Accu Upgrade Weken! Tot en met 21 april een gratis accu upgrade bij héél veel e-bikes.

Meer dan 50% van de werknemers woont binnen 15km van het werk: een afstand die je prima kunt fietsen. Op de fiets naar het werk is vaak sneller, zeker gezonder en altijd goed voor het milieu. En dankzij de nieuwe bijtellingsregeling die vanaf januari 2020 is ingegaan, is de fiets van de zaak financieel gezien ook een stuk aantrekkelijker geworden.

Een leasefiets hoeft niet duur te zijn

Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 40% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, ben je elke maand een vast, laag tarief kwijt.

Indien je werkgever niet het volledige bedrag betaalt, dan kun je – heel slim - de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met je brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Je brutoloon daalt en daarmee je belastingen en sociale bijdragen.

Net als bij een leaseauto is er bij je leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat jaarlijks 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je dan belasting over. In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.

Fiscaal voordeel oplopend tot 40%
Leasekosten verrekenen met je brutoloon
Bijtelling net als bij een leaseauto

Leasen stap voor stap

Stap 1: Meld je aan

Stap 1: Meld je aan

Schrijf je (bedrijf) in slechts een paar klikken in. Bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk is leasen geen tijdrovend proces en binnen een paar dagen kan het geregeld zijn.

Aanmelden

Stap 2: Voorwaarden bepalen

Stap 2: Voorwaarden bepalen

Wij gaan je aanmelding onderbrengen bij een leasemaatschappij. Het aangaan van een leaseovereenkomst voor een e-bike geldt voor een periode van 36 maanden waarbij de maandelijkse bijdrage kan drukken op de financiële situatie. Om (potentiële) risico's op financieel gebied in te kunnen schatten en betalingsproblemen te voorkomen, wordt na aanmelding ook een kredietcheck gedaan.

Stap 3: Kies je e-bike(s)

Stap 3: Kies je e-bike(s)

Zodra alle voorwaarden goed zijn bevonden, kan er een keuze gemaakt worden uit e-bike(s) die aansluit(en) bij de liquide mogelijkheden. Zodra de contracten getekend zijn, gaan wij aan de slag met de bestelde fietsen.

Alle e-bikes

Stap 4: Uitlevering

Stap 4: Uitlevering

Bij het plaatsen van de bestelling informeren wij direct over de te verwachten levertijd. Zodra de bestelde e-bike(s) binnen is/zijn, zorgen ervaren monteurs ervoor dat de fiets(en) tiptop in orde zijn en klaar voor gebruik. Haal vervolgens de leasefiets(en) op in een van de 12 winkels van Fietsenwinkel.nl

Alle winkels

Stap 5: Onderhoud

Stap 5: Onderhoud

Vanaf het moment dat je de fiets(en) hebt opgehaald, is voorzien in onderhoud van de leasefiets. Gedurende de gehele leaseperiode wordt binnen de leaseovereenkomst service en onderhoud geboden waar nodig. Bij het uitleveren van de fiets(en) Zodra we je definitieve bestelling binnen hebben, regelen we dat de gekozen fiets(en) zo snel mogelijk voor je klaar staan. Ook service en onderhoud achteraf is geregeld.

Servicepunten

Populaire leasefietsen

Alle e-bikes

Waarom Fietsenwinkel.nl Zakelijk

Snel & Professioneel geregeld

Geen papierwinkel waar je doorheen moet. Heldere en simpele stappen waarmee je aan een leasefiets komt. We hebben al honderden leasefietsen op de weg en begeleiden ook jou graag op weg.

36 maanden volledig ontzorgd

In ons leasepakket zit standaard pechhulp, volledig dekkende allrisk schade- en diefstalverzekering, en de benodigde onderhoud en reparaties om je fiets in goede staat te houden.

Voordeel voor jou als werknemer

Zodra een leaseovereenkomst met je werkgever is geregeld, profiteer je als werknemer maandelijks door zakelijk leasen. Zo betaal je iedere maand een vast voordelig bedrag voor vele kilometers.

Grootste assortiment e-bikes van Nederland

Kies uit meer dan 20 verschillende e-bike en speed pedelec merken, met keuze uit ruim 250 e-bike modellen. Per leasemaatschappij kunnen de keuzemogelijkheden variëren.

Zorg (als dat nog niet het geval is) dat je werkgever zich aansluit bij een leasemaatschappij die fietslease aanbied.

Hoe overtuig je je werkgever?

De belangrijkste voorwaarde om als werknemer mee te kunnen doen aan een leaseplan is dat je werkgever is aangesloten bij een leasemaatschappij die fietslease aanbiedt. Wanneer je werkgever nog niet is aangesloten, delen we graag informatie die erbij kan helpen om je werkgever te overtuigen.

Allereerst is bewegen natuurlijk gezond en draagt dit bij een jouw fitheid en gezondheid. Iedere werkgever is immers gebaat bij werknemers die zich goed voelen. Woon-werkverkeer stimuleren op de fiets is een manier om hierin te voorzien. Daarbij komt het voordeel dat een leasefiets aanbieden kosteloos is voor werkgevers en een leaseconstructie buiten de werkkostenregeling valt. Jij als werknemer profiteert van een fiscaal voordeel vanaf 25%, waarbij de werkgever vaak kosteloos een bijdrage (per medewerker) kan doen vanaf 20,- per maand.

Een fietsplan is kosteloos voor werkgevers
De werkgever is vrij van administratie
Een leaseconstructie valt buiten de WKR

Leasen voor werkgevers

Bereken je voordeel

Bereken je voordeel

Je voordeel berekenen doe je eenvoudig en snel via de onderstaande calculators. Misschien is je werkgever al aangesloten bij een van deze leasemaatschappijen en kun je direct een gerichte berekening laten maken. Vul anders beide in om een vergelijking te kunnen maken en gemiddeld wat fietslease betekent voor jou.

Onze partners

  • hellorider e-bike lease
  • lease a bike e-bikes
  • friesland lease e-bikes

Producten vergelijken