Donderdag 2 mei koopavond in alle winkels. Koningsdag gesloten. Bekijk de speciale openingstijden »

Aangezien we je graag zo snel mogelijk op weg helpen, hebben we hieronder de meest gestelde vragen over Fietsenwinkel.nl Zakelijk verzameld. Heb je toch een vraag aan ons of maak je graag gebruik van vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op.

Algemeen

Wat zit er allemaal in het leasebedrag inbegrepen?

Dankzij het complete leasepakket dat we bieden heb je geen omkijken naar onderhoud, word je bij pech snel geholpen en ben je uitstekend verzekerd tegen schade en diefstal. Inbegrepen in het leasetarief dat jij (of je werknemers) maandelijks betaalt:

  • - onderhoud van de leasefiets
  • - afschrijving van de leasefiets
  • - rente
  • - verzekering optimaal
  • - een opzittende verzekering
  • - 24-uurs pechhulp (ook internationaal)

Is lease via Fietsenwinkel.nl Zakelijk een financiering?

Nee, lease via Fietsenwinkel.nl Zakelijk is geen financiering, maar operationele full service lease. Bij operationele full service lease werkt het als volgt: jij betaalt een vast bedrag per maand, wij zorgen voor onderhoud, reparaties en meerdere verzekeringen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Is mijn leasefiets ook verzekerd?

Schade aan je fiets of diefstal van je fiets kun je nooit helemaal voorkomen. Daarom is bij Hellorider een goede fietsverzekering altijd inbegrepen. Of je nu zakelijk of prive leaset: wij zorgen er ook voor dat je uitgebreid verzekerd bent tegen schade en diefstal. Dit door een casco verzekering met werelddekking en een laag eigen risico. Ook aanvullende verzekeringen zoals de ongevallen opzittende zijn bij ons inclusief. Voor elke fiets bieden we een passende verzekering. Voor high-speed fietsen regelen we ook nog eens de WA-verzekering en de verhaalsrechtsbijstand voor je.

Mag ik met mijn fiets naar het buitenland?

Je mag met jouw leasefiets naar het buitenland. De casco verzekering biedt een werelddekking, de ongevallen opzittende verzekering, verhaalsrechtsbijstand verzekering en de pechhulp bieden in Europa dekking. Raadpleeg de verzekeringsvoorwaarden voor meer informatie.

Wat te doen bij pech onderweg bij een leasefiets?

Pech onderweg? Met onze 24-uurs pechhulp zorgen we ervoor dat je snel verder kunt. In binnen- en buitenland. Een kwestie van bellen en wij regelen de rest. Bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk is goede pechhulp standaard. Wanneer je een fiets bij ons leaset krijg je een servicepas met servicenummer. Lekke band, accuproblemen, problemen met de kettingkast? Dan brengen we jouw fiets naar het dichtstbijzijnde servicepunt. En we zorgen ervoor dat jij snel op de plek van bestemming komt. In je leasecontract zit verder standaard internationale pechhulp. Waar je ook bent, wij zorgen ervoor dat je niet stilstaat.

Zit bandenvervanging in de leaseovereenkomst?

Vervanging van banden als gevolg van normale slijtage zijn opgenomen in de leaseovereenkomst. De banden kan je laten vervangen bij een servicepunt van Fietsenwinkel.nl.

Mag ik een lekke band zelf repareren?

Ja, je mag dit zelf doen. Maar hierbij mag je het wiel van de fiets niet verwijderen. Dit in verband met mogelijke schade aan of storingen in de aandrijving van de elektromotor.

Waar kan ik naar toe voor het laten herstellen van schade?

Indien je schade hebt, neem je contact op met Fietsenwinkel.nl en overleggen wij waar de schade hersteld kan worden.

Wat gebeurt er als de fiets total loss is?

De leaseovereenkomst eindigt per datum waarop de schade-expert definitief heeft vastgesteld dat de fiets technisch of economisch total loss is. Je kunt daarna een nieuwe fiets uitkiezen en wederom gebruik maken van een leasefiets.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd?

Na de looptijd van het leasecontract heb je verschillende opties. Je kunt je fiets overnemen tegen een scherpe prijs, je kunt een nieuw leasecontract afsluiten voor je fiets of je levert je fiets in en kiest voor een nieuwe leasefiets. Je fiets inleveren en het contract beëindigen is uiteraard ook een optie.

Kan ik ook fietsen kopen bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk?

Ja zeker. Naast de lease mogelijkheden kan je ook bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk terecht voor het kopen van een fiets van de zaak. Laat ons je voorkeur weten via het contactformulier en samen bekijken we de mogelijkheden.

Wie zitten er achter Fietsenwinkel.nl Zakelijk?

Fietsenwinkel.nl Zakelijk is opgezet door het team achter Fietsenwinkel.nl en is daarmee een nieuwkomer in de leasemarkt met 10 jaar ervaring. Met als motto Let's go green together! zet Fietsenwinkel.nl Zakelijk zich in om iedereen de beste mobiliteit te geven voor een vitale en duurzame toekomst.

Hoe lang duurt het voordat ik kan fietsen op een leasefiets?

Over het algemeen kan de leaseovereenkomst al binnen een dag worden geregeld. Het moment waarop je daadwerkelijk gebruik kan maken van je leasefiets is afhankelijk van de voorwaarden, de contractondertekening en de levertijd van de e-bike.

Wat is het verschil tussen zakelijk kopen en leasen?

Het kopen van een e-bike is een directe investering, waardoor je eigenaar bent. Bij het leasen ben je de eerste 36 maanden geen eigenaar, omdat de fiets nog eigendom is van de leasemaatschappij.

Wat moet ik regelen om een fiets te kunnen leasen?

Het leasen van een fiets is geregeld in 5 eenvoudige stappen.

1. Meld je aan en wij nemen je aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

2. Vervolgens gaan we de voorwaarden bepalen en nemen wij contact op met de mogelijkheden.

3. Kies je jouw e-bike.

4. De e-bike staat klaar voor uitlevering en kan je in een van onze winkels ophalen.

5. Zorgen wij voor service en onderhoud gedurende de leaseovereenkomst.

Kan ik als ZZPer een fiets leasen?

Ja, dat kan als het bedrijf 3 jaar of langer bestaat. Let op: er volgt nog een kredietcheck.

Waar kan ik terecht voor onderhoud?

Voor service en onderhoudsbeurten kun je terecht bij een van onze winkels en/of en servicepartners bij jou in de buurt.

Welke service en onderhoud is bij fietslease inbegrepen?

Ons doel is jou te ontzorgen. Daarom voorzien we alle fietsen die van ons komen, standaard van een allriskverzekering en 24/7 pechhulp voor onderweg. Daarbij werken een aantal leasemaatschappijen met verschillende onderhoudspakketten. Vraag naar de voorwaarden bij het Zakelijke Team.

Welke kosten heb ik aan onderhoud?

In principe heb je geen kosten aan onderhoud. Binnen de servicepakketten vallen reparaties, jaarlijks onderhoud en/of servicewerkzaamheden die zijn veroorzaakt door slijtage en die invloed hebben op de gebruiksveiligheid dan wel het goed functioneren van de leasefiets. Afhankelijk van het gekozen servicepakket, is onderhoud daarbuiten voor eigen rekening.

Ben ik verzekerd voor schade en diefstal?

Ja, met de standaard allriskverzekering ben je zowel verzekerd tegen schade als diefstal.

Mijn fiets is gestolen, wat nu?

Doe in ieder geval aangifte bij de politie. Stuur dit rapport naar [email protected] of ga langs bij een van onze winkels. Vanaf hier informeren we je verder. We zullen uiteindelijk ook vragen om de originele sleutels

Werknemers

Is het voor mij als werknemer mogelijk een fiets te leasen?

Ja dat is mogelijk. Je moet hiervoor wel je werkgever overtuigen zich aan te sluiten bij een leasemaatschappij die dit aanbied. Daardoor heb je onder andere geen BKR-registratie en kan je vanuit je maandelijkse loon de leasebijdrage betalen.

Wat voor leaseovereenkomst hoort bij fietslease?

Het betreft een full operationeel lease, waarbij je geen eigenaar bent. Het contract loopt gedurende de duur van de overeenkomt via de leasemaatschappij.

Over welke periode lease je een fiets?

Fietslease betreft altijd voor een periode van 36 maanden.

Waar wordt het leasecontract afgesloten?

Het leasecontract wordt afgesloten bij een van onze leasemaatschappijen: Lease a Bike, Hellorider of Friesland Lease.

Wat betekent de 7% bijtellingsregeling voor mij?

De bijtelling wordt berekend over de fiscale waarde van de fiets, dat is de nieuwprijs van de fiets inclusief BTW (bijna altijd gelijk aan de consumenten adviesprijs). 7% over deze prijs wordt maandelijkse bij je brutosalaris opgeteld. Dit regelt je werkgever voor je. In een calculator zie je direct per fiets wat de bruto bijtelling gaat worden. De bijtelling is alleen bedoeld om je te belasten voor het privé voordeel dat je hebt met een leasefiets. Door de bijtelling te betalen door jou als werknemer mag je de fiets ook onbeperkt privé gebruiken. Ongeacht het soort gebruik van de leasefiets betaal je altijd bijtelling, tenzij je werkgever deze kosten van je overneemt.

Uit welke merken en type fietsen kan er gekozen worden?

Het is mogelijk om te kiezen uit het gehele assortiment e-bikes bij Fietsenwinkel.nl. In sommige gevallen is het niet mogelijk om een bepaald merk te leasen. Neem contact op met Team Zakelijk voor het actuele overzicht.

Wat is het maximale bedrag waarvoor ik een fiets kan kiezen?

Het maximale bedrag (adviesprijs) waarvoor een medewerker een fiets mag leasen, wordt bepaald door de werkgever. Dit bedrag kan in sommige gevallen per merk verschillen.

Wat gebeurt er met een fiets bij verloop van het leasecontract?

Na 36 maanden kan de fiets voor de op dat moment geldige waarde (tussen de 15 en 30% van de aanschafwaarde) worden overgenomen. Je ontvangt 3 maanden voor het einde van je contract meer informatie over de mogelijkheden. Uiterlijk 6 weken voor je contract afloopt, ontvang je een overnamebod. Kies je ervoor de fiets over te nemen? Dan betaal je de overnameprijs direct aan de leasemaatschappij. Wil je de fiets liever terugbrengen? Dat is ook geen enkel probleem. Wij nemen je fiets kosteloos terug, zonder gedoe.

Heeft fietslease invloed op mijn pensioen en vakantiegeld?

Ja, dat komt in de meeste gevallen doordat het loon wordt gebruikt om de lease te financieren door de inhouding van het brutoloon. Het vakantiegeld en pensioen wordt namelijk berekend op het originele brutoloon. Mocht je twijfelen of meer informatie in willen winnen? Neem dan contact op met je CAO of pensioenverzekeraar.

Werkgevers

Waar moet ik als werkgever rekening mee houden bij fietslease?

Een fietsplan geldt als een extra service vanuit de werkgever aan de werknemer. Dit moet natuurlijk goed geregeld zijn, maar niet teveel financiële en administratieve gevolgen hebben. Daarom staat alles via de leasemaatschappij al klaar om ingevuld te worden, zodat de arbeidsvoorwaarden snel uitgerold kunnen worden.

Voordat je van start gaat. Raden we aan om enkele vragen te beantwoorden, zoals:

  • - Wie mag er mee doen?
  • - Wat is de verdeling qua kosten tussen werkgever en werknemer?
  • - Hoe ga je de netto reiskosten van medewerkers, bruto vergoeden?
  • - Hoe ga je de netto reiskosten van medewerkers, bruto vergoeden?

Team Zakelijk ondersteunt je waar nodig met advies om een passend antwoord te vinden op deze vragen.

Eenmaal de bovenstaande vragen voor jezelf beantwoord, meld je dan hier aan. Mocht je nog niet zijn aangesloten bij een van onze leasepartners. Ook hier ondersteunen wij bij het kiezen van een passende leasemaatschappij. Eenmaal toegang tot het portaal van de maatschappij, kunnen alle documenten worden verwerkt en gestart worden de verwerking van alle informatie in de salarisadministratie.

Nu rest alleen nog het lanceren van het fietsplan. Bedenk jij een leuke manier? De ervaring leert dat medewerkers de manier van lancering erg op prijs stellen, vergeleken met een simpele mededeling in een nieuwsbrief.

Wat kan ik als werkgever aanbieden aan mijn werknemer(s)?

Als werkgever kan je de regeling zelf invullen en vormgeven. In grote lijnen kan je kosteloos een fietsregeling aanbieden aan je werknemers of een maandelijks bijdrage leveren.

1. De werkgever bied de regeling kosteloos aan, waardoor de werkgever de besparing kan herinvesteren op sociale lasten en gemiddeld 20,- per maand bij kan dragen. Ook de reiskosten die komen te vervallen wanneer medewerkers op de fiets gaan, kun je herinvesteren in de maandelijkse leasekosten. Zo hoeft de werkgever geen extra kosten te maken. Het kostenneutraal aanbieden is een mooie stimulans voor de werknemer om een fiets van de zaak te nemen, blijkt uit ervaring.

2. De werkgever betaalt een deel van de, of de volledige, maandelijkse leasekosten en stimuleert zo de regeling (de meest voorkomende manier). Daarin betalen bedrijven gemiddeld tussen de 30 en 50 euro bij. Bijdragen vallen buiten de WKR en de leasekosten kunnen volledig worden uitgeruild door je medewerker met zijn/haar brutoloon. Met een bruto-netto voordeel van 25 tot 80% tot gevolg, inclusief overname van de leasefiets na de looptijd. Werknemers betallen enkel 7% bijtelling per maand en mogelijk het resterende deel van de leasekosten.

Welke voordelen heeft fietslease voor mij als werkgever?

Het aanbieden van fietslease aan je medewerkers levert zowel een fiscaal voordeel op als een positieve bijdrage aan verbeterde secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is fietslease voor zowel werkgever als werknemer na verwerking bij de leasemaatschappij en de eigen salarisverwerking, vrij van onnodige administratie. Lees er hier alles over.

Welke kosten ga ik maken bij een fietsleaseregeling?

Een fietsleaseregeling kan kostenneutraal door het bedrag te verrekenen met het brutoloon van de medewerker. Dit kan ook in combinatie met een kostenneutrale bijdrage van gemiddeld €25 door het herinvesteren van de besparing op de sociale premies. Ook kan er iets extra's geïnvesteerd worden, omdat fietslease bijdraagt aan bedrijfsdoelstellingen op het gebied van vitaliteit, Co2 reductie of goed werkgeverschap.

Ook is het mogelijk om een fiets volledig te vergoeden. Dan betaalt de werknemer alleen de bijtelling. De bijtelling (dit is niet verplicht en dus optioneel) is ook nog bruto te vergoeden vanuit de vrije ruimte van de WKR.

Hoe is de administratie en salarisverwerking geregeld?

Om je de hele rit te ondersteunen, heeft de leasemaatschappij een digitale omgeving waar je gratis gebruik van kunt maken. Hierin regel je alle processen en kunnen alle partijen (het bedrijf waar je werkt, alle werknemers en Fietsenwinkel.nl) laten samenkomen om alles te regelen. Zo is ook de administratie gemakkelijk en snel: het meeste is al geregeld met één druk op de knop.

Vanuit de digitale omgeving van de leasemaatschappij is ook alle informatie in te zien en te downloaden. Zoals bijvoorbeeld de bedragen die je nodig hebt voor de salarisverwerking (maandelijkse leasebedrag & consumentenadviesprijs van de fiets voor de bijtelling). Ook dit is gemakkelijk en snel geregeld.

Wat doe ik met een fiets bij uitdiensttreding?

Op het moment dat een medewerker met een actief leasecontract uit dienst gaat, gaan de afspraken die in het zo genaamde addendum staan in werking. Dit document sluit iedere werknemer af, voordat de leasefiets uitgekozen mag worden. Via de leasemaatschappij wordt een voorbeeld addendum gedeeld, waarin bijvoorbeeld staat dat de collega uit dienst gaat en de nog resterende leasetermijnen netto moet afbetalen. Dan betaalt het bedrijf de resterende termijnen af aan de leasemaatschappij, waarna de werkgever deze kosten weer verrekent met de werknemer. Afhankelijk van de gekozen voorwaarden, heeft de werknemer 4 opties:

De fiets wordt NIET overgenomen en de uit dienst tredende werknemer betaalt de resterende leasetermijnen af (zonder service- en verzekeringskosten).

De fiets wordt WEL overgenomen en de uit dienst tredende werknemer de resterende leasetermijnen af (zonder service- en verzekeringskosten), plus de overnameprijs van de fiets (percentage van de aanschafprijs)

Het bestaande leasecontract wordt overgenomen door een collega binnen het bedrijf.

Het bestaande leasecontract wordt meegenomen naar een ander bedrijf, die al is aangesloten of bereid is zich aan te sluiten bij dezelfde leasemaatschappij.

Wat kost fietslease mij?

De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van het budget en de afspraken die met de werkgever worden gemaakt.

In het geval de werkgever niet de totale leasekosten vergoed, komt het er op neer dat je te maken krijgt met twee soort uitgeven:

- Maandelijkse leasekosten

- 7% bijtelling. Deze kosten zijn altijd voor de werknemer, als vergoeding voor het privégebruik van de fiets.

 

Ben ik verplicht bij te dragen in het leasetarief?

Je bent niet verplicht een bijdrage te leveren. Wel blijkt uit ervaring dat de deelname aan fietslease van de zaak onder het personeel toeneemt als werkgevers een bijdrage betalen. Dan geven de meeste werkgevers mogelijke besparingen terug die optreden de reiskostenvergoeding die komt te vervallen, wordt omgezet naar een (bruto) bijdrage in de leasefiets. Voor de besparing op sociale lasten geldt hetzelfde. Een werkgever bespaart gemiddeld zo'n €20 per maand per werknemer aan sociale lasten.

Valt een werkgeversbijdrage buiten de WKR?

Ja, een werkgeversbijdrage valt buiten de WKR. Als werkgever heb je de volgende keuze:

- Bruto bijdrage: valt buiten de WKR - dit doen de meeste werkgevers. 

- Netto bijdrage: komt ten laste van de WKR.

Wij adviseren dan ook om je af te vragen of er nog ruimte is in de WKR om een werkgeversbijdrage daarin op te nemen. Zo ja, is dat mooi meegenomen, waardoor een werknemer de bijdrage netto krijgt. Zo niet, dan doe je als werkgever (zoals de meeste werkgevers) de bijdrage bruto.

Waar kunnen de fietsen worden besteld?

De fietsen kunnen in de winkel, via de mail of per telefoon besteld worden. Ons team staat voor je klaar om passend advies te geven en je te voorzien van de nodige informatie.

 

Producten vergelijken