in tegenstelling tot de meeste e-bikes die ondersteuning tot 25 km per uur bieden. Tegenwoordig is de speed pedelec, of soms ook 45 km/u e-bike of high speed bike genoemd, steeds bekender en populairder. De speed pedelec is sinds enkele tijd niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. De speed pedelec wordt dan ook gezien als een serieus alternatief voor de auto, scooter en het openbaar vervoer. Nu zeker, gezien de brandstofprijzen en de spelende klimaatdiscussies. De speed pedelecs zijn vooral in trek bij forenzen die geen zin hebben om in de file te staan of eindeloos moeten zoeken naar dat ene vrije parkeerplekje op kantoor. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat het zweet uitbreekt. De speed pedelec of speedbike biedt namelijk enorm krachtige ondersteuning en zorgt er daarmee voor dat je vliegensvlug en zonder zwaar te trappen op je bestemming aankomt. Ondanks de elektrische ondersteuning, ben je toch lekker in beweging en krijgt je een fijne dosis frisse lucht. Dit alles zorgt ervoor dat je de dag goed begint en lekker fris ook weer afsluit. Maar speed pedelecs zijn natuurlijk niet alleen voor woon-werk verkeer! Dit type elektrische fiets is ook uitstekend geschikt voor plezierritjes en recreatie. Dankzij de krachtige motor en ruime actieradius is het heerlijk om met een speed pedelec te toeren door de bossen of steden te ontdekken tijdens vakantie. Het maakt niet uit wat je buiten moet trotseren, een speed pedelec brengt je moeiteloos en met plezier van A naar B!

Speed Pedelec wet- en regelgeving

Omdat een speed pedelec trappers heeft, is een veelgehoorde gedachte dat het een gewone elektrische fiets is net als alle andere e-bikes. Is dat ook echt zo? In theorie is de speed pedelec hetzelfde als een reguliere e-bike, echter haalt deze fiets snelheden van 45 km/u waardoor deze volgens de wet als bromfiets gezien. Dit betekent dat je op een speed pedelec mag rijden vanaf 16 jaar en is een brofmfiets- (AM) of autorijbewijs (E) verplicht. Sinds 1 januari is het ook verplicht om een gecertificeerde Speed Pedelec helm te dragen. Deze NTA-8876 gekeurde helm biedt namelijk de juiste bescherming in tegenstelling tot de reguliere fietshelm.

Wilt u meer weten over hoe u het beste kunt voorbereiden op het aanschaffen en berijden van een speed pedelec? Neem dan een kijkje op de speed pedelec wet- en regelgeving Nederland pagina. Hier staan ook de veelgestelde vragen (en antwoorden) over belangrijke zaken rondom de high speed e-bikes. Als u een Speed Pedelec aanschaft, dienen er dus een aantal zaken in orde gemaakt te worden. Voor meer informatie hierover kun je terecht op onze speciale Speed Pedelecs pagina.

Speed pedelec kopen?

De speed pedelec, ook wel e-speed of high-speed e-bike, is verkrijgbaar van verschillende merken, bijvoorbeeld Klever, Stromer en QWIC. De speed pedelec trend blijft alsmaar groeien wat zich weerspiegeld in het groeiende aanbod speed pedelecs op de markt. Bij Fietsenwinkel.nl groeit ons speed pedelec aanbod daarom ook! In onze e-bike winkels en e-bike megastore kunt u de bekendste speed pedelec merken en speed pedelec accessoires vinden. Hier kunt u natuurlijk ook testrijden op diverse speed pedelecs waarbij je persoonlijk advies ontvangt van ons deskundig opgeleid personeel. Maak hier gemakkelijk een afspraak voor een testrit op een stijlvolle speed pedelec.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een speed pedelec?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om voor een speed pedelec te gaan, ben je een stap dichterbij het eigenaarschap van schoon en snel vervoer. Eerst wil je bepalen welke speed pedelec het gaat worden, deze keuze maak je aan de hand van een aantal factoren:

  • Het budget, wat kun je uitgeven?
  • Rijeigenschappen, welke wensen heb je?
  • Zitcomfort (het gaat in veel gevallen om meer dan 10-15 km per rit)
  • Onderhoud, kies je bijvoorbeeld voor een riem- of kettingaandrijving

Wanneer je deze punten voor jezelf invult, vind je de speed pedelec die bij je past. Heb je een aantal wensen maar weet je het nog niet precies qua merk en type, maak je dan gebruik van onze keuzehulp. Dan heb je een goed overzicht van de speed pedelecs die aan jouw wensen voldoen en weet je precies welke je kan proefrijden.

Prijswinnaars Speed Pedelec segment

Voor wie het niet weet en toch wil weten wat de beste speed pedelec is? Ieder jaar weer worden er betrouwbare e-bike tests gedaan door de ANWB, AD Fietstest en Consumentenbond. Zij testen de verschillende speed pedelecs om honderden punten en vellen vervolgens een oordeel. De prijswinnende en uitstekend beoordeelde e-bikes van Stromer, Klever en QWIC vindt u allemaal bij Fietsenwinkel.nl.

Speed pedelec leasen

De speed pedelec is een goed alternatief voor woon- werkverkeer voor mensen die tot 30 kilometer van hun werk wonen. Dankzij de hoge maximumsnelheid van 45km/u en het omzeilen van files en vertragingen is de kans groot dat je zelfs sneller bent. Ondertussen kom je ook nog eens aan je dagelijkse lichaamsbeweging. Vandaar ook dat een speed pedelec leasen tot één van de populaire keuzes hoort. Kijk hier voor meer informatie over zakelijk leasen van een speed pedelec.

Keuzehulp
Producten vergelijken