Fiets leasen

Fiets leasen header

Fiets leasen

Fiets leasen

Het zal u niet ontgaan zijn, een fiets leasen is hot vandaag de dag! Van bekende merken tot diverse nieuwkomers op de markt staan te trappelen om heel Nederland op de leasefiets te krijgen. Hieronder nemen we even de tijd om u uit te leggen wat het is en hoe het allemaal werkt.

Ga direct naar Fietsenwinkel.nl Zakelijk

Wat is fietslease?

Fietslease is vergelijkbaar met het huren van een fiets. In plaats van dat u zelf de eigenaar wordt van de fiets, zoals bij koop, komt u overeen dat u voor het gebruik betaalt gedurende een specifieke periode (leaseperiode). Tijdens die periode blijft het leasebedrijf de eigenaar van de fiets.

Het verschil met huur is dat u bij lease aan het einde van de leaseperiode de mogelijkheid hebt om de fiets alsnog te kopen. Dit is bij huur niet of zelden het geval.

De volgende vraag is: wat is er zo aantrekkelijk aan een fiets leasen? Hier hebben we het over operational lease. Het verschil met financial lease is namelijk dat u bij operational lease volledig ontzorgd wordt. En dus geen omkijken hebt naar service en onderhoudskosten. Terwijl financial lease eigenlijk meer weg heeft van een lening.

Fietslease van Fietsenwinkel.nl Zakelijk

Waarom een fiets leasen?

 • Net als bij het leasen van auto beschikt u in ieder geval over een nieuwe fiets voor een relatief laag bedrag per maand. Dus zonder dat u hier in één keer een groot bedrag in hoeft te investeren. De kosten van de leasefiets verspreidt u gewoon over de duur van uw leasecontract.
 • Daarnaast komt er bij een e-bike bijvoorbeeld wel wat service en onderhoud kijken. De kosten hier van zitten bij de leaseprijs inbegrepen. Zo bent u er van verzekerd dat u altijd op een goed onderhouden elektrische fiets rijdt. En komt u niet voor financiële verrassingen te staan.
 • En als er toch een keer onverhoopt iets mis gaat onderweg? Dan biedt een leasefiets het voordeel dat u dankzij de geboden pechhulp binnen no-time weer op pad bent. Ook de kosten voor de verzekering van de fiets zitten bij het leasebedrag in. Zo kunt u er ook bij diefstal of schade van op aan dat u gedekt bent.
 • De leasefiets vormt een prima alternatief voor de lease auto voor een groot aantal mensen. Op een groot aantal routes omzeilt u zo met gemak de file en hoeft u geen uren meer te zoeken naar een parkeerplek. Met als groot voordeel dat deze in de stad aanzienlijk makkelijker te parkeren valt.
 • Een fiets leasen is ook een uitkomst voor wie op zoek is naar een flexibel alternatief voor bijvoorbeeld een Swapfiets abonnement. En een fiets wil die echt bij hem/haar past. Zoveel mensen, zoveel wensen. Liever een elektrische fiets of speed pedelec leasen? Geen enkel probleem.
 • Tot slot kunt u aan het eind van uw leasecontract ook nog eens besluiten om de fiets over te nemen voor de restwaarde. Of natuurlijk met hetzelfde gemak op een nieuwe fiets te springen.

Fiets leasen of kopen?

Uiteraard blijft ook de mogelijkheid bestaan om een elektrische fiets van de zaak te kopen. En ook dat heeft z'n voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor- en nadelen eens op een rijtje gezet. Deze gelden zowel bij het private lease als bij het zakelijk leasen van een fiets. Zoals u ziet valt er voor beide zeker iets te zeggen.

Voordelen fiets leasen

 • Geen hoge initiële investering
 • Geen onverwachte kosten
 • Inclusief service en verzekering
 • Leasemaatschappij blijft eigenaar
 • Ieder drie jaar een nieuwe leasefiets

Voordelen fiets kopen

 • Fiets is volledig afbetaald
 • Lager gemiddeld maandbedrag
 • Service en verzekering optioneel
 • Klant is eigenaar
 • Langer dan drie jaar te gebruiken

 

Een fiets leasen of kopen is dus onder andere afhankelijk van budget, behoefte aan ontzorging en hoe lang u denkt van de fiets gebruik te gaan maken. Al bedacht welke optie het beste bij u past?

Fiets leasen in 2021 nog aantrekkelijker

Sinds 1 januari 2020 is het leasen van een fiets van de zaak ook nog eens aantrekkelijker geworden. Met een bijtelling van 7% mag u de leasefiets namelijk ook gewoon privé gebruiken. Hoe bijtelling werkt? Dat is vrij simpel. Het bijtellingspercentage wordt bij het brutoloon opgeteld en belast met loonheffing. Hierna wordt bijtellingspercentage weer van uw loon gehaald.

U betaalt dus iets meer loonheffing. En over het algemeen komt dat neer op enkele euro's per maand. Ziet u uzelf voor dat geld al gaan op die gloednieuwe e-bike?

Rekenvoorbeeld 7% bijtelling

Een werkgever stelt een elektrische fiets ter beschikking met een consumentenadviesprijs van €2000. De medewerker die de fiets gebruikt, heeft een inkomen van €35.000. Het marginale belastingtarief dat hierbij aangehouden wordt is 42%.

 • De jaarlijkse bijtelling van 7% betreft dus €140 (0,07*2000)
 • De belasting die hierover geheven wordt is €59 (0,042*140)
 • Deel dit door 12 en u komt op een maandelijks bedrag van minder dan €5 (59/12)

 

 

Vóór 2020 moest de werkgever alle zakelijke en privékilometers van de fiets van de zaak bijhouden. En vervolgens voor de privékilometers een kilometerprijs berekenen. U snapt dat het een opluchting is dat deze administratieve rompslomp dankzij de bijtelling verholpen is.

Klaar om ook een fiets te leasen?

Nu u helemaal op de hoogte bent, hebben we nog een laatste lease tip voor u. De leasefietsen van Fietsenwinkel.nl Zakelijk! Fietsenwinkel.nl Zakelijk is opgezet door het team achter Fietsenwinkel.nl en is daarmee een nieuwkomer in de leasemarkt met 10 jaar ervaring.

Met als motto Let’s go green together! zet Fietsenwinkel.nl Zakelijk zich in om iedereen de beste mobiliteit te geven voor een vitale en duurzame toekomst. Leaset u bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk, dan bent u verzekerd van een partner met:

 • een uitgebreid assortiment fietsen & e-bikes
 • uitgebreide expertise in de fietsenbranche
 • een landelijk netwerk aan winkels en servicepunten
Kortom, een partner waar u van op aan kunt. Ontdek vandaag de mogelijkheden en voor u het weet trapt u zelf onbezorgd aan de file voorbij op zo'n prachtige leasefiets.

 

Vraag hier een offerte aan

Producten vergelijken