Een Fietsplan fiets kopen? Lees hier hoe!

Een nieuwe e-bike zakelijk kopen of leasen én hier ook nog eens belastingvoordeel uit halen? Dat klinkt erg interessant. Er zijn verschillende mogelijkheden in de vorm van een fietsplan en we zien het bij steeds meer bedrijven terugkeren in het mobiliteitsbeleid. Ieder bedrijf kan hiervoor een eigen regeling instellen om zo medewerkers te stimuleren om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Mede dankzij het fietsplan komen er steeds meer medewerkers op de elektrische fiets naar het werk. Dit draagt bij aan een schoner milieu en de vitaliteit binnen een organisatie. Het fietsplan is ontstaan om via de werkgever voordelig een elektrische fiets te bestellen voor de werknemer. De fiscale regeling maakt het mogelijk om met flinke belastingvoordeel een nieuwe elektrische fiets aan te schaffen. Dit bestaat simpel gezegd uit 2 verschillende vormen: Lease en Koop

Er zijn meerdere manieren om het fietsplan in een bedrijf te implementeren. Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen welke optie het beste past. Wij helpen je hier graag bij en hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet.

Fietsplan in de vorm van lease

Leaseconstructie van Fietsenwinkel.nl Zakelijk

Leaseconstructie van Fietsenwinkel.nl Zakelijk

Een elektrische leasefiets van de zaak is eigenlijk niet anders dan het leasen van een auto. Een financieel aantrekkelijke manier om medewerkers van een e-bike van de zaak te voorzien. Leasen in het kort: je gaat een contract aan met een leasemaatschappij en je betaalt een vast bedrag per maand om op de e-bike te rijden.

Je zit dus niet met een hoge aanschafprijs. En of je nu werknemer of werkgever bent, een leasecontract kan in veel gevallen een gunstige keuze zijn. Fietsenwinkel.nl Zakelijk kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden en de meest voordelige optie. Wellicht kiest jouw bedrijf wel voor de full operational zakelijk leaseconstructie van Fietsenwinkel.nl Zakelijk.

 

Het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen welke vorm voor jouw bedrijf het meest interessant is en past. Onze accountmanagers hebben hier jarenlang ervaring in. Zij kunnen op basis van de bedrijfssituatie een goed voorstel maken om te bepalen welke vorm het meeste schikt.

Lees meerContact

Fietsplan in de vorm van koop

Elektrische fiets kopen als ZZP'er

Elektrische fiets kopen als ZZP'er

Als ZZP'er heeft u de mogelijkheid om via de Kia en de milieu subsidies Mia en Vamil behoorlijk te besparen op een speed pedelec of een elektrische bakfiets. De combinatie van de Kia, Mia en Vamil regelingen kan oplopen tot belastingvoordeel van meer dan 40% van de aanschafprijs.

Lees meer

Nationaal Fietsplan (NFP)

Nationaal Fietsplan (NFP)

Het is ook mogelijk om via het Nationale Fietsplan, ook wel bekend als FiscFree een elektrische fiets aan te schaffen. Hoe werkt deze regeling? Je mag één keer in de drie jaren via je werkgever een elektrische fiets kopen met belastingvoordeel. Dit belastingvoordeel geldt ook voor een verzekering en/of onderhoud.

Wanneer de werkgever een fietsplan aanbiedt zoek je zelf een nieuwe fiets uit, maar je werkgever betaalt deze. Deze betaal je vervolgens terug via je brutoloon. Zo betaal je ook minder inkomstenbelasting, wat resulteert in een voordeel tot wel 40%.

Fiscaal voordeel
Alle merken en soorten zijn mogelijk
Vertrouwd geregeld via je werkgever

Voorbeeld: Je koopt een e-bike van €1.000 met een voordeel van 40%. Dit betekent dat je €1.000 x 40% = €400 minder belasting betaalt aan het einde van het jaar. Zo verruil je een e-bike van die waarde voor een lager loon en bespaar je €400 belasting. Belasting die je anders wel had moeten betalen over het ontvangen loon, waardoor je e-bike geen €1.000 kost, maar €1.000 - €400 = €600.

Aanschaf via Fietsplan in de winkel

Aanschaf via Fietsplan in de winkel

Bij de aanschaf van een e-bike via het fietsplan kan de werkgever de administratie zelf beheren, of werken met een bemiddelaar.

Fietsenwinkel.nl werkt met NFP/FiscFree® als bemiddelaar. Kies op onze website een elektrische fiets uit die je middels het fietsplan wilt kopen. Let op: loopt de betaling via NFP/FiscFree® als bemiddelaar? Dan kan de elektrische fiets alleen in één van onze winkels besteld worden, of telefonisch via onze klantenservice. Kom in dat geval langs of bel ons en vraag naar het beschikbare aanbod.

Voor de betaling geldt dat de regels binnen uw bedrijf worden gevolgd. De werkgever kan aangeven wat de beste optie is. Een e-bike gevonden die meer kost dan dat de werkgever toestaat? Dan dient het meer bedrag zelf netto bij te worden betaald.

Lees meer

Inkoopvoordeel (bij 5+ e-bikes)

Inkoopvoordeel (bij 5+ e-bikes)

Bij Fietsenwinkel.nl is het naast het afnemen van één e-bike ook mogelijk om meerdere dan wel grote aantallen e-bikes af te nemen. Op basis van de gewenste aantallen en modellen kunnen wij de mogelijkheden onderzoeken en kan er een voorstel op maat gemaakt worden.

Werkkosten regeling (WKR)

Werkkosten regeling (WKR)

Sinds 2020 kun je een elektrische fiets van de zaak kopen via je werkgever. Dit dankzij de introductie van de werkkostenregeling. Binnen deze regeling kiest je werkgever ervoor je een e-bike te laten kopen en te betalen uit het bruto salaris. Voor de werkgever zijn hier regels aan verbonden en geldt er een beperking op de hoogte van het bedrag.

Dit kan ook anders door een aantal andere fiscale voordelen. Je werkgever kan bijv. ook een belastingvrije kilometervergoeding of renteloze lening verstrekken. Dit wordt ook wel het nieuwe fietsplan genoemd, welke via vier verschillende regelingen kan worden toegepast.

Bekijk ook

 

Zakelijk e-bikes kopen

Zakelijk e-bikes kopen

Bij Fietsenwinkel.nl kan je ook terecht voor voordeel bij aankoop van meerdere e-bikes (al vanaf 5 stuks). Op basis van de gewenste aantallen en modellen kunnen wij de mogelijkheden onderzoeken en wordt er een voorstel op maat gemaakt worden.

Lees meer

Leasen voor ZZP

Leasen voor ZZP

Als zelfstandige kies je voor vrijheid. Van een baas, van vaste uren en hokjes denken. Ontdek ook de vrijheid die een (elektrische) leasefiets met zich meebrengt. Trap lachend de file voorbij, bepaal je eigen uren en kom nooit meer bezweet aan op een afspraak. Met Fietsenwinkel.nl Zakelijk komt die vrijheid heel dichtbij.

Lees meer

Leasen voor werknemers

Leasen voor werknemers

Op de fiets naar het werk is vaak sneller, zeker gezonder en altijd goed voor het milieu. En dankzij de nieuwe bijtellingsregeling die vanaf januari 2020 is ingegaan, is de fiets van de zaak financieel gezien ook een stuk aantrekkelijker geworden.

Lees meer

Leasen voor werkgevers

Leasen voor werkgevers

een leasefiets zonder kosten voor jou als werkgever en valt de constructie buiten de werkkostenregeling. Werknemers profiteren vervolgens van een fiscaal voordeel vanaf 25% en kan je vaak kosteloos een bijdrage doen vanaf 20,- per maand per medeweker.

Lees meer

Keuzehulp
Producten vergelijken