Een fiets leasen in plaats van kopen: wat houdt fietsleasen in?

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
3 min leestijd - Geschreven door Fietsenwinkel.nl
Een fiets leasen in plaats van kopen: wat houdt fietsleasen in?

Een elektrische fiets in één keer afrekenen, dat is nogal wat en daarom niet voor iedereen weggelegd. Het leasen van een fiets is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Maar wat is fietslease en voor wie is dat geschikt?

Wat is fietsleasing?

Wanneer u een elektrische fiets niet in één keer wilt (of kunt) aanschaffen, kunt u er ook voor kiezen om de e-bike te leasen. Fietslease is in principe vergelijkbaar met huren. Bij het horen van de term ‘leasen’ denken veel mensen meteen aan auto’s, maar het is dus ook heel goed mogelijk om eenelektrische fiets te leasen.

Hoe werkt fietsleasing? U gaat een contract aan met een leasemaatschappij en u betaalt een vast bedrag per maand om op de elektrische fiets te rijden. Aan het einde van uw leasecontract kunt u vervolgens besluiten de leasefiets over te nemen

Private en zakelijk leasen, wat is het verschil?

De termen private lease en zakelijk lease heeft u vast eens voorbij horen komen. Wat is het verschil? Wanneer u kiest voor private lease, betaalt u als particulier een vast bedrag per maand om de elektrische fiets te gebruiken. Kiest u voor zakelijk lease, dan worden de leasekosten verdeeld tussen u en de werkgever (misschien neemt die wel alle kosten voor zijn rekening!) en draait u op voor de bijtelling.

Zakelijk leasen vanaf 2020

Wacht, bijtelling: zoals bij de auto? Precies! Vanaf 1 januari 2020 heeft de politiek bepaald dat er geen onderscheid is tussen het zakelijk leasen van een auto en een elektrische fiets. Dat betekent dat u vanaf januari uw zakelijke leasefiets ook onbeperkt privé mag gebruiken tegen een vast bedrag per maand (7% bijtelling). Geen kilometeradministratie dus of andere ingewikkelde administratieve rompslomp.

Fietsleasing: financial lease

En hoe zit het dan met de termen financial lease en operational lease? Kiest u voor financial lease, dan bent u zelf eigenaar van de elektrische fiets tijdens het leasecontract. U moet ook zelf achter zaken als verzekeringen, onderhoud en reparatie aan. Financial lease is alleen mogelijk voor ondernemers met een actief KvK-nummer.

Wat is full operational lease?

Bij operational lease bent u zelf geen eigenaar van de e-bike, maar de leasemaatschappij. Daar staat dan weer tegenover dat zaken als verzekeringen, onderhoud en reparatie allemaal voor u geregeld zijn: daar heeft u geen omkijken meer naar. Ook wordt er door de meeste leasemaatschappijen gezorgd voor pechhulp onderweg. Zodat u er nooit alleen voor staat! 

Fietsleasing: voor wie geschikt?

Het leasen van een elektrische fiets is per definitie geschikt voor mensen die hun e-bike vaak gebruiken om naar het werk te komen. Wilt u niet alle dagen op de fiets naar het werk, dan kunt u misschien kiezen voor een combinatie van een leaseauto en een leasefiets.

Klaar om ook een fiets te leasen?

Nu je helemaal op de hoogte bent, hebben we nog een laatste lease tip voor je. De leasefietsen van Fietsenwinkel.nl Zakelijk! Fietsenwinkel.nl Zakelijk is opgezet door het team achter Fietsenwinkel.nl en is daarmee een nieuwkomer in de leasemarkt met 10 jaar ervaring.

Met als motto Let’s go green together! zet Fietsenwinkel.nl Zakelijk zich in om iedereen de beste mobiliteit te geven voor een vitale en duurzame toekomst. Lease je bij Fietsenwinkel.nl Zakelijk, dan ben je verzekerd van een partner met:

  • een uitgebreid assortiment fietsen & e-bikes
  • uitgebreide expertise in de fietsenbranche
  • een landelijk netwerk aan winkels en servicepunten

Kortom, een partner waar je van op aan kunt. Ontdek vandaag de mogelijkheden en voor je het weet trap je zelf onbezorgd aan de file voorbij op zo'n prachtige leasefiets.

Fietsenwinkel.nl

Fietsenwinkel.nl is de grootste e-bike specialist van Nederland. Met een e-bike platform, vestigingen door het hele land én ook nog eens 100+ servicepartners voor ieder wat wils van oriëntatie tot onderhoud.
Producten vergelijken